Unimog 406 Doka Projesi Tamamlandı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 07gokhanlc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 356
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,522

07gokhanlc

Defender100" TYT LC 80+406 Ünimog+Nissan PatrolY60
Yer
ANTALYA
Merhaba,
İnanıyorum ki Gezenbilir ve benzer sitelerde dolaşırken boş vakit geçirmek ve zaman doldurmak değil amacımız, bu olmamalı da .. Hepimiz sevdiğimiz bize zevk veren hobilerimiz, meşkalelerimiz hakkında bilgi toplamak,aynı zevkleri paylaştığımız insanların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak veya bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak için aboneyiz.Zira “ Bilgi paylaşıldıkça değerli dir” sözüne sonuna kadar inanıyorum.

Bu başlığı açarken düşüncem;sizlerle uzun süre peşinden koşup sonunda “yaptım” dediğim 406 Doka ile ilgili tecrübelerimi ,resimlerimi,emeğimi ve sevincimi sizlerle paylaşarak değerini artırmak dır ….

Ünimog “bir tane beğeneyim de alayım “diyebileceğimiz bir araç değil..Malesef ülkemizde askeri ve resmi kurumlarda kullanılmış ve sivil kullanımı çok az olan sivilde kullanılanların bir çoğu da bir şekilde resmi kurumlardan çıkan araçlar. Araştırma safhasından itibaren DOKA diye bilinen tipler müthiş beni cezp ediyordu.Orman ve Karayollarında da bulunan çift kabin doka lar da gayet güzel araçlar ancak çok iri ve uzun araçlar ancak sitelerden yakaladığım 406 DOKA lar müthiş resimlerine bile bakmak zevk veriyordu ...
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=5]
[attachment=4]

doka00mitelzo4.jpg

13 unimog421 DOKA.jpg

406 2kabin.jpg

406_doka_1980-18.jpg

2152838511_47c9fcdc5d.jpg

Etiketler
Ynt: Unimog 406 Doka Projesi Tamamlandı

Yıllardan beri tutkum olan 4x4 araç vesilesi ile girdiğim ortamlar,tanıştığım insanlar içerisinde LAND ROVER ailesi benim için hiç unutulmayan ve halen devam eden dostluklar demektir.Yine bu aile içerisinde bir şakalaşma ile başlayan muhabbet Tr de ilk 100inch defender yapmakla sonuçlanmıştı :smiley:
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=5]

Güzel anılar....

DSC03272.JPG

DSC03271.JPG

K Resim 173.jpg

DSC03273.JPG

Land Rover Owners Club ailesi için de adını duyduğum Şehsuvar Bey in yaptığı araç da her 4x4 sevdalısının veya ünimog severin sahip olmak isteyeceği bir araçtır.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

Yapılmış olan bu araç aynı zamanda benim cesaret kaynağım olmuştu... :eek: :D

2 sehsuvar6-b.jpg

6 Resim 022.jpg

4 ÜNİ8.jpg

Ünimog u alma düşüncesi içimi kemirmeye veya beni kaşımaya  başladıktan sonra tam 3 yıl peşinden koşturdum.Sonunda 2010 yılında Telekom Kablo çekme araçlarından(406 tipi) ikisini alarak amacıma ulaştım.Ancak almak en kolay yolu …İlla uğraşıp değişik bir şeyler yapacağız ya.!!! …Birde Ankara da bir kenara atılmış olarak duran,4 yıl önce göz ucu ile baktığım çift kabin kupa aklıma gelince kaşıntı hat safhaya ulaştı artık önüne geçilemez bir tutku oldu..Artık ne buldu isem kayd etmeye benzer araçların resimlerini ve projelerini biriktirmeye başladım bu resimlerde arşivden 
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

9 U406-Knupf9[1].jpg

12 u1100cc.gif

10 406 ?Ç.jpg

16 ?? ?.jpg

416dcamo.jpg

lafı uzatıp sizide sıkmak istemiyorum ...Nihayetinde aldığım aracı Antalya ya getirmiştim,araç şansımdan gayet iyi çıktı hatta teslim alma safhasında aracı kullanan şoförler epey aracı övdüler.. Ha bu arada diğer ünimog u burada yine grup arkadaşlarımızdan birine devretttim,o da yaklaşık 15 gün önce sattı :(

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

Tabi hayatın acı gerçekleride var... Rahmetli Faruk abiye Ünimog u alıp daha henüz Antalya'ya getirmemişken şakalaşırdık "baba land ı takıp sürükleyeceğim" diye o da gülümserdi :-[ Aracı Antalya ya getirip ilk offroad a çıktığım gün o da vefat etti ,ne o Ünimog u görebildi nede biz Baba land ı çekebildik ....Allah rahmet eylesin...

[attachment=4]

PIC_1518.JPG

PIC_1519.JPG

PIC_1521.JPG

DSC01162.jpg

Uzun süre bir kenarda atılmış olan çift kabin kupayı kaçırmamak için Ankara ya hemen gidip kupayı ve lazım olabileceğini düşümdüğüm bütün malzemelerini çetin pazarlıklar sonucu aldım.... Fotoğraflardanda göreceğiniz gibi ilk geldiği zaman söylenenlerden ve görüntüden epey ürkmüş ve moralim bozulmuştu..
???
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

PIC_1515.JPG

PIC_1441.JPG

PIC_1439.JPG

PIC_1446.JPG

PIC_1631.jpg

Bu kupa ile bir miktar uğraşmışlar daha sonra sebebi bilinmez nedendir olduğu gibi bırakmışlar ... Kupa nın sacı öyle kalın ve kaliteli ki hayranlık duymamak elde değil,şu an da bazı üretilen ve sözüm ona arazi aracı diye geçen araçların şasesi bile bu araçların sac kalınlığı kadar değildir.... Tabi biz bu na hayranlık duyarken bu kupayı adam edecek kaportacı da aramaya başladık gören kaportacı abartısız şu soruları soruyordu
Bu ne yaw? Hangi arabanın bu ?Nereden aldınız ? iki kere kupaya temas,Sonra tebessümlü ve tırsık bir gülümseme sonrasında işi bahane edip tırıs tırıs tırıs uzaklaşma,bazılarıda olmayacak günler veriyordu 2 ,5 ay doluyum filan gibi.Bazılarıda olmayacak fiyatlar istiyordu "Hani ben bunu yaparım ama benim fiyatım bu" der gibi neyse epey bir uğraştan sonra kaportacı bulundu o kaportaya başladı bende yaklaşık 6 ay kesintisiz sürecek sanayi gitgellerine ve sinir harplerine başladım...

Yürrü be Gökhanım :D :D Merak ettim bekliyorum valla ortaya ne çıktı acaba diye ?

Paylaşımlarınız için candan teşekkürler....İnanınki aynı heyecanı bende yaşamaya başladım...Artık her gün dahada heyecanlı bir şekilde siteyi ziyaret edicem...Unımog bambaşka amaaaaa......406 ise Unımoglar içinde en cezbedici olanı bence....En azından ölçekli model olanlarını ebay dan...vs temin edip hiç olmazsa koleksiyonunu yaparak avunmaya çalışıyorum...Bana göre.. şayet imkanlar müsaitse.. her off roadçının sahip olması gereken bir araç...Safkan bir yol dışı aracı........Ayrıca sitemizdeki (Mercedes)Unımog bölümünde yerli ve orjinal Unımog parçaları satan bir arkadaşımızda var...Belki haberdarsınızdır ama birde ben hatırlatayım istedim....Size kolay gelsin...restorasyonunuz sorunsuz vede keyifle geçsin diyorum...Fotolarınızı sabırsızlıkla beklicem...Saygılarımla hoşçakalkın...

Gökhan bey merhaba,

çok sevdigim ve hayalini kurdugum arabayı hazırlıyorsunuz -anlatıyorsunuz ya.....ne diyim..zevkle gelişmeleri takip edecegim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR