Unimog Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serif.ru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,624
Ynt: Unimog Almak İstiyorum

bir iki de degisik, baska yerde goremeyeceginiz bir UNIMOG fotosu cıktı...:

imalat halinde...
HummogDC1.jpg

bitmis hali..
EwHumMog.jpg

motor, Perkins Phaser Turbo Diesel

kalabalık aileler icin de bir versiyon var:
Unibus4.jpg

yapanların ellerine saglik... eskinin kıymetini bilenlerin de gönlüne...

Etiketler
unimog

Modifiye etmek yerine toplamak da mükemmel sonuçlar çıkarıyor...

416altn.jpg

416mavi.jpg

416yesil1.jpg

Şerif Bey böyle bir Unimog nasılş olurdu? :D Heralde başka birşey istemezdik...

u1.jpg

u3.jpg

bu ankara plakalı unimogları toplayan kim hangi firma muazzam, grup üyesimidir harika toplamıs ,total'dede iyidir herhalde bilgisi olan varsa sevinirim selamlar

:smiley: merhaba türker bey, bildiğim kadarıyla,yukarıda resmi görülen hummer kasalı ünimoglar, bundan 8-10 yıl önce ankara' Pİ makina' fabrikalarında yapılmıştı. diğerleride aynı yerde olabilir.
selamlar.

ARKADAŞLAR MERHABA,

EKTE RESİMDE 421 "KUMANDA PANELİ" DİYESİM GELİYOR AMA VİTES KOLLARI VAR,BİLEN VARMI NEDİR BUNLARI ????

[attachment=1]

Camions%20JM%20013%20(Small).jpg

mogzilla' Alıntı:
Bu sayfadan faydalanabilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=135.200

TEŞEKKÜRLER NADİR BEY...
MODELE GÖREDE BU KOLLARIN İŞLEVİ VEYA YERLERİ DEĞİŞİYOR ANLADIĞIM KADARI İLE..

BİRDE SİZE SORMAK İSTEDİĞİM ŞEY KABİN ÖLÇÜLERİ?? 406,416,421..VS KAPALI KABİN MODELLERDE KABİN GENİŞLİKLERİ DEĞİŞİYORMU ??
BEN GÖRDÜĞÜM 6 SİLİNDİR VE 4 SİLİNDİRLERDE KABİNLER AYNI GİBİ ANCAK KABİN İÇİNDEKİ MOTOR KAPUTLARI BİRAZ FARKLI GİBİ ????

BU KONUDA BİRAZ BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ
TEŞEKKÜRLER

NADİR BEY VE DİĞER ARKADAŞLAR MERHABA,
KUSURA BAKMAYIN UZUN BİR MSJ GÖNDERİYORUM, ALIP-ALMAMA KONUSU TAM NETLEŞMEDEN SİZDEN YARDIM İSTEMEK DURUMUNDAYIM....
SİZİN BİLGİLERİNİZE DAYANARAK ÜNİMOG HAKKINDA BİLGİ RİCA EDİYORUM;EKTE RESİMLERİ OLAN ARACI BULDUM.. 1976 MODEL 4 SİLİNDİR DİESEL,3 YILDAN BERİ ŞANTİYEDE BEKLİYORMUŞ,PROBLEMİ YOK, YALNIZCA LAZIM OLMADIĞI İÇİN ÇALIŞTIRMIYORUZ DİYORLAR.SİZDEN ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM
1.RESİMLERE BAKARAK BİR YORUM YAPABİLİRMİSİNİZ?
2.TİP OLARAKBU ARAÇ NE GEÇİYOR??? (404,416,421...VS)
3.MOG LARDA SERİ VE AĞIR ŞANZUMANLI OLARAK İKİ GRUP OLDUĞUNU BUNUN DA ARACIN HIZINI ETKİLEDİĞİNİ DUYMUŞTUM,EĞER VAR İSE BU MODEL HANGİ SINIFA GİRER?
4.4 SİLİNDİR MOTOR TİP VEYA İSİM OLARAK NE DİYE GEÇER,BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILIYORMU?
5.BEN LR DEFENDER KULLANIYORUM,DEF DERLERDEDE SES İLK ETAPTA OLDUKÇA RAHATSIZ EDİCİDİR ANCAK İNSAN ALIŞIR,BU ARAÇTADA SESİN FAZLA OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUM AMA HIZLARI KONUSUNDA BİR FİKRİM YOK,SİZİN BU KONUDAKİ YORUMUNUZ NEDİR?
6.ARACIN RESİMDE İŞARETLEDİĞİM BİR APARAT HİDROLİK DİREKSİYON GÖREVİNİ GÖRÜYOR.İNCELEDİĞİM ARAÇLARIN HİÇBİRİNDE BU YOK ZANNEDİYORUM SONRADAN TAKMA VE ÇOK SAĞLIKLI BİRŞEY GÖZÜKMÜYOR.hİDROLİK DREKİYON BULMAK VE TAKMAK BU ARAÇ İÇİN PROBLEM OLURMU?
ASLINDA SORACAĞIM ÇOK SORU VAR AMA ŞİMDİLİK BU KADAR NE OLUR KUSURA BAKMAYIN,BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM,TEŞEKKÜRLER
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

1976 4.jpg

Unimoglarla ilgilenmeniz çok güzel.Gerçekten çok farklı araçlardır.Zaten bir arazi aracı veya offroad aracından ziyade tam bir iş makinesidir.Avrupada traktör olarak adlandırılr.Türkiyede de traktör satış sitelerinde bildiğimiz tipik tarım traktörlerinin dışında ismi bulunan tek araçtır.
Sorularınıza gelince ;
1 - Resimlerden yola çıkarak çok kötü bir durumda olan bir araç gibi durmuyor.Unimog gibi araçlarda kaporta kusurları pek önemsenmez.Önemli olan 1.nci derecede şanzıman ve yürür aksamın , 2.derecede ise motor ve mazot pompasının iyi veya kullanılır durumda olmasıdır.
2 - Bu araç bir U421'dir
3 - Böyle bir durum eski tip unimoglar için geçerli değildir.Hepsinde tipik 6 ileri , 2 geri şanzıman ve 4çeker ile def.kilidi özellikleri bulunmaktadır.
4 - U421' de ön yanma odalı sıralı dizel dört silindir motor bulunmaktadır.Bunların 2 tipi vardır.Aynı zamanda U600 olarak geçen modelde 2197 cm3
40 BG OM 621 motor , U600L'de ise 2456cm3 52 BG OM616 motor bulunmaktadır.Bu motorlar bir çok başka araçlarda , özellikle eski Mercedes yolcu otobüslerinde ( 302 gibi ) kullanılan motorlardır.Dolayısı ile yurdumuzda emsalleri ve yedek parçaları kolaylıkla bulunabilmektedir.
5 - Evet ses konusunda belki de defenderi arayacaksınız.Ama davlumbazı biraz daha iyi izole ederek ve muhtemel ses kaçaklarını önleyerek motor sesini biraz daha düşürebilirsiniz.Bu araçların max. hızı 60 km/saat'dır.
6 - Evet , sonradan takılma gibi gözüküyor.Unimoglarla ilgili en fazla yedek parçayı Ankara İvedik Hurdacılar Sitesinde bulabilirsiniz.

Not : Forum kurallarımız gereği mesajlarınızda lütfen küçük harf kullanınız.

Nadir bey selamlar ve teşekkürler ,,

Yukarıdaki msj yazdıktan sonra biraz araştırma yaptım,bu modellerin motoru 6 silindir olanlarıda var,bunlarda anladığım kadarı ile sürat 90 a kadar çıkyor.?!!!
Peki bu modellerde süratin max 60 olması motorun güçsüzlüğündenmi yoksa şanzuman-dişli-dif. lerdeki dişli oranlarındanmı ????
Yani 6 silindir olanlarla 4 silindir olanların şanzuman-difransiyelleri ile 4 silindir olanlarda farklılık varmıdır???
Birde;Ekteki portal aks dişli resmi ünimog lara mı aittir? Bu nu özellikle sormamın nedeni bu dişli lerin büyüklükleri ile oynanarak sürati artırmak (amaçekiş düşecek)
tekrar teşekkürler.
[attachment=1]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR