Ümraniye-Çekmeköy Off Road Gezisi Fotoğraflar (16.10.11)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selimsani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 127
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,241

Etiketler
Ynt: Ümraniye-Çekmeköy Off Road Gezisi Fotoğraflar (16.10.11)

Sizin yokuşta benim hoşuma gittti.
L200 üme 33 inç çamur lastiklerini taktığımı,
Atsc iptal düğmesine bastığımı,
Otomatik vitesi Manuel 2 ye aldığımı ve
230 Hp ile yerinden fırladığını ve gazı zirvede kestiğimi hayal etmiştim ne güzel.

Çıkmış kadar oldum. ;D ;D ;D ;D

Paylaşım için teşekkürler

jeomad' Alıntı:
Sizin yokuşta benim hoşuma gittti.
L200 üme 33 inç çamur lastiklerini taktığımı,
Atsc iptal düğmesine bastığımı,
Otomatik vitesi Manuel 2 ye aldığımı ve
230 Hp ile yerinden fırladığını ve gazı zirvede kestiğimi hayal etmiştim ne güzel.

Çıkmış kadar oldum. ;D ;D ;D ;D

Paylaşım için teşekkürler

o cıkışların birde inişleri var düşün buzda dans misali:smiley:)) 40-45 derece egimle kaya kaya artık ;D

vallahi o rampalara inip çıkan araçlardandık gerçekten çamur yağmurla birlikte benim 3 tonluk araçı çok fazla kaydırdı ağır araç ve geniş lastiğin bence tek kötü yanı

suatgrbz' Alıntı:
o cıkışların birde inişleri var düşün buzda dans misali:smiley:)) 40-45 derece egimle kaya kaya artık ;D
Evet göremedik ne yaptınız geri mi indiniz zirveden? Ya da zirveye kadar çıkabildiniz mi? Biz Hakan abiyle baypas yapıp yolun çıkışına gittik ama gelen olmadı.

açıkcası ben daha önce çekmeköyde gezdim ama o gün girdiğimiz çoğu yeri ilk kez görüyordum. o rampaya yukarı baya zorlanarak çıktık sonra dik bir yoldan indik aramızda bulunan bir defender inerken kaydı kanala girdi devriliyordu sonra onu çektik derken çok zorlanarak indik bir düzlüğe ve orda kaldık iileri yol yoktu 3 yol seçenegi vardı 2 si çok dik çıkış 1 i de çok dik iniş aramızda cj 5 tam donanımlı ve kilitliydi o denedi zorlandı biz de dedik kaldık artık sonra dik yollardan yukarı çıkmaya çalıştık 6 araç zorlandık ama dik rampanın yarısından düz bir orma içi yolu bulunca ona saptık kurtardık yoksa geceye kadar uğraşırdık :smiley: anlattıklarım biraz karışık olabilir çünki nereyi indik nereyi çıktık ALLAH biliyor. mesela orası sadece dik rampa gibi görünüyor olabiilir ama ummadık bir iniş çıkabiliyor karşınıza o yüzden kopmalar oldu açıkçası ben üzüldüm birlikte bitmedi diye

suatgrbz' Alıntı:

Ama kayma alanınız geniş gibi duruyor. :smiley:

Kesin bir ağaç bağlayın arkaya, salın aşağıya doğru aracı. Tabi Ormancı oğlu olunca çam kesmek kolay geliyor bana :smiley:

İnisler cok tehlikeliydi ılk umranıyede ki dik tepe resmen araba kızak gibi kaydı fren sonuna kadar basılı olmasına ragmen .... AT lastik hic performansı yok camurda ....

emrah artarslan' Alıntı:
açıkcası ben daha önce çekmeköyde gezdim ama o gün girdiğimiz çoğu yeri ilk kez görüyordum. o rampaya yukarı baya zorlanarak çıktık sonra dik bir yoldan indik aramızda bulunan bir defender inerken kaydı kanala girdi devriliyordu sonra onu çektik derken çok zorlanarak indik bir düzlüğe ve orda kaldık iileri yol yoktu 3 yol seçenegi vardı 2 si çok dik çıkış 1 i de çok dik iniş aramızda cj 5 tam donanımlı ve kilitliydi o denedi zorlandı biz de dedik kaldık artık sonra dik yollardan yukarı çıkmaya çalıştık 6 araç zorlandık ama dik rampanın yarısından düz bir orma içi yolu bulunca ona saptık kurtardık yoksa geceye kadar uğraşırdık :smiley: anlattıklarım biraz karışık olabilir çünki nereyi indik nereyi çıktık ALLAH biliyor. mesela orası sadece dik rampa gibi görünüyor olabiilir ama ummadık bir iniş çıkabiliyor karşınıza o yüzden kopmalar oldu açıkçası ben üzüldüm birlikte bitmedi diye

okadar cok aracın icinde bunların olması normaldi sanırım neticesinde hepimiz az yada cok eglendik kısmetse bir dahakine daha programlı yaparız

emrah artarslan' Alıntı:
Emrah indiğiniz tepe shell benzincisini geçer geçmez sağda. Dağ resmen. Hep düşünürdüm burayı çıkabilirmiyim diye. Ama inmeye cesaret edemedim o gün.
Birde benzincide ekibe şu dağdan inicez dolaşıp deseydik emin ol yarısı daha orda gelmek istemezdi :smiley: D9 diye bi dözer açıyor bu yolları ormaniyeden çıkanı
olursa aramızda para toplayıp alalım her yer bize dümdüz olur :smiley: Takıldığımız yerde yolumuzu yapar çıkarız :smiley:

Gezi çok eğlenceli ve yorucuydu.
Araçlar dik rampaları çıkarken çok yoruldu.

Bu geziden çıkartığım.
1. Lastik basınçlarını parkura girmeden düşürmek. ( ilk eğimde zorlanma sebebim lastik basınçları asvalta göreydi)
2. Gezi öncesi plan ve programın daha ayrıntılı yapılması.
3. Hafif araçlar çekmeköy için ideal
4. Çekmeköy tarafında belirli bölgeler belirlenerek zorluk derecesine göre alan seçilmesi.
5. inişlerde düşük vitesde mümkün olduğunca firensiz inilmesi. (bazı arkadaşlar fireni bırakmadıkları için sııntılı anlar yaşadı hatta inişlerde kayan aracı düzeltmek için bazen hafif gaz vermek gerekiyor)
6. Dağa tepeye çıkıldığında yiyecek içeceği yanımızdan eksik etmememiz.
7. Haberleşmek için her araca telsiz şart.
8. Öncü aracı sonuna kadar takip etmek gerektiğini.
10. Parkur kısa yada kısa zamanda parkuru tamamlarız demeden yakıt deposunu fullemek gerekitğini.
11. Araçlar hareket halindeyken birbirlerini habersiz asla geçmemelerini.

Şimdilik aklımda kalanlar. Eklemek istedikleriniz paylaşırsanız iyi olabilir..

Tekrarını enkısa zamanda yapalım derim.

vayyyyy be kaçırmışım geziyi devamlı girdiğimiz ormanlar güzel yerlerdir buralara birde kışın karda gidelim arkadaşlar biz tek araç çok battık gece yarılarına kadar traktörcüler kankamız olmuştu artık ;D ;D karda daha da zevkli yerler sabri bey bi ara görüşelim hiç rastlaşmadık buralarda...

Hakan555' Alıntı:
Ladanın bi avantajı sanırım ince lastiğe uygun jantlarının olması. Yani Challenge yarışlarındaki araçların
kullandığı ince lastikleri takabilirsiniz heralde. Bi takım yönlü lastik edinin sorun olmaz. Fakat bunlarla denemek
isterim derseniz bi akşamüstü arayın yakın bi yerlerde deneriz. Takılırsanız biz alırız.

Valla denemeyi çok isterim. Ben doğu anodoluda iken birçok yere bu lastiklerle girip çıkmıştım. Hatta çamur kar karışımı yerlerede girmiştim. Bu nedenle gerçekten merak ediyorum...Yardımcı olursanız çok keyifli olur benim için...

selamlarımla...

Dün mangal amaçlı polonez koy tarafına gittik ve klasik bir sekilde battık .. Sevgili Hakan geldi ve çekti .. Çok teşekkür ederim can arkadasım ;)

sabri yucel' Alıntı:
Dün mangal amaçlı polonez koy tarafına gittik ve klasik bir sekilde battık .. Sevgili Hakan geldi ve çekti .. Çok teşekkür ederim can arkadasım ;)

Abi rica ederim, her zaman alırım battığın yerden :smiley: Çeki halatlarından bi rulo benim aradaydı aldımı unuttumu arkadaşlar acaba ?
İyide abi sizdede ne cesaret ya in in nereye kadar az daha inseydiniz zaten kuyunun başındaymışsınız :smiley:
Bu arada vinç alırsam en iyisini alıcam lazım olunca bozuk olmasın :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,651
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR