Unimog Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serif.ru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,624
Ynt: Unimog Almak İstiyorum

yasarergun' Alıntı:
şerif bey ben de dediğiniz şekilde bir unimog hayal etmiştim ama sanırım teknik olarak bazı sorunlar var konu hakkında detaylı bilgiyi ali çeldir beyden öğrenebilirsiniz
Hocam mutlu geceler,

Araçsız 20-25 Bin YTL bütçe ayırdım bu iş için ve 6ay,
Sizin bildiğiniz teknik sorunlar nelerdir? inanın çok merak ettim...
Kısaca özetler iseniz rahat bir uyku uyuya bilirim :smiley:

Etiketler
unimog

aceldir' Alıntı:
Selamlar. Ben Yozgattan Ali Çeldir. Araç halen satılık. Nadir Bey yanlış hatırlıyor olmalı. Şu an araç yürür durumda ve sorunsuz. iyi akşamlar.
Ali abi şu an saat baya bi geç oldu ama sabah uygun zamanda arıyacam sizi, umarım hayırlısı olur ...

Nadir bey sizleri sorularım ile sıkmış olabilirim lütfen kusuruma bakmayın, ama inanın bu işi kafama taktım ve sorunsuz olmasını istiyorum...

Sizin gibi değerli bir üstad ile tanıştığım için çok mutluyum...

Hummer ve Land Rover ın bazı modellerinde gördüğüm ve UNİMOG ta olmasını istediğim şudur, tekerlere komprosör bağlana bilir mi? şoför kabininden lastiklerin havası azaltılıp ve çoğaltıla bilir mi?

yasarergun' Alıntı:
şerif bey ben de dediğiniz şekilde bir unimog hayal etmiştim ama sanırım teknik olarak bazı sorunlar var konu hakkında detaylı bilgiyi ali çeldir beyden öğrenebilirsiniz
Hala uyumuş değilim :smiley: teknik konular nedir inanın çok merak ediyorum...

Şerif bey önce bana almak istediğiniz veya düşündüğünüz unimog tipini söyleyin , ben de Sizi ona göre yönlendireyim.Bahsettiğiniz bütçe o işlemler için bence yeterli.Hatta içine 2 vinç bile sığdırılabilir.Benim şu ana kadar harcadığım araç dahil 35.000 YTL civarında.
Tekerleklere hava basma konusuna gelince ; evet orjinalinde yok , çünkü unimogun öyle bir derdi yok.
Belki devamlı kum saha sürüşleri için düşünülebilir.Teknik olarak mümkün.Çünkü hava tüpünüz var.Örneğin ben bu aksamla boya yapabiliyorum , mangalın hazırlanması ise sadece 1 dakika. ;D

1316845.jpg

Bu arada resmi çıkarınca Suatçığımı ve o harika patlıcan salatasını ne kadar özlediğimi farkettim. :D

eyvah eyvah bir abimiz daha zehirlenmiş :smiley: hayırlısı olsun bakalım, sizde toplarken benim gibi bunalıma girmeyin şahsi fikrim çok döküğünden uzak durun, ankarada erdem usta varken parça sıkıntınız olmayacağından eminim, masrafın sonu yok düşündükçe insan para harcamaya yer buluyor, ben geçenlerde turbo taktırdım rampada 7-8 vites süper faydası oldu kısacası seviyorsan bütçe de müsaitse sonu yok bu işin :smiley:

dün akşam karavan formlarımda nasıl olduysa unimog la ilgili bir bilgi beni unimogtan karavan olurmu (kapadokyada görmüştüm eski burunlu volvo ya benzeyen yabancı plakalı bir unimog-sanırım unimogtu) verilen bir unimog fiyatından yola çıkarak niye bu kadar makul gibi sorular sordum o yozgattaki mog ve düngeceden beri sizin sitenizdeki bilgileri 02 00 ye kadar şimdi kalktım tekrar biraz okumaya başladım(saat 8 00)anladığım kadarıyla mog u kravan olarak kullanmak pek makul değil.farklı bölümleri araştırıp tekrar okuyacağım ( burda formları okuma zahmetine katlanmayıp herşeyi soran birisi olmak istemiyorum)yanlış söylüyorsam düzeltirseniz sevinirim nadir bey.sorun yanlızca aracı toplamak değil uzun mesafelerde ciddi sorun olur diye düşünüyorum.herşehirde servis olmaz-araç eski olduğu için arıza yapma riski çok yüksek.hiçbir zaman arazide offroad yapma niyetim olmaz bu aracı bir gezgin olarak almak istiyorum..kısacası formlara tekrar döneceiğim ama merak ettiğim konu karavan olmaya musaitmi.dağda kamp yaptıktan sonra sabahleyn marşa bastığınızda motorda-mekanikte de olabilir bir arıza ihtimali(benim eski mesleğim dozer operatörlüğü mekanik arızalara uzak değiim ama yıllardır hiç elimi sürmedim yaptığım yaşlarda 15-18) , yanınızda eşiniz de varsa,oraya usta getiremezsiniz çekme çekemezsiniz , artk eşimde olduğuna göre daha riskli bir konum oluşturduğu düşünüyorum.en başından sorayım diye düşündüm.ayrıca serif arkadaşım bu yazıyı okuyarak yozgattaki mog u alacağımı düşünme sonra gözü karartıp almaya çalışırsın senin kadar zehirlenmedim bu bir ,üstelikte akbaba mantığı gütmüyorum :smiley: sizdeki heyecanı anlyorum harika birduygudur bu tutkuyla sevmeye meğillli insanlarda olası bir durumdur.son bir soru mog un yük gibi bir derdi yok (karavan bazında) sanırım ,bu aracı istediğimiz kadar uzatabiliyormuyuz,yani gördğüm karavan mogların şaseleri orjinalmidir..şimdiden teşekkürler

Motokaravan konusunda pek bilgim yok ama , unimog'tan çok sayıda karavan yapıldığını biliyorum.80-90 km/h hızını kabul ediyorsanız bir mesele yok demektir.
Zaten hangi büyük sınıf başka bir karavanla daha fazla hız söz konusu olabilir ki , ya da gerek varmıdır ? İnsanlar Unimog karavanla Hollanda'dan , Almanya'dan ya da diğer ülkelerden ülkemizi ziyarete geliyorlar.
Bahsettiğiniz mekanik arızalara gelince ; tabii bu sadece unimoga has bir durum değil.
Altımızdaki aracın neticede insan mamulu bir metal yığını olduğunu düşünürsek , eski-yeni her türlü aracın her türlü ortamda arıza yapması olası.Bu tamamen kullandığımız aracın o andaki performansı ile ilgili bir konu.Bir de bakım meselesi tabii ki.Öyle yeni araçlar görüyoruz ki , servisten çıkmıyor , öyle eski dediğimiz araçlar var ki fabrika çıkışı gibi çalışıyor.
Unimog karavanlar için bana göre eskilerden U416 uygun ve şu an askeriyemizde olan U1300 ve üst modelleri gibi.
Eğer unimog karavan yapmayı düşünüyorsanız , gördüğüm kadarı ile Sakaryalısınız ve ülkemizin en ciiddi karavan imalatçıları Size bir adım mesafede Geyve yolu üzerinde.
Bence onlara bir uğrayın ve unimog - karavan dönüşümü hakkında sorular sorun.Mutlaka bu konuda deneyimleri vardır.
Örneğin ben de ileride Allah ömür verirse ( en az 20 -30 sene sonra , çünkü henüz çok gencim : 53 ;D ) Acmat'ı karavana çevirmeyi düşünüyorum.
Mutlaka yerli-yabancı karavancıların fikirlerini alacağım.Gezenbiliir de bu konuda yavaş yavaş çok güzel bir bilgi kaynağına dönüşüyor.
Saygılarımla

mayıstosböce' Alıntı:
dün akşam karavan formlarımda nasıl olduysa unimog la ilgili bir bilgi beni unimogtan karavan olurmu (kapadokyada görmüştüm eski burunlu volvo ya benzeyen yabancı plakalı bir unimog-sanırım unimogtu) verilen bir unimog fiyatından yola çıkarak niye bu kadar makul gibi sorular sordum o yozgattaki mog ve düngeceden beri sizin sitenizdeki bilgileri 02 00 ye kadar şimdi kalktım tekrar biraz okumaya başladım(saat 8 00)anladığım kadarıyla mog u kravan olarak kullanmak pek makul değil.farklı bölümleri araştırıp tekrar okuyacağım ( burda formları okuma zahmetine katlanmayıp herşeyi soran birisi olmak istemiyorum)yanlış söylüyorsam düzeltirseniz sevinirim nadir bey.sorun yanlızca aracı toplamak değil uzun mesafelerde ciddi sorun olur diye düşünüyorum.herşehirde servis olmaz-araç eski olduğu için arıza yapma riski çok yüksek.hiçbir zaman arazide offroad yapma niyetim olmaz bu aracı bir gezgin olarak almak istiyorum..kısacası formlara tekrar döneceiğim ama merak ettiğim konu karavan olmaya musaitmi.dağda kamp yaptıktan sonra sabahleyn marşa bastığınızda motorda-mekanikte de olabilir bir arıza ihtimali(benim eski mesleğim dozer operatörlüğü mekanik arızalara uzak değiim ama yıllardır hiç elimi sürmedim yaptığım yaşlarda 15-18) , yanınızda eşiniz de varsa,oraya usta getiremezsiniz çekme çekemezsiniz , artk eşimde olduğuna göre daha riskli bir konum oluşturduğu düşünüyorum.en başından sorayım diye düşündüm.ayrıca serif arkadaşım bu yazıyı okuyarak yozgattaki mog u alacağımı düşünme sonra gözü karartıp almaya çalışırsın senin kadar zehirlenmedim bu bir ,üstelikte akbaba mantığı gütmüyorum :smiley: sizdeki heyecanı anlyorum harika birduygudur bu tutkuyla sevmeye meğillli insanlarda olası bir durumdur.son bir soru mog un yük gibi bir derdi yok (karavan bazında) sanırım ,bu aracı istediğimiz kadar uzatabiliyormuyuz,yani gördğüm karavan mogların şaseleri orjinalmidir..şimdiden teşekkürler
Mutlu sabahlar ve iyi tatiller,
Bende Ürdün'de görmüştüm, Oranın turistik yeri olan Wadi-rum ve Petrada. Çok hoş olmuşlardı çölün üstünde, Aracın plakasından anladığım kadarı ile İngilizdi turistler.
En hoşuma gideni ise sıcak çölün ortasında tek araç oydu, üzerinde ise SAHRA MAUSE yazısı çok dikkatimi çekmişti...
Artık bendekine zehirlenme denemez çok basit kalır bu terim, çevremdeki 4x4 araçları olupta asfalttan çıkamayan birçok dostumun tutkusu oldu bu araçlar...
Dostlarım ile aramızda her hangi bir rekabet olmamasına rağmen, gizliden gizliye en güzel aracı ben topluyacağım fısıltıları duymaya başladım :smiley:
Allah herkese hayalindeki aracı, hayırlısı ile toplamasını ve kazasız belasız toplamasını dilerim...
Son olarak ise, neden olmasın ki...

Nadir abi, sizlere tekrar çok teşekkür ederim.
Bayramınız, şimdiden kutlu olsun...

Bülen Bey Sizin için arşivimden bir kaç unimog karavan resmi

Bu bir U404S . Benzinli tip , benimkinin eşi.

1347590.jpg

1347645.jpg

Bu bahsettiğim U416 6 silindir dizel.

1347601.jpg

Yine bir U416

1347656.jpg

1347604.jpg

1347610.jpg

U1300L

1347611.jpg

U1550L

1347613.jpg

1347626.jpg

U2450L 6x6

1347614.jpg

evet bende 20 li yaşlardan beri karavan tutkusu var,bu fotoların türevlerini görmüştüm ama bu kadar detaya hiç girmemiştim çünkü bende otobüs karavan hayali vardı ama güngeçtikçe gelişiyor tabi.ozamanlar evlenmeye niyetim olmadığı içindir :smiley: benim karavan anlayışımla (şuanda)unimog çok örtüşüyor yani hem doğada en gidilmeze gitmek (çadırla gittiğim yerler ki adapazarı buna çok musaittir)hemde uzun süre kalıp keyif yapmak.Ben mog ları çok pahalı düşündüğüm için aklıma bile getirmezdim ama sizin o gördüğünüz ilanı görünce -ben karavan formunda gördüm.
eski yeniye gelince ben hayatta eski birşey almak istemiyorum.bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum eskiden motorum vardı dağa çıktığımda arıza yaparsa ne yaparım diye çok düşünürdüm çünkü öyle yerlere giderdimki at motoru gel daha iyi.istediğin kadar bakım yap eğer bir aracın ilk sahiplerinden değilsen çok zorlanıyorsun.offroad da arıza pek birşey değil(izmitte türkiye şampiyonası ayaklarına giderdim sabahki ayakta dağılan araç öğleden sonra keçi gibi heryere çıkıyor.ama karavancılık(benim için)kelimenin tam anlamıyla yaşam tarzı ve bu tarzda emin olmadığın bir araç hiç arıza yapamasa bile eskilğinden dolayı büyük risk oluşturuyor.güvensizlik benim bütün keyfimi kaçırır.çalıştığımız dozer çok eskiydi ve sürekli bakım yapılırdı aynısından bir tane daha vardı hiç arıza yapmazdı tek farkı 10 yaş genç olması.tranporter vardı bizim ilk sahibiydik hiç lastiği bile patlamadı-şans tabi-ama vito aldık bu da sıfırdı ama incik boncuk arızalrından sinir olduk.aslında sorduğum soruların şu an cevabını biliyorum ama offroad la karavan arasında farklar arraçlara bakışta,felsefide farklı biri doğa ile mücadele onu yenme ama karavanda onunla uyum ön planda.bana hep dağcımısın derlerdi hayır ben trekking çiyim derdim,dağcıların varmak istedikleri bir hedef vardır bizde hedef yoktur,dağcılar zirceye çıktımı iş biter ama biz aynı yere defalarca gidip günlerce kalabiliriz.verdiğiniz bilgiler mog la ilgili daha kapsamlı bir araştırma yapmamı gerektirecek.ama kapital olsada ondanda alsak keşke çünkü bu kısa geziler için mükemmel bir alet helede adapazarı için... uzun yol içinde ayrı bir karavan :smiley:

Unimog kamper deyince, birkac sene once Göcek'de gordügüm (ve gezenbilir Karavan bölümünde paylastıgım) Unimog Camper...

Unicamper81.jpg

Seyyah404s.jpg

Unimog 404 S ustune el yapimi ( Unimog'un sasesinin burulma yaptıgını hesaba katmamislar sanki...)

gecici çözüm ... ;)

Ambulanceon406.jpg

U406 (U900) Diesel üstu (az) LR110 ambulans kutusu...

Unimog 404s Camper, Braden mekanik vinc, Köyceğiz/Beyagac arası, KARTAL GÖLÜ nde...

toodeepditch2.jpg

bende unimog almak istiyorum.bildiği yerde temiz uygun fiyatlı unimog olan arkadaşlar var mı? ne tavsiye dersiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR