Unimog

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 165,025

unımog arıyorum

• 416 406

Kullanılan: 14 70.0%
  • 403 421

Kullanılan: 6 30.0%

• Kullanılan toplam oy
    20
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Unimog

arkadaşlar merak ediyorum yani bir kabin yapılamazmı bu araca ? yürüyen aksmında bi problem yoksa sanırım iş yapar bence bu örnekte olduğu gibi

mogzilla' Alıntı:
Çok az bir hasarla kupayı aşağı indirdik.

577973.jpg

577975.jpg

577977.jpg

Yarın yoksa bunlamı gelsem ? ;D

577982.jpg

Merhaba Nadir Bey.
Ben Yozgat'tan Ali Çeldir
1984 Unimog 421 'in vardı. Ben onu ankara'da Bakım ve Kapalı kasayı düzenleme için bıraktım Şu an yapılıyor.
Üzerinde değişmesi gereken lastikler var. Ben 10.5x20 olan lastikleri 12.5x20 Petlas PN50 lerle değiştirmek istiyorum. Ayrıca Fulda nın güzel bir lastiği de var ama yeni kataloklarda bulamadım. Sizce lastik ebatını büyütmek ne kazandırır. ne kaybettirir.
Ayrıca öne bir adet vinç almak istiyorum. bulabilirmiyiz.
Teşekkürler.

Ali Bey foruma hoşgeldiniz.Unimogseverlerin sayısı arttıkça, ne yalan söyleyeyim , bayağı hoşuma gidiyor. :smiley:
Lastik için Petlas iyi seçim.Unimogun standart jantları üzerinde 10.5 yerine 12.5 R 20'leri rahatlıkla kullanabilirsiniz.Bende de aynı durum söz konusu.Aynı lastiklerden forum üyemiz İlker Bey de ( moger ) 406'ısı için aldı ve çok da memnun.Benim favorim ise Michelin XZL ( Bence Unimoga çok yakışıyor ).Almanların en çok kullandıkları lastiklerden biri de Continental MPT 81.Ama gine de ülkemiz şartlarında Petlas iyi bir seçim.
Vinç konusuna gelince ; madem araç Ankarada , İvedik hurdalığına bir uğrayın.Zannedersem 8.nci cadde olacak, Erdem Usta var.Benden selam söyleyin , kendisin de yoksa bile Size etraftan mutlaka bir vinç bulur.
Mümkünse benim unimogda arkada görülen orijinal MB vinçlerden olsun.Yoksa bir Werner de ( benim öndeki ) fevkalade iş görür.
Tekrar hoşgeldiniz.421'in keyfini çıkartmanız dileklerimle.

Nadir Bey Ben Ali Çeldir.
Arabanın bakımını Senin selamınla geçen hafta Erdem ustaya yaptırdım. Bu arada üztüne monte edilmiş olan kablo çekme vincini Erdem ustaya verdim. Şu an aracın kapalı kasası kaportacıda düzenleniyor. Erdem ustanın dükkanında 1 adet yerde duran ön için vinç vardı. Üstüne atladım fakat başka bir araca takılmak üzere hazırlanmıştı. kaçırdım.
Kulağınız delik olsun. haberim olsun.
Teşekkürler

Ali Bey adınıza sevindim.Istanbulda unimog için vinç bulmak biraz zor , ama gene de aklımızda olsun.Ama Siz Erdem Usta'nın peşini bırakmayın , zira bu işin menbaı orası.Bir de Erdem Usta ve ağabeyi daha evvel birlikte çalışıyorlardı.1-2 sene evvel dükkanları ayırdılar.Onu da bulun derim.Ayrıca İvedikte iken kendiniz de birkaç dükkan dolaşabilirsiniz.Gözünüze çarpan vinçlerin resimlerini foruma koyarsanız , ben de buradan yardımcı olmaya çalışırım.
Saygılar , kolay gelsin.

Merhaba Kahraman Bey.
Telekom dağ bayır, yerüstü, yeraltı kablo çekmek için Unimog421 üzerine monte etmişler. sarmal şeklinde, şanzımandan güç alan komplex bir ekipmandı.

Gelin bu canavarın adını siz koyun. Bugün Yolda giderken yanımızdan geçti ve cep telefonuna yapışıp hemen fotoğrafını çektim. Gözleriniz bayram etsin...

17112007.jpg

17112007007.jpg

17112007006.jpg

17112007005.jpg

17112007004.jpg

Bu arada bu arkada tepedeki vinç ne işe yarar anlayamadım :-\

17112007003.jpg

17112007002.jpg

17112007001.jpg

Güzel kareler.Eline sağlık Ufuk.Tam bir kamp aracı.Plakayı tam okuyamadım ama sanki Münih gibi.Arkadaki vinç ise muhtemelen kısa mesafelere gidip gelmek için içeride bulunan bir motorsiklet veye ATV benzeri aracı yüklemek içindir.

arkadaşlar önüne yada arkasına kazıcı kepçe bağlayabileceğim bir mog arıyorum. Ama hangi modellere bu yapılabilinir bilmiyorum. yardımcı olabilirmisiniz?

Bunun modelle bir ilgisi yok.Her şeyden evvel bu unimogun aynı tarım traktörleri gibi hidrolik kaldırıcılarının olması lazım.Tahrik mili zaten her unimogda var.Ama hidrolik kaldırıcıları olan ve genellikle tarımda kullanılan bu unimoglardan ben daha ülkemizde görmedim.İthal edilenler hep askeri amaçlı olduğu için herhalde gerek duyulmamış.

mogzilla' Alıntı:
Bunun modelle bir ilgisi yok.Her şeyden evvel bu unimogun aynı tarım traktörleri gibi hidrolik kaldırıcılarının olması lazım.Tahrik mili zaten her unimogda var.Ama hidrolik kaldırıcıları olan ve genellikle tarımda kullanılan bu unimoglardan ben daha ülkemizde görmedim.İthal edilenler hep askeri amaçlı olduğu için herhalde gerek duyulmamış.
Biz inşaat işi ile uğraştığımız için iş makineleri ve hidrolik sistemlerini kolayca yaptırabiliriz. merak ettiğim olay ise tahrik mili ne kadar bir güç üretebiliyor. bağlanacak hidrolik pompayı çevirebilecekmi? yani tahrik mili en kuvvetli olan mog nedir?

ilk resim tam anlamıyla yapmak istediğim şeyin iki katını vermiş. Yani arka kazıcı yeterli olacak. Onuda çoğu hidrolik pompa yapan firmalar yapabiliyor. O zaman tek eksik temiz bir unimog a kaldı. Tokat bölgesinde eskiden tarla da çalıştırılan moglar varmış. Ben bir tane buldum. Dizel 25 Hp olduğu söyleniyor. 55 modelmiş, gidip bir resimleyeyim sonra devam ederiz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri