Unimog

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 165,042

unımog arıyorum

• 416 406

Kullanılan: 14 70.0%
  • 403 421

Kullanılan: 6 30.0%

• Kullanılan toplam oy
    20
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Unimog

bunun iç dizaynın fotolarını görmüştüm olmaz böyle bir araç ya...
Unimog'u bulan adam kimbilir amma çok hayır duası almıştır :D

Etiketler

http://www.youtube.com/watch?v=_VmwbdDqQJ4

dünyanın en zorlu parkurlarından biri bu bence!

dün temde u5000 çiftkabin gördüm aman yarebbim yok öyle bir araç...muazzam bir alt yükseklik, sessiz bir motor ve bana sol çekecek kadar güçlü bir araçtı (100'le gidiyordum :D)
hemde 59 plaka..
çok güzel çook :D (aşağıdakinin sarısı idi)
aneby097c.jpg

http://intoko.kijiji.com.tr/c-Oto-Di-er-Vas-ta-Araz-Araclar-1974-MERCEDES-UN-MOG-4-4-ARAZ-CANAVARI-W0QQAdIdZ19241247

buda benzinli 8 ytl lik bir mog

BU ARAÇ SİZCE NASIL ÖZELLİKLE BU İŞİN UZMANI NADİR BEYE SORUYORUM. WWW.MOTORKARAVAN.COMDA KARAVAN YAPILMAK ÜZERE BEKLİYOR. BENZİNLİ MOTORU ÇIKARIP ÜZERİNE Mercedes OM 314 4 silindirli 3780 cm3 lük 80 Hp motor adapteEDİLMİŞ 1973 MODEL 80 HP.( BİRAZ DÜŞÜK DEĞİL Mİ!!!!!!!!!) 18000 YTL İSTİYORLAR

Estağfurullah , benim uzmanlık veya üstadlık gibi bir titrim yok.Sadece belki unimog konusunda biraz bilgi ve deneyimim var o kadar.
Aracı göremedim ama , 80 BG bir unimog için hiç de az değildir.O nesilden evvelki unimoglarda beygir skalasının 50-65 gibi olduğu da düşünülürse ve yaptıkları işlere de bakılırsa........
Unimoglarda önemli olan cer dişlileri , avara ve yürüyüş takımları ve aksların durumudur.Yani mekanik aksam.Yoksa 250 BG X bir motor da koysanız özellikle km kadranında hiç bir şeyin değişmeyeceğini göreceksiniz. Gene 75-80 km/saat'a zorlanarak çıkacaktır.Çünkü ayna mahruti ve diğer dişli oranları tamamen zor arazi koşullarına göre tasarlanmış ve imal edilmiştir.
Almanlar bu durumu şöyle özetlerler.
1-'' Wo es einen Unimog gibt , gibt es sicher auch einen Weg.''
Türkçe meali : Unimogun olduğu yerde , mutlaka bir yol vardır.

2- '' Unimog ist ein Arbeitstier ''
Unimog bir iş hayvanıdır.

YANILIYORSAM DÜZELTİN AMA MOG 'A UYGULANMIŞ GÖZLEMLEDİĞİM DİZEL MOTORLARIN ESKİ NESİL OLMALARINDAN KAYNAKLIDA 800-1500 RPM ARALIĞINDA 30-45 KG TORK 2000 DEVİR ARALIĞINDA 80-150 PS GÜCÜ VAR . EĞER ŞANZIMAN PRİZ DİREK UYGULAMASINDA SORUN YAŞAMAZSAK 5.2 YADA 5.9 BİR HEMİ JEEP MOTORU TAKSAK HEM DEVİR VE ELASTİKİYET İLE TAHMİNİMCE UZUN YOL İÇİN SESSİZLİK VE BİRAZ DAHA HIZ KAZANSAK TAHMİNEN %50 HOŞ OLMAZ MI . BÖYLE BİR UYGULAMA GÖREN VEYA BENZER BİR FİKRİ OLAN VARSA BENİMLE PAYLAŞMANIZI DİLERİM. ASLINDA BENİM ASIL AMACIM MOGDAN YAPACAĞIM KARAVANIN GARANTİLİ OLAN YÜKSEK ARAZİ PERFORMANSINI TRANSFERLER VE DİĞER YOLLARDA KONFOR KULLANIM KOLAYLIĞI KATMAK . SAYGILARIMLA

TABİ ÇEVİRECEĞİMİZ 4500-5500 DEVİRİN YÜRÜYEN ÜZERİNDE YARATTIĞI BASKININ KARŞILANABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Ercüment bey,bu dediğiniz olay Unimog'un dişli oranlarının değişmediği sürece mümkün değildir. ;)
Unimog'un da dişli oranları,yani aktarma sistemi ile diğer 4x4'lerden ayrıldığını düşünürsek bence gerekli de değildir.
535687.jpg

Ercument Bey o hesapları bende çok yaptım ama evdeki hesap çarşıya uymuyor :smiley:
Çok yakın bir arkadaşım yeni nesil 300 dizel attı (1995 sonrası bir makine, 4000 devir dönüyordur), max sürat 90 km....

öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler. 4000 devir 90 ise teoride 5000 çevirsek 22.5 km daha kazanırız ki 112.5 fena değil bir de lastik çapıda önemli standart lastiklerle elde edilmiş hızlar sanırım bu zaten hedeflediğim hız da 130 civari sollama max hızı , 85 rahat seyir sürati. turlarda planlarımı hep 70 km seyir ortalamasına göre yaparım zaten.

Ercument Bey,

Hızlanmayıda hesaplayın.... 130'a kaç saniyede çıkacağıda önemli :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri