Unimog Restorasyonu ve Fikirleriniz (TR)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan expres Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,488

expres

Kamp II
Yer
istanbul
merhabalar, öncelikle bu forum da fikir ve önerilerini bizimle paylaşacak olan herkeze çok teşekkür ediyorum,

yaklaşık iki ay önce almış olduğum 1982 model unimog 1300L aracımın resterasyonuna başlamış bulunmaktayım, toplama aşamasında fikirlerinizi ve önerilerinizi aldıkdan sonra imkan ölçüsünde uygulamaya çalışacağım ve bu aşamaların fotoğraflarını sizlerle paylaşacağım, düşüncelerinizi bekliyorum teşekkürler.

aracın alındığındaki ilk hali
IMG_1459.jpg

Etiketler
ilk olarak lastik ebatlarını 16.5- 20 ebatlarına yükseltip genişlettik,orjinal halinden 52 ps hava basınca tahminen 10 cm kadar daha yükseldi, kullandığımız lastikler petlas jcb iş makinası lastiği olup fiyatı 2000 ytl ye maal oldu, ama yakıştı aracın endamı değişti değermi ? değerrr :smiley:
ikinci iş olarakda ön tanponun ortasındaki demiri lazerle kestirip bire bir aynısını yaptık güzel ve kolay oldu

araç şu an kaportacıda bir yandan içi sökülüyor ve zımparası yapılıyor en önemlisi herkez ne renge boyanacağını soruyor ama ben hala bilmiyorum :smiley:
fikirlerinizi rica edeyim???
IMG_1510.jpg

john deere yeşili boya, arkaya ve öne vinç, koruma kafesi,kasaya hiab vinç(stepneler için),yakıt deposunun kasaya alınması gibi modifikasyonlar yapılabilir bence ;D

Bana bu sarı lacivert hali çok uyumlu geliyordu nedense. :smiley: Hele dif. karpuzlarında ve çamurluklarda ki lacivert çok hoş duruyordu.
Bu araçtan iki tane arıyordunuz bir ara. Yarı hobi, yarı iş amaçlı mı yoksa sadece hobi amaçlı mı kullanacaksınız?

Abi sen buna güzel bi tekne jelkotu attır !

Niye jelkot
1 Paslanmaya ve çürümeye son !
2 Çizmek imakansız denecek kadar zor !
3 Solma diye bi hadise yok !

Renk bir yerde zevk meselesidir.Ama araç bende olsaydı 1.ci tercihim askeri olmayan bir haki renk olurdu.'2.ci olarak ta opak beyaz düşünürdüm.
Sana yardımcı olsun diye arşivimden bir kaç resim ekliyorum

959102.jpg

959103.jpg

959104.jpg

959105.jpg

959106.jpg

959107.jpg

959108.jpg

Not : Bence siyahı son tercih olarak düşün, eğer yazın seyyar kara fırın olarak dolaşmayı düşünmüyorsan. ;D

Merhaba.
Basta kazasiz belasiz kullanmak dilegi ile,hayirli olsun diyorum.Ben de bu kasayi cok seviyorum.Nacizane fikrim;Nadir Bey'in verdigi orneklerden, alttan ikinci siyah Unimog'daki gibi egzozu sol yandan cikarirsaniz,sanirim hos olur. Ayrica yuksek irtifali su gecislerinde sorun yasamamaniza yardimci olur.Bir de belki garip gelecek ama sol aynanin altina, gorusu ve fonkiyonu etkilemeycek sekilde doner bir projektor koyarsaniz,hem guzel durur hem de aydinlatmaya katki saglar.

Gokhan

CJ7V8' Alıntı:
kesinlikle katılıyorum.Jonh Deere yeşili-sarısı kombinasyonu süper olur ;)
düşünülebilir ama krom ağırlıklı aksesuar düşünüyorum uyum sağlamayabilir

orsa' Alıntı:
Bana bu sarı lacivert hali çok uyumlu geliyordu nedense. :smiley: Hele dif. karpuzlarında ve çamurluklarda ki lacivert çok hoş duruyordu.
Bu araçtan iki tane arıyordunuz bir ara. Yarı hobi, yarı iş amaçlı mı yoksa sadece hobi amaçlı mı kullanacaksınız?
evet düşüncemiz iki tane ama fiyatlar uçunca en azından elde bir yapalım dedik,kuzenim var birde ortak takılıyoruz, tamamen off road için alınmıştır

eemree' Alıntı:
john deere yeşili boya, arkaya ve öne vinç, koruma kafesi,kasaya hiab vinç(stepneler için),yakıt deposunun kasaya alınması gibi modifikasyonlar yapılabilir bence ;D
vinç koruma kafesi programda ama istepneler için hiab a gerek yok 2 kişi yeterli biz tecrübesini bile yaptık:smiley:
navaraextreme' Alıntı:
Abi sen buna güzel bi tekne jelkotu attır !
Niye jelkot
1 Paslanmaya ve çürümeye son !
2 Çizmek imakansız denecek kadar zor !
3 Solma diye bi hadise yok !
bu konu hakkında araştırma yapacağım bilgi dışıyım + araç söküldü saçlar sıfır denebilecek kadar temiz ilerisi için iyi fikir ama ;)

yasarergun' Alıntı:
rengini bilemem ama eğer arazide binecekseniz en az çiftkabin ya da Nadir abinin araç gibi yapın derim
bu aracın orjinalliğini bozmaya değmez derim bence,3 kişi bana uyuyor

Gönderen: mogzilla
Alıntı Ekle
Renk bir yerde zevk meselesidir.Ama araç bende olsaydı 1.ci tercihim askeri olmayan bir haki renk olurdu.'2.ci olarak ta opak beyaz düşünürdüm.
Sana yardımcı olsun diye arşivimden bir kaç resim ekliyorum

abi siyah çok hevesledim ama hatayı çok çabuk gösterir diye vazgeçirdiler,askeri güzel fakat icabında cadde de bineceğim çekici olmaz ve krom aksesuarla uyumaz diye düşünüyorum, beyaz ise favorilerim arasında :smiley: resimler süper bu arada teşekkürler,

abi sen ona hiab koy battığın yerden halatlı vinçten daha iyi kurtulursun ;D
hemde resmi off-road çekicisi(ingilazcasını bilmiyorum) olursun iyi para kaldırırsın;D

selam abi yeni canavarın hayırlı olsun umarım istedigin gibi restore edersin abi bu 1300l araclardan bende almak istiyorum nereden bulabilirim bende 1976 model 404 var bunu degiştirmeyi düşünüyorum

ovalı' Alıntı:
selam abi yeni canavarın hayırlı olsun umarım istedigin gibi restore edersin abi bu 1300l araclardan bende almak istiyorum nereden bulabilirim bende 1976 model 404 var bunu degiştirmeyi düşünüyorum

Ynt: Tasiş Satışlarından Haberdar Olalım...
« Yanıtla #24 : 30 Mayıs 2008, 13:31:18 » Alıntı

--------------------------------------------------------------------------------
unimog arayanlara duyurulur

ANKARA MERSİN GÜMRÜK AÇIK Kamyon 1982 Unimog Mercedes 1300L4x4 Hasarsız Mersin Tasiş Sund 9.150,00 915,00 03.06.2008 09:30 İhale Koşulları . .

14 ANKARA MERSİN GÜMRÜK AÇIK Kamyon 1982 Unimog Mercedes 1300L4x4 Hasarsız Mersin Tasiş Sund 9.150,00 915,00 03.06.2008 09:30

böyle bir fırsat bir daha bulamayabilirsiniz bence

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

SON KONULAR

Geri