Üstadlardan Bilgi V8 Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan limankalesi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,261
Ynt: Üstadlardan Bilgi V8 Defender

tricknick' Alıntı:
Ilana simdi baktim. Bu araci tanimiyorum. Uzerindeki makina V8 ve SU karburator var. Bir de standart olmayan acik hava filtresi var ki araziye cikan bir arac icin dogru bir secim degil. Buyuk ihtimalle daha fazla performans icin tercih edilmis ki bence fazla bir performans artisi saglamamistir.
Ben literaturde 1990 model otokar uretimi Defender bulamadim. Ama kesin yoktur demek mumkun degil. Almadan evvel iyice arastirmakta fayda var.

metin bey çok teşekkür ederim ilginize..ilandaki lastikler kaçlık ? bu lastiklerle bu motor lpg de ne yakar? yakıt konusunda amacım dizel kadar yakması tabiki değil,dizel 300-400 krş yakıyorsa v8 de lpg de bende 550-600 krş a razıyım en azından uzun yolda,zaten arazide 1 tl yakması sorun değil ayda 2 defa çıkacağız off roada,,,o zaman yakıtı benzine alır vururuz çamura dimi?

motor çıkma olarak bu araca takılmış sizi yanıltmasın orjinal motoru değil aracın,,

murat

syg

Etiketler
defender

Dünkü gezide çekilmiş bir kare panjurun önünü kapatmadım distribütörde hiçbir koruma yok standart hali ile geçtikten sonra biraz tekledi birkaç sefer çalışması uzun sürdü sonra yola devam vd40 ın etkisini atlamamak gerek tabiki ;D sonuç olarak suyla çok oynayacaksanız kesinlikle dizel derim

12.jpg

12.jpg

arkadaşlar ilandaki araç sahibine motor ruhsata işlimi diye sordum yazdığı cevap ekde..2495 cc yazıyormuş ama numarası işliymiş ,,bu nedemek? muayene yenilemesinde sorun olurmu? birde 2495 cc olarak nasıl muayeneden geçmişki?

İyi günler motor numarası şasa numarası işli motor silindir hacmi 2495 yazıyo bunlarda ve cj 5 lerde vergi az çıksındiye düşük yazılıyo tüp işli muayne 11.9.2014 iki yilda bir trafik sigortası 14.03.2015 yol yardım içinde aracın fazlası var eksigi yok

limankalesi' Alıntı:
arkadaşlar ilandaki araç sahibine motor ruhsata işlimi diye sordum yazdığı cevap ekde..2495 cc yazıyormuş ama numarası işliymiş ,,bu nedemek? muayene yenilemesinde sorun olurmu? birde 2495 cc olarak nasıl muayeneden geçmişki?

İyi günler motor numarası şasa numarası işli motor silindir hacmi 2495 yazıyo bunlarda ve cj 5 lerde vergi az çıksındiye düşük yazılıyo tüp işli muayne 11.9.2014 iki yilda bir trafik sigortası 14.03.2015 yol yardım içinde aracın fazlası var eksigi yok
O iş bana göre biraz karışık gibi. forumdan biri aynı şekilde ruhsata yazılan düşük motor hacmi yüzünden geçmiş yılların vergi cezası ile karşılaştığını yazmıştı diye hatırlıyorum. ??? ama emin olamadım şimdi. muayenede sorun çıkartmaması lazım. sonuçta aracın yakıt cinsi değişmediyse motorla çok fazla ilgilenmiyorlar.

ondan önce ambulans kasa dan koltukluya nasıl çevrilmiş onu öğrenin bence. koltuk sayısı tüv de benim en çok karşılaştığım "ağır "kusur nedeni. şasi numarasından aracın fabrika çıkış bilgilerine ulaşabiliniyor. alabilirseniz araştıralım

limankalesi' Alıntı:
metin bey çok teşekkür ederim ilginize..ilandaki lastikler kaçlık ? bu lastiklerle bu motor lpg de ne yakar? yakıt konusunda amacım dizel kadar yakması tabiki değil,dizel 300-400 krş yakıyorsa v8 de lpg de bende 550-600 krş a razıyım en azından uzun yolda,zaten arazide 1 tl yakması sorun değil ayda 2 defa çıkacağız off roada,,,o zaman yakıtı benzine alır vururuz çamura dimi?

motor çıkma olarak bu araca takılmış sizi yanıltmasın orjinal motoru değil aracın,,

murat

syg

Uzerindeki lastikler 32 - 32,5" civarinda gibi gorunuyor. Bu lastikle, LPG ile gaza da abanmadan bence ancak 750-800 kurus gorursunuz.

Ruhsatta motor hacminin yanlis yazili olmasi sorun cikarir. Siz kullanirken kacak kocek kullansaniz da satarken sorun yasarsiniz. Bence bulasmayin.

Benzin ve su gecisi konusu icin ise cok dert ermeyin. Sorun yasamazsiniz. Distributor ve induksiyon bobinini koruyun (kiliflari var), bir de elektrikli fan takabilirseniz, su gecisinde fani kapatin sonra normal 'wading' kurallari icinde kaput seviyesinin birkac cm alti seviyesine kadar sudan rahatlikla gecebilirsiniz. Daha derin sudan gecmek icin dizel araba degil, kano yada sandal alin.

Selamlar,

Metin

Kaputun üstü seviyelerde su dizel içinde sıkıntılı zaten. Normal şartlarda Defender kullanan kimse oralara girmez. Kaputun üstü şöför koltuğunun seviyesi demek.2-3 saniyelik dere geçişleri o derinlikte olabilir iyi yalıtımla benzinde de oradan geçersiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

dturan' Alıntı:
O iş bana göre biraz karışık gibi. forumdan biri aynı şekilde ruhsata yazılan düşük motor hacmi yüzünden geçmiş yılların vergi cezası ile karşılaştığını yazmıştı diye hatırlıyorum. ??? ama emin olamadım şimdi. muayenede sorun çıkartmaması lazım. sonuçta aracın yakıt cinsi değişmediyse motorla

ondan önce ambulans kasa dan koltukluya nasıl çevrilmiş onu öğrenin bence. koltuk sayısı tüv de benim en çok karşılaştığım "ağır "kusur nedeni. şasi numarasından aracın fabrika çıkış bilgilerine ulaşabiliniyor. alabilirseniz araştıralım
tricknick' Alıntı:
o zaman sıkıntı var yani anladım,şase numarasını istedim bekliyorum
Uzerindeki lastikler 32 - 32,5" civarinda gibi gorunuyor. Bu lastikle, LPG ile gaza da abanmadan bence ancak 750-800 kurus gorursunuz.

Ruhsatta motor hacminin yanlis yazili olmasi sorun cikarir. Siz kullanirken kacak kocek kullansaniz da satarken sorun yasarsiniz. Bence bulasmayin.

Benzin ve su gecisi konusu icin ise cok dert ermeyin. Sorun yasamazsiniz. Distributor ve induksiyon bobinini koruyun (kiliflari var), bir de elektrikli fan takabilirseniz, su gecisinde fani kapatin sonra normal 'wading' kurallari icinde kaput seviyesinin birkac cm alti seviyesine kadar sudan rahatlikla gecebilirsiniz. Daha derin sudan gecmek icin dizel araba degil, kano yada sandal alin.

Selamlar,

Metin

metin bey teşekürler 700 800 krş çok fazla bir değer benim için ,,birde sizin uyardığınız ruhsattaki sorun eklenince iyice soğudum

dturan' Alıntı:
O iş bana göre biraz karışık gibi. forumdan biri aynı şekilde ruhsata yazılan düşük motor hacmi yüzünden geçmiş yılların vergi cezası ile karşılaştığını yazmıştı diye hatırlıyorum. ??? ama emin olamadım şimdi. muayenede sorun çıkartmaması lazım. sonuçta aracın yakıt cinsi değişmediyse motorla çok fazla ilgilenmiyorlar.

ondan önce ambulans kasa dan koltukluya nasıl çevrilmiş onu öğrenin bence. koltuk sayısı tüv de benim en çok karşılaştığım "ağır "kusur nedeni. şasi numarasından aracın fabrika çıkış bilgilerine ulaşabiliniyor. alabilirseniz

Derya bey
LH1120092774 şase numarasıymış

dturan' Alıntı:
Gibi olması lazım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

derya bey araçtan vazgeçtim,,ruhsatta y2500 cc yazması sorun olacağı için içime sinmedi,, muayeneye korkarak girmek istemiyorum. paramızla rezil olmayalım ,,orjinal V8 motorlu bulursam alacağım.,o zaman size şase numarası ile danışırım,,,ilgilenen buraya yazıp zaman ayıran herkese teşekkürler,,iyiki varsınız :smiley:

Murat bey aracın duruşu diri.
Şu teklifi yapabilirsiniz:

Aracı alırım 5000-TL fiyat düşersen. Motorunu da al senin olsun. Siz zaten o fiyatlara faturalı motor takarsınız hem motorunuz yeni olmuş olur hem de güzel bir cihaza sahip olmuş olursunuz. Zaten kaç aydır satamamış aracı sebebi de budur sanırım. Derya bey ve diğer üstadlar bu teklifim hakkında da olumlu yada olumsuz fikirlerini söylerler herhalde. En azından ileride ben de bu duruma göre kendime değerlendirme yapabilirim.

selamlar.bir süredir forumu takip ediyorum.ilk mesajı yazmak bu başlığa kısmet oldu.benim de niyetim aslında 3.5 v8 motora sahip bir defender almak.konunun ilk mesajında omvl marka lpg sorulmuş.bununla ilgili bilgi edinebildiniz mi acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR