Unimog - Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan israfil_baku Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 499
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 265,826
Ynt: Unimog - Karavan

İsrafil Bey aracın o kadar güzel bir araç ki, ne yaparsan yakışacak zaten...

Şase uzatma konusunda, işin mühendislik tarafı senin mesleğin olduğu için, hesabını doğru yapmışsındır diye düşünüyorum. Bu konu ile ilgili, araç bitirip kullanmaya başladıktan sonra da olumlu veya olumsuz değlendirmeni bekleyeceğim.

Resmini attığın kasayı yapıyorsan, Nadir Bey' in 3. sayfadaki örnek çalışmayı da uygulayabilirmişsin. Bu Unimog sende uzun zaman kalırsa, sanki o projeye doğru geideceksin gibi :smiley:
Bu projeleri hep yabancılarda görüp, imreniyoruz. Bu araçları biraz da, kendi içimizdeki araçlarda neden görmeyelim?

Bol bol resim ve yorum bekliyoruz.

Eline sağlık.

Etiketler

Numan abi zaten bu karavan konusu ile ilgilenmek bana ayrıca zevk veriyor.Paylaşmak daha zevkli.Bizim inasanlar var ya her bir ilimde mucitdirler.Neden olmasın bizlerdede.Amma bir eskikliğimiz var ki,zamanında değer vermiyoruz düşüncelerimize.Çalışıyorum son teknoloji nailiyyetleri kullanım.İNŞAALLAH kısmet olur . resimlerdeki kasaları yapmıyorum.
Siz değerli abilerin önerileri çok önemli.Teşekkürler.
Bir karalama çizimini koyayım Siz degerli abilerin reyini bileyim.

¦С¦¦¦¬ ÂÂ

İsrafil bey,

Bakü'ye selamlar. Çok güzel bir karavan yapıyorsunuz. Elinize sağlık. Bundan sonrasını ben de takip edeceğim. Belli mi olur özenip biz de yaparız belki ;)

Selamlar

Efe

Efe bey aleykum assalam.InşALLAH siz bir bismillah deyin bildiyimizden biz de yardımçı olarız.Özgür ,kardeş sen yapsaydin nece bir proje kullanırdın şu karavan için,,??Her kese selamlar...

israfil bey gardaşım gayet iyi gidiyorsun ve anladığım kadarıyla ne yaptığını ve ne istediğini biliyorsun aklına ve bileğine kuvvet ;) kolay gelsin.

Merhaba arkadaşlar,

İsrafil beyin imalatını gerçekleştirmekte olduğu Unimog Motokaravanın başlığını Karavan Bölümümüze taşımamız ve beklentilerimizi
kısaca anlatmakta yarar görüyorum.

Benimde gördüğüm gözlemlediğim ülkemizde 4x4 araç üzerine motokaravan imalatı sıklıkla karşılabildiğimiz bir tür değil ve yapılanlarında genelde talep edenlerin tercihleri olduğunu tahmin ettiğim araç ile karavan kasasının birleştirme/entegre etme şeklinde olduğudur.

Bu başlıkta imalatını izlediğimiz karavanda araç ve karavan kasasının birleştirilmeden bir şasi üzerinde 2 ayrı ünite olarak imali
forumumuz için bir ilk olmaya adaydır. Bu nedenledirki konuyu Sabit Başlık olarak takibinin kolaylaşırılması hedeflenmiştir.

İsrafil beyden sizler adına ricamız karavan kasasının şasi üzerine montajı aşamalarında daha çok fotograf ve bilgiyi paylaşması
olacaktır. Ayrıca kasa konulduktan sonra arazi testleri ile kasanın arazide esneme kabiliyetini fotograflarla paylaşmasını merakla
bekliyor olacağız.
Bir kez daha İsrafil beye kolaylıklar diliyorum.

İsrafil bey kolay gelsin.Anlaşılan o ki dere tepe düz gidip dağları aşacan.ALLAH kolaylık versin.Ben sadece iç mekanı kullanım verimliliği açısından WC banyo bölümünü ortaya değilde bir köşeye ,mesela arka köşeye koysan daha iyi olur görüşündeyim.Yinede siz bilirsiniz.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.Güzel ve fonksiyonel bir araç ortaya çıkacaktır.SEVGİ ve SAYGILAR.

israfil_baku' Alıntı:
Efe bey aleykum assalam.InşALLAH siz bir bismillah deyin bildiyimizden biz de yardımçı olarız.Özgür ,kardeş sen yapsaydin nece bir proje kullanırdın şu karavan için,,??Her kese selamlar...

İsrafil Bey bende bu planın bu araçlar için en uygunu ve en ferahı olduğunu düşünüyorum. Ben hiç kullanmadım derken ben bu tarz bir araç ile hiç seyahat etmedim anlamında kullandım. Seçiminiz benim için de çok yahşi.

Saygılar

güngör' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

İsrafil beyin imalatını gerçekleştirmekte olduğu Unimog Motokaravanın başlığını Karavan Bölümümüze taşımamız ve beklentilerimizi
kısaca anlatmakta yarar görüyorum.

Benimde gördüğüm gözlemlediğim ülkemizde 4x4 araç üzerine motokaravan imalatı sıklıkla karşılabildiğimiz bir tür değil ve yapılanlarında genelde talep edenlerin tercihleri olduğunu tahmin ettiğim araç ile karavan kasasının birleştirme/entegre etme şeklinde olduğudur.

Bu başlıkta imalatını izlediğimiz karavanda araç ve karavan kasasının birleştirilmeden bir şasi üzerinde 2 ayrı ünite olarak imali
forumumuz için bir ilk olmaya adaydır. Bu nedenledirki konuyu Sabit Başlık olarak takibinin kolaylaşırılması hedeflenmiştir.

İsrafil beyden sizler adına ricamız karavan kasasının şasi üzerine montajı aşamalarında daha çok fotograf ve bilgiyi paylaşması
olacaktır. Ayrıca kasa konulduktan sonra arazi testleri ile kasanın arazide esneme kabiliyetini fotograflarla paylaşmasını merakla
bekliyor olacağız.
Bir kez daha İsrafil beye kolaylıklar diliyorum.
Sayın Güngör bey ve degerli arkadaşlar.
Kasanın aracın şassesi üzerine birleşmesi konusunda ben bir az yazmışım.Siz degerli arkadaşlar bu mevzuları okumuşsunuz..
Amma bende bele düşünürem ki,bu mevzu çok merakli olduğu için daha fazla ingelenmeye ihtiyaclidir.
Güngor abi sizce ele bu başlık içinde bir az yazsam ya yeni bir başlik açsam daha iyi olur,,,?
Duyurmak isterdim ki,benim türkcemde hatalar ola bilir.SİZLERDEN ozür dilerim.

bayayhan' Alıntı:
israfil bey gardaşım gayet iyi gidiyorsun ve anladığım kadarıyla ne yaptığını ve ne istediğini biliyorsun aklına ve bileğine kuvvet ;) kolay gelsin.
Ayhan kardeş ALLAH sizinde yardımçınız olsun.Çalışırız ki ,bir şeyler erseye gelsin inşaALLAH.Sizlerden ricam, hatalı yapdığım yerlerin söylenmesidir.

Herkese selamlar.devam edelim.
Yan duvarların çerçevesini temamen kaynaklayıb bitirdim.Bu noktada siz degerli arkadaşlara söylemek isterdim ki ,esas künc profillerrinin duvar kalınlıklarının esneme esnasında kaynak noktalarında kopması fikiri beni narahat edirdi.Şekildeki 90 derecelik kaburğalarla şu sorunu hall etmeye çalıştım.
Kafesin üzerinde fiber panelin altında kullanacağım ahşap tullantı levhalarını çerçeveye vidalamakdan önce metal ahşap arası sealant tutkal kullandım.ESNEME ESNASINDA SÜRTÜNME SESİ ÇIKARMASIN DEYE.foto da katların yerleşme ardıcıllığı verilmişdir.
vadalartaın ara mesafesi 10-15 sm alındı.

kwnc.jpg

IMAG0433.jpg

IMAG0429.jpg

IMAG0427.jpg

IMAG0430.jpg

israfil_baku' Alıntı:
Herkese selamlar.devam edelim.
Yan duvarların çerçevesini temamen kaynaklayıb bitirdim.Bu noktada siz degerli arkadaşlara söylemek isterdim ki ,esas künc profillerrinin duvar kalınlıklarının esneme esnasında kaynak noktalarında kopması fikiri beni narahat edirdi.Şekildeki 90 derecelik kaburğalarla şu sorunu hall etmeye çalıştım.
Kafesin üzerinde fiber panelin altında kullanacağım ahşap tullantı levhalarını çerçeveye vidalamakdan önce metal ahşap arası sealant tutkal kullandım.ESNEME ESNASINDA SÜRTÜNME SESİ ÇIKARMASIN DEYE.foto da katların yerleşme ardıcıllığı verilmişdir.
vadalartaın ara mesafesi 10-15 sm alındı.
Kolay gelsin. :smiley:

Esneme konusunda biraz takıldım. Esnemeye izin vermek yerine esnemeyi azaltmak daha iyi olurmuydu acaba. Bunu Unimog şasesinin ne kadar esnediği konusunda bilgim olmadan soruyorum. Şasi esniyorsa doğal olarak kasaya yansıyacaktır ya da montaj yerleri ona göre ayarlanacaktır. Kasanın daha az esnemesi için X şeklinde bir kafes sistemi de kurulabilirmiydi? Yani diyagonal olarak (çaprazlama) şeklinde taşıyıcı eklemek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR