Unimog Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serif.ru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,619

serif.ru

Ana Kamp
Yer
izmir
Tüm forum camiasına selamlar,

Unimog konusunda gecelerimi ve gündüzlerimi hatta işimi gücümü bırakıp, internette sabahladığım çok oldu.

Evet, karar verdim bende bir unimog sahibi olmak istiyorum...

İzmirde unimog hakkında bilgisi olan ustalar ve hatta unimog satılan yerler hakkında birçok bilgi topladım.

Ustalar ile çok derin muhabbetlere girdim ve internetten edindiğim birçok unimog resmini ustalara gösterdim, hallederiz onayını aldım veeee...

Şimdi ise sıra sizde, acaba bana hangi model vede hangi yılda üretilmiş unimog'u almamı tavsiye edersiniz.

Yazacağınız cevaplar ve yorular için, şimdiden teşekkürler.

Etiketler
unimog
Unimogla ilgilenmeniz çok güzel.Ben burada unimogun artılarından söz etmeyeceğim.
Sizi caydırmak gibi bir amacım da yok ama , iyice düşündünüz mü ?
Unimog bir kara sevdadır.Bir kere bulaştınız mı , başka hiçbir arazi aracı onun verdiği keyifi veremez.
Max, asfalt sürati kısıtlıdır.75-80 km/h
Dolaysı ile 100 km'yi aşan geziler biraz zahmetli olur.Ayrıca konvoyla gidilen gezilerin sonunda , herkes bir an önce evine ulaşmak için asfaltta gazlarken,
Siz maalesef en geride ve tek başınıza kalırsınız.
Yakın mesafelerde müthiş keyifli bir makinedir.Çok stabildir.Kırmak çok zordur.
Size kısaca tavsiye edebileceğim benzinli motoru dizele çevrilip ruhsata işlenmiş bir U404S
4 silindir U421
6 silindir U406 veya U416 olabilir.
Bana unimog ile ilgili sorularınızı forum genelinden , özelden veya tel ile sorabilirsiniz.
Saygılarımla
Nadir Uğurlular
0532 3434006

Nadir bey, sizden almış olduğum cevap inanın beni Unimog'a bir adım daha yaklaştırdı...

Hız önemli değil günlük işlerimde kullanabileceğim jeep'im var...
Forum'a aracın fotolarını koyacağım, tavsiyeleriniz den faydalanarak aracımı toplamak istiyorum, sizlerden destek alarak.

Yakın ilginize tekrar teşekkür ederim...

Nadir Abi sanırım aracı hatırlar (unimog 421 4 silindir) yozgattan bir dr arkadaşta uygun sayılacak bir fiyata hala satılık. ben duygusal problemi halledemediğimden 3-4 sene sonraya erteledim ama siz bir bakın linki burada http://www.sahibinden.com/unimog_421WQQaXQQ9540500WQQpXQQdisplayitem&keyword=unimog%20421
ben alamadım bari forumdan birisine gitsin gözününde olur :smiley:

Yaşar bey selamlar,

Vermiş olduğunuz link'teki araca baktım 1300L olarak belirtilmiş. Unimog modellerinden hiç bilgim yoktu sayenizde öğreniyorum. Siz 421 olarak belirtmişsiniz.
Acaba 1300L ve 421 aynı araçmı?. İzmir Foçada bulunan M.K.E de onlarca Unimog bulmuşlar sanayideki ustalarım. Bu pert araçlar toplanırmı acaba?
Yedekparça ve malzeme sıkıntısı yaşarmıyım?.

Unimog araç olarak hangi sınıfa giriyor (kamyon-kamyonet-4x4 vs....)

Yaşarcığım ;estağfurullah , ne demek.
Herkesin her türlü bilgisi bizim için önemli.
Unimog konusuna gelince , maalesef ustalar bile tip konusunu yanlış biliyorlar ve de akıllarına ilk geleni söylüyorlar.
Kabaca tarif edersek ; kupası yuvarlak hatlara sahip olanlar : U404S , 403, 406 , 416 ve 421
Kupası leyland kamyonet kupası gibi keskin ve köşeli hatlara sahip olanlar U1200 ve sonrası
Yani şu anda ordumuzda kulanılanlar.
Yozgattaki U421'i biliyorum.Sahibi Ali Çeldir üyemiz.Şanzıman arızası olduğunu zaten kendisi söylüyor.
Ankaradan şanzıman fiyatı sorularak araç değerlendirilebilir.

Ynt: Unimog Almak İstiyorum

Nadir Abi ben Ali Bey'e yazıp konuyu sormuştum baktırdığı usta işten anlamadığından başka arızaı demiş ama sonra basitçe problemi hallettiğini bildirdi bana. Araç şu an sorunsuz çalışıyormuş. Eğer ben nivayı satsam o aracı düşünüyordum ama şu an piyasa kötü ben de o kadar masraf ettikten sonra ve şu an masrafsız biniyorken aracı 3 otuz paraya satmak istemediğimden unimog alma projemi biraz öteledim. İnşallah forumdan birisine gider

Nadir bey unimogların yıllık vergisi ve sigorta bedeli nedir acaba?
Birde ön tarafa takılıan 12 v dc çekiler ne kadardır?
Nerden bulabilirim?
Teşekkür ederim...

Unimogların vergisi oldukça yüksek. ;D
Ruhsat kamyonetse 6 aylık 170 YTL
Kamyon ise ( bazen olabiliyor ) 250 YTL

Vinç konusuna gelince ; unimoga elk. vinç pek tavsiye etmem.
Batan bir unimogu bir elk vincin çıkarmasını ben pek olası görmüyorum.
Pratikte de pek kullanılmıyor.
En iyisi Ankaradan bir mekanik vinç bulmak.
MB veya Werner tavsiye edilir.1250-1750 YTL normal.

İvedik hurdalığında Erdem Usta vardır.Ağabeyi ile birlikte oradaki en iyi
unimog esnaflarındandır.Benim selamımı söyleyip bir konuşun.

Erdem Usta
0536 8936345
0312 3963197

Hocam ilginiz için teşekkür ederim...
Yanlız bu aracı arazi şartlarında unimog un hakkını vermek için kanımca üstün offroad eğitimi alınması gerektiğini düşünüyorum. Her konuda eğitim şart bence... :smiley:
Bu offroad eğitimi hakkında fazla da bilgim yok, bu bilgileri nerden öğrenebiliriz...( kurs, e-book, forum,v.s. ...)
Çünkü yaşadığım bir olayda yanlış direksiyon tutuşu sonucu kolumu kırıyordum....

Tabii sadece unimog için değil genelde ofrroad ile ilgili temel kavramları öğrenmek ve bilmek lazım.Bunun da en güzeil sizlerden daha iyi bilenlerle birlikte yapılan gezilerde öğrenmek.
Bizim forumumuzda da değişik sayfalarda çok güzel bilgiler var.
En başta gereken ise disiplin , ciddiyet ve konvoylarda konulan kurallara riayet.
Benim şahsen arazide en çok dikkat ettiğim konu vinç konusudur.Allah korusun , hiç şakaya gelmez.
Gerilerek kopan halat bir ustura , bir tırpan gibi önüne gelen herşeyi biçer gider.
İzmirde bu işleri iyi bilen arkadaşlar var.Onlarla irtibata geçip en güzeli arazide deneyim kazanmak.

Selamlar. Ben Yozgattan Ali Çeldir. Araç halen satılık. Nadir Bey yanlış hatırlıyor olmalı. Şu an araç yürür durumda ve sorunsuz. iyi akşamlar.

Nadir bey selamlar,
Yapmış olduğum derin araştırmalar sonucunda(kendimce), araç fiyatı hariç 20-25 Bin YTL gibi bir fiyat çıktı ortaya, sizinkine benzer bir UNİMOG için...

Sizce bu fiyat iyimi? proje içeriği şöyle kısaca. Aracın kasası komple soyulacak çürük yerler yamanacak, bütün alttakım ve parçalar tek tek kumlanacak eskiler değiştirilecek veya onarılacak, sizinkine benzer bir kasa yapılacak, iç döşeme komple aleminyum baklava desenli malzeme ile kaplanacak, şöför koltuğu körüklü olacak, çıplakta kalan tüm parçalar krom kaplanacak, vs...

Tabiki bu fiyatlar 100 Bin ytl de olabilir ama biz bütçemize göre araç ve vinç hariç olarak 20-25 Bin diyoruz...
Sizce bu fiyata bu araç anlatıldığı şekilde toplana bilir mi?

Siz aracınızı toplamda kaç Bin YTL ye topladınız(bu arada aracınız harıka :smiley: )
Son olarak sıfırdan bir araç toplamaya çalışacağız, aracı toplarken yapmamız ve yapmamamız gerekenler neler acaba.?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR