Uluslararası Ehliyet / Viyana Paktı Antlaşması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alperenuenal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,533

alperenuenal

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar;

Yurtdışına çıkanların (benim için Yunanistan) yaşadığı en büyük sorun uluslararası ehliyet mecburiyeti ve yüksek maliyeti maaluım. Konuyu araştırırken Viyana Trafik Paktı ve birçok ülkenin imzaladığı antlaşmaya rastladım. Bu antlaşmaya göre imzalayan ülkeler birbirlerinin yerel ehliyetlerini kabul ediyorlar. Örnek bir antlaşma maddesi şöyle diyor.

""" 4. Akit Taraflar´ın bu Sözleşme´nin 3. Bölümünde belirtilen bütün koşulları yerine getirmeyen motorlu taşıt ve römorkları kendi topraklarına uluslararası trafikte kabul etmek ve başka bir Akit Tarafın topraklarında verilmiş bir sürücü belgesiin kendi topraklarında geçerliliğini, 4. Bölümde belirlenenlerin haricinde kalan durumlarda tanımak için tek taraflı ya da ikili veya çok taraflı anlaşmalarla aldığı ya da alacağı önlemlerin, bu Sözleşme´nin amacıyla uyum içinde olduğu kabul edilecektir. """

Özellikle hukukçu arkadaşlardan ricam bu antlaşma taraflarını ve ülkeleri bağlayıcılığını araştırabilirler mi ?

Yani kısaca İpsala sınır kapısında uluslararası ehliyet isteyen bir görevliye ( Türk yada Yunan ) " yerel ehliyetim var. buyrun bu da bilmem kaç yılında imzalanan uluslararası antlaşma " diyebilir miyiz ?

Bulabildiğim Viyana antlaşması şudur " http://www.trafikci.com/icerik/kanun-ve-yonetmelik/viyana-sozlesmesi/106 "

Aman şu ülke bile istemiyor, herkes biz Türklere düşman mottoları yerine Araştırıp yorum yazanlara şimdiden teşekkürler...

Etiketler

Ynt: Uluslararası Ehliyet / Viyana Paktı Antlaşması

Ben biraz önce
Yunanistan Ankara elçiliğine

'gremb.ank@mfa.gr'

adresinden mail ile bu anlaşmayı imzaladınızmı diye sordum.

bkocoglu' Alıntı:
Ben biraz önce
Yunanistan Ankara elçiliğine

'gremb.ank@mfa.gr'

adresinden mail ile bu anlaşmayı imzaladınızmı diye sordum.
Bülent bey mailinize yanıt alabildiniz mi?

10 temmuz 2014 tarihli yunanistan resmi gazetesinde yayınlanan tebliğe göre artık Türk Ehliyetlerimizle Yunanistanda araç kullanabileceğiz... Uygulamanın yazıları Ağustos ayı itibari ile Yunan sınır kapılarına (Pazarkule-Kestanies Sınır kapısı için) gelmiş bulunmakta... Henüz kendi Adıma çıkış yapmadım fakat uluslararası ehliyetinin süresi bittiği halde yenilemeden giriş yapan arkadaşım var... kendim çıkış yaptığım zaman buradan bildirim yaparım...

Guzel haber Yunanistan icin.Yalniz gecen ay Estonya da Polis durdurdu Tr plakayi görünce. Hemen uluslararası ehliyet sordu. Diğer ulkelerin durumu da önemli.

Burada ilginç bir tezat var aslında. Araç kiralarken kimse uluslararası ehliyet sormuyor. Türk ehliyetiyle işlem yapıyorlar. Ama kendi aracımızla gidiyorsak olmaz diyorlar uluslararası ehliyet lazım. ::smiley:

Bartek'in dediği gibi uzun yol gidiyorsak ve birçok ülkeden geçeceksek ya iyi incelemeli ya da ne olur ne olmaz diyerek uluslararası ehliyeti çıkartmak gerekecek demekki. :-\

Yunanistan içinde bulunduğu ekonomik krizden kurtulmanın yolunu turizm de arıyor. Türkler araçlarıyla gelsin gezsin kalsın para bıraksın diye her türlü kolaylığı gösteriyorlar. Gümrükte bekleme olmazsa istanbul dan çıkıp 3 saat de Yunanistan dasınız.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bi de ucuz yesil sigorta yolu bulunsa iyi olur. Eskiden cikartmissaniz uluslararası ehliyet 200 TL/1 yil.
http://www.turing.org.tr/tr/uluslararasi_ehliyet.asp

Araba icin Bulgaristan da 3 aylik 75 € karsiligi yaptiriliyor. Sadece avrupa birligi ve bulgaristanda geçerli, balkan ülkelerinde geçerliliği yok.

50 ye yakın farklı ülkede ve çoğunlukla avrupa da araç kullandım. polis le hiç muhattap olmadım ancak araç kiralarken de kimse bana nerede senin uluslararası ehliyetin demedi. Genelde kredi kartımı sordular :smiley: Yunanistan da buna dahildir. sadece bu soruyu TR ile sınır kapısındaki polisler soruyor anladığım kadarı ile.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR