Unimog 406 Doka Projesi Tamamlandı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 07gokhanlc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 356
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,503
Ynt: Unimog 406 Doka Projesi Tamamlandı

Bu güne kadar kullanmadığım hatta üzerine dahi binmediğim bir aracı yapacaktım bu sebeble Ankarada ne bulduysak topladık.. pencere cam,çerçeve,basamaklar,alt taşıyıcı vs...
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

IMAGE_023.jpg

PIC_1443.JPG

PIC_1444.JPG

PIC_1473.JPG

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
Yürrü be Gökhanım :D :D Merak ettim bekliyorum valla ortaya ne çıktı acaba diye ?

Yavuz hatırlıyorum sana il anlattığımda bu projeyi aynı kelimelerle olmasada benzer i şekilde gaz veriyodun :D :D unutmadım...

Y
Bu riski göze aldık almasınada bu aracın mekanik,motor ve şanzuman bakımlarıda gerekiyordu..Yıllardan beri tanıdığım ustalardan Alanyalı Hasan Kola ya sen yapacaksın bu aracı dediğimde şaka yollu da olsada "Arkadaşlığı bırakalım brader !" demişti :D
Ben bu arada köy hizmetleri ve karayolları kademesindeki ustaları araştırırken, Allahın yardımcı oldu ve benim karşıma Şeref Usta yı çıkardı...Şeref Usta Askeri kademede yıllarca sivil usta olarak çalışmış ve emekli olmuş 4x4 araçlardan ve ünimog dan iyi anlayan bir abimiz...
[attachment=1]
[attachment=2]

Hatta daha önce Doktor Serdar bey in aracımıda o toplamıştı..

[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

29102009.jpg

29102009(004).jpg

PIC_1494.JPG

Şeref Usta sağolsun bana verdiği moral ve arabanın yapım aşamasındaki hem katkıları hemde emeği ile bana çok yardımcı oldu..
[attachment=1]
[attachment=2]

PIC_1481.JPG

PIC_1792.jpg

Fikirleri ile bana yardımcı olan aracın kasasını ve İstetme taşıyıcısını yapan (enteresan bir taşıyıcıdır,ilerde göstereceğim)Ahmet Ustaya da teşekkür ederim
Diğer taraftan; Emeği geçen sanayi esnafı ustalara da her ne kadar beni kızdırdılarsa da,sinirlendirdilerse de,uğraştırdılarsa da emeklerinden ötürü teşekkür ederim...

74'teki askerlik yıllarımdan beri hayranımdır bu araçlara, Mardin Suriye sınırında az maceramız olmadı kendileriyle. Keyifle takibe aldım. :smiley:

07gokhanlc' Alıntı:
Yavuz hatırlıyorum sana il anlattığımda bu projeyi aynı kelimelerle olmasada benzer i şekilde gaz veriyodun :D :D unutmadım...

Gökhancım daha önceden ortaya çıkan projeler i biliyorum, senin titizliğini biliyorum, bu defada iyi bişey çıkacağından okadar eminimki birazda ondan gaz vermeler :smiley: ilgiyle takip ediyorum, bakalım nasıl bir canavar çıkacak ortaya ;)

Bu arada nereyi bulursak orayı kurcalayarak sahibi olduğum aracı daha da yakından tanımaya, ne buldu isem resim teknik spekler, kayd edip inceliyordum.. :eek:
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

672487[1].jpg

11 U416-Dimensions.jpg

med_gallery_76_197_48882.jpg

535687.jpg

12 u1100cc.gif

Gökhan şanzımanın ve vites kollarının üstten bir fotosu varmı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR