Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kemal orhun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 92
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,513
Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Değerli Dostlar!
Lütfen; Kayıkcı kavgası yapmaktan vazgeçip, gelecekte neler yapmalıyız'dan hareketle düşüncelerimizi paylaşalım.
Ülkemiz hala onlarca fay hattı üzerinde bulunmaktadır.
Saygılarımla.

Not:Moderatör arkadaşımız saat sayacını lütfen güncellesin!
 

Etiketler
Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Oğuz bey,

Federasyon derneklerin bir araya gelmesi ile oluşmuştur. Genel olarak derneklerin hobi faaliyetleri ağırlıklı olup resmi faaliyetler Federasyon tarafından yürütülüyor. Derneklerin görüşleri Federasyon yönetimindeki temsilcileri tarafından gündeme getiriliyor. Başkan olarak hedefte benim görülmem doğaldır, Tüzel kişiliği şu anda ben temsil ediyorum ama diğer arkadaşlarımda benimle aynı fikri paylaşıyorlar. Bu konular her ay yaptığımız toplantılarda gündeme geliyor. Katılamayan arkadaşlarımızla görüş alış verişimizi teknolojinin imkanlarını kullanarak sağlıyoruz.

Yukarıda belirttiğim gibi Federasyon ve derneklerin oluşumu ve gücü katılımcılarla doğru oratılıdır. Çatımız altındaki aktif karavancı sayısı toplam karavancıların ne yazık ki çok az bir kısmını kapsamaktadır. Gönül istiyor ki tüm karavancılar bu çatı altında olsun ve tatlı bir rekabet içinde bir şeyler yapmak isteyenler Yönetime talip olarak yapamadıklarımızı yapsınlar ve bir bayrak yarışı tarzında karavancılığı daha iyi bir yere taşısınlar.

Faaliyet ve yapmakta olduğumuz işleri www.ukkf.org sitemizde bulabilirsiniz.

Saygılarımla

Erdal ötügen
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Erdal bey,

2004 yılından bu yana derneğin içinde ya da dışında bir kişi olarak, en son bana, bu linki vermeniz gerekiyor.

Benim anlatmak istediğim Gezenbilir Karavan grubu ile paylaşmanız, bu paylaşımın katılımın artmasına faydası olur diye düşünüyorum.

Bu konuda son sözüm ...
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Saygıdeğer kamp ve karavancı dostlar;Öncelikle selamlarımı ve sevgillerimi iletiyorum.Fikirlerini ve eleştirilerini yansıtan her kim katılımcı olursa olsun,saygı duyuyorum.Sayın Erdal bey in son mesajında belirttiği gibi aynı çatı altında toplanıp sesimizi daha fazla duyuracağımız kanaatindeyim.Bu yönde birleşme ve hareket etmek en uygun olanı diye düşünüyorum.Bir plan ve program dahilinde bu stratejiyi tüm dernekler ve kurumlarla işbirliği ile hayata geçirildiği zaman başarılı olabiliriz.Ben herzaman birlikten yanayım.SEVGİ ve SAYGILAR.
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Oğuz bey,

Neyi nerede paylaşacağım konusuna müsadenizle ben karar vereyim. Ayrıca konuyu nerelere getirdiğinizi bilmem fark ettiniz mi? Bu da benim son sözüm.

Saygılarımla

Erdal Ötügen
 



Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Esinti35' Alıntı:
Sayın Erdal bey ve Enver bey,

Ben, yapılan etkinliğin, bir şenlik etkinliği içeriğinde yapılmasına tepkili olduğumu anlatmak istedim. Bayram tatili, yada karavancılar toplantısı gibi bi etkinlik tabiiki doğaldır. Fakat böyle bi zamanda şenlik niteliğinde yapılması, bende bu düşünceyi yaratmıştır.

Van' için yaptığım ise, bireysel olarak beni bağlar. Yaptıklarımıda burada kimseyle paylaşmak mecburiyetinde değilim.

Forum'da konuyu bu kadar açık tartışabilmekte çok güzel.

Saygılarımla...
Size katılıyorum Şeref bey.Konuyu ait olduğu başlıkta tartışabilmek daha da güzel.
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

teos' Alıntı:
Görüşlerim kişisel bazda değil, fikir bazındadır.

Merak edilmesi üzerine belirtiyorum ki, kışı geçirmek üzere Bodrum'da konaklıyorum. Niye Van'da değilsin ? sorusuna cevabım, aklım, gönlüm orada yaşanan dramda. Ben de zaten kişisel bazda değil kurumsal bir destekten bahsettim.

Adı geçtiği için ben de belirtmek durumunda kaldığım Karavanturk sitesi üyeleri, bir örgüte, bir derneğe üye kişiler olmayıp karavana sevdalanmış, bir arada olmaktan hoşlanan, paylaşan bireylerdir. Her sorumlu birey gibi bu depremde de gereken yardımı bireysel bazda yapmışlardır.

Konu güncel olduğu için, fikrimi açıklarken verdiğim deprem örneği sadece bir örnektir, belki biraz çarpıcı olmuştur ama gerçektir. Başka örnekler de verilebilir, polemiğe girmek istemiyorum. Fikrimi paylaştım.
Levent bey, konu kişiler değil, başka biri de aynı başlığı açsaydı, tavrım aynı olurdu. Etkinliğe katılan kaç Gezenbilir Karavan Grubu üyesi karavancı var, söylerseniz sevinirim.

Sevgiyle/Saygıyla
Oğuz bey,biz birleşelim birlikten kuvvet doğar derken siz etkilinkte kaçgezenbilir karavancı vardı diye sormuşsunuz?Ben yanıtlıyayım %40 enver öztürk-erdal ötügen-leyla -akil özdağ-serdar uğur orhan ve sürekli gezenbiliri telaffuz etmemle gezenbiliri öğrenen %60 Ayrıca gezenbilir forumunda böyle bir başlık varken konuya dikkat çektiğiniz başlık ne kadar polemikten kaçtığınızın göstergesi.Fakat mutluyum hangi vesile ile olursa olsun 2008 yılında açılmış bu başlığı hatırlamaya neden olduğumuz için.
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Değerli dostlarım, ağabeylerim;

Asıl konu başlığı ile ilgili görüşlerimi daha sonra paylaşacağım.

Oğuz abi farkında olarak ya da olmayarak konuyu başka bir yere doğru taşımış. Dilerseniz ayrı bir başlık açarak bu konuyu enine boyuna irdeleyelim. Konuşulması, tartışılması gereken çok şey var.

Kafamda çok soru var. Herkes ucundan kıyısından bir şeylere değiniyor, dokunduruyor ama asıl meseleye gelemiyoruz bir türlü. Moderasyondan ayrılmamın hemen ardından sorularımı ardı ardına sıralamanın doğru olmayacağını ya da belki yanlış anlaşılacağını düşündüm, sessiz kaldım, bekledim...

Belki de artık zamanı gelmiştir.

Biliyorum daha önceleri de çok yazıldı çizildi, anlatıldı. Federasyonu ve yaptıkları işleri beğenmeyenler, yeterli bulmayanlar oldu, onlar da haklı olarak "beğenmiyorsanız gelin katılın, yönetimde siz de yer alın, beğenmediklerinizi değiştirin ya da siz daha iyisini yapın" dediler.

Herkes kendi kafasında bir takım portreler çizip kırmızı, beyaz, mavi, yaylacı, kampingci, ucuz tatilci, beleşçi ya da seçkinci karavancı profilleri oluşturdu.

Eski tartışmalara yeniden girmek istemiyorum. Şimdiye kadar kimin ne yaptığı da beni pek ilgilendirmiyor artık. Ama çok ciddi anlamda Erdal Bey'in eski yönetimlerden daha iyi işler yapacağına inanıyor ve güveniyorum. Belki özelinde tüm dernekleri teker teker inceleyip detaylı analizini yapabilirsek, üye profillerini, aktivitelerini bilirsek katılım konusunda özendirici olabiliriz. Kişilerin federasyona değil de bağlı derneklerine üye olacakları düşünülürse bu konu önemli ve gereklidir.

Erdal bey "derneklerin özeli bizi bağlamaz, biz sadece federasyonuz" diyebilir... Haklıdır da... Ama yine de belki dernek üyelerinin forumlarda, tartışmalarda daha aktif olmaları konusunda telkinlerde bulunabilir.

Tam sayıyı ben de bilmiyorum ama yine de azımsanmayacak sayıda karavancı olduğunu biliyoruz ülkemizde. Bunlar kimlerdir, nerelerdedir, ne yer, ne içer ne düşünürler? Burada 20 kişinin kalem oynatmasıyla hepsini tanıma şansımız olmuyor. En azından bilenler bilmeyenlere anlatsın, tanıştırsın, kaynaştırsın artık.

Türkiye'nin genel karavancı portföy ve profilinin çıkarılıp detaylı bir analizden sonra farklı grup ve derneklerin özeline inilirse belki "kimin gerçekte ne yapmak istediği" ortaya çıkabilir.

Gezenbilir, UKKF ve üye dernekleri, Karavanturk bu genel profilin neresinde bulunuyor?

En sona saklamamız gereken tartışmayı, tanımları, kavramları tam olarak yerine oturmadan "sen-ben" kavgasına dönüştürerek yaparsak işin içinden çıkamayız.

Kırmadan, dökmeden ve her zaman söylediğim gibi "maksadını aşmadan" öncelikle tanımları yerine oturtmaya var mısınız?
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Cem,

Erdal beyin ;

"Özellikle, üyesi olmadığı veya hiç bir destek vermediği kurumu yargılamak veya kişilerden hesap sormak bu kimselerin hakkı değildir diye düşünüyorum. Fikir üretmek ayrı konu hesap sormak ayrıdır. Ben kişisel olarak üyesi olmadığı Federasyona hesap sorulmasını yadırgıyorum ve bu arkadaşlarımıza cevap vermiyorum."

Görüşüne katılıyorum, dışarıdan gazel okumak olarak algılanıyor, kendince haklı .

Gene, Erdal beyin ;

"Ama görülüyor ki sorunların çözümleri için birilerinin ön cephede olması gerekiyor. Yazacak, kapılarına gidecek, fikrini kabul ettirmek için ter dökecek, yasa ve yönetmeliklerin değişmesi için çaba harcayacak, deprem olayında karavancılığı anlatacak. Bunlar kim olacak ve kim için çaba gösterecek ? Diğerleri ne yapacak ? Bence tartışılması gereken konu bu olmalı."

sözü için,diyorum ki ;

Bildiğim kadarı ile 9 ya da 10 dernek var. Zorunlu üye sayısı olan 7 kişiden 65-70 kişi yapar,bence görev paylaşacak birileri olmalı, toplam üye sayılarını bilmiyorum ama izlenimim, Erdal bey kendini ön cephede yanlız hissediyor;

Ben de diyorum ki, Gezenbilir karavan grubu üyeleri dernek için potansiyel birer üye adayı. Eğer tüzükler, misyon, vizyon, yapılanlar, yapılmak istenenler paylaşılırsa, katılım
artabilir. Aksi taktirde Erdal bey, niye yazışmaların Gezenbilir'de yapılması yönünde karar versin ki ...


Bu arada sen, ben, bizim oğlan şeklinde devam ediyoruz farkında isen. Kimse yorum yapmadığına göre, var olan ortamla ilgili olumlu, olumsuz görüşleri ya da bir kaygıları yok.
Ne yazık ki tartışamayan, ortak aklı oluşturamayan bir toplum olduk ...
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

supergezgin' Alıntı:
Güclü kurumlar arkasındaki sayısal ve nitelikli insanlarla ayakta durur. Bazı insanlar aktif görev alırken bazı insanlarda sayısal çoğunlukla bu fikre veya kuruma destek olur. Sadece sanal ortamdsa klavye başında fikir üretmek veya tenkitler yağdırmak hiç bir derde çare olmaz. Hepimizin bu konularda bir çok fikri var, ama kim ne yapıyora bakmak lazım.

Özellikle, üyesi olmadığı veya hiç bir destek vermediği kurumu yargılamak veya kişilerden hesap sormak bu kimselerin hakkı değildir diye düşünüyorum. Fikir üretmek ayrı konu hesap sormak ayrıdır. Ben kişisel olarak üyesi olmadığı Federasyona hesap sorulmasını yadırgıyorum ve bu arkadaşlarımıza cevap vermiyorum.

Erdal Ötügen

Erdal bey Federesyon başkanı olarak bu konuda tercihini ortaya koydu. Hatta bu konudaki tercihini çok önceden ortaya koymuştu ama biz hiç dikkate almadık.
Gayet açık ve anlaşılır bir biçimde ve konuşma lisanı ile "bu işler her önüne gelenle sanal ortamda tartışılmaz ve bir fayda da üretmez" denildi.

Nedense yazılanların hep de işimize gelen yanlarını ele aldık ama sanal ortamda Federasyonun yapılması gereken işleri tartışmak istemediğini ve duvara astığı "hariçden gazel okunmaması rica olunur"tabelasını dikkate almadık. Bu konu önceki başkan tarafından da dile gertirilmişti hatırlanırsa.
"Sanal ortamda ancak konular açılır, tartışılır ama bunların bir görev olması gerektiği kararı Federasyon ilgililerince verilir".
Ayrıca sanal ortam aracılığı ile fikir soran da olmadı bu güne kadar. İhtiyaçları olsa sorarlardı diye düşünüyorum.
Sanırım Federasyon her ay toplantı yaparak gündem belirleyip konuları görüşüyorlardır.
Sanırım...
İşte anahtar kelime..Sanıyoruz ama emin değiliz.
Yani neler programlandığı, neler yapıldığı, nelere ağırlık verildiği gibi konular hakkında bir bilgimiz olmadığı için bizler hiç bir şey yapılmadığı zehabına kapılıyoruz.
Bir de yapılması düşünülen şeylerin yapılabilirlik olasıllıkları üzerinde hem fikir değiliz.
Örneğin üreticiler ile olan kalite sorunlarını düşünmek olası ama ya uygulama...Bir üreticiyi ya da üreticileri alışageldikleri üretim ve kar düzeyinden koparıp istenilen düzeye ikna etmek, etmeyenlere müeyyide uygulamak kolay mı sanıyoruz..
Böyle bir görev bize verilse ve karşımızda en azından (örneğin) Adapazarı gurubu varsa ne yapardınız..Daha bir karavanın bilmem neresindeki hatayı düzelttiremeyenler Knaus, Hymer kalitesinde üretime mi zorlayacaklar üreticileri.
Ya da bilmem neredeki beğenmediğimiz, 15-20 liraya beş kişi kalmaya çalıştığımız bir kampingin iyileştirilme yatırımı için gerekli parayı cebimizden mi vereceğiz ya da alınacak krediye kefil mi olacağız.
............

Bakın farkındaysanız işler iyiye gideceğine daha kötüye gidiyor.
Diyebiliriz ki Federasyon kurulduktan sonra bir çok kamping kapandı, %84 olan ÖTV bilmem kaça çıktı...Sizler nerelerdeydiniz...
İşte o zaman da ortaya birleşik güç kavramı çıkıyor ve biz karavancılar çeşitli nedenlerle birleşik güç oluşturamıyoruz maalesef.
Kampinglerin iyileştirilmesi için dış finansaman gerektiğinde kaçımızın bu parayı yurda getirecek organizasyon gücü var ?
Kaçımızın parayı bastırıp ya da kredibilitemizi kullanıp bu işe soyunacak hali var ?
Bir çok kişinin çekiç testere kendi karavanını yapmaya çalıştığı bir ortam da daha iyi karavan üretilse kaç kişinin bu karavanları alacak gücü var ?

Bu konuları tartışsak ne olur tartışmasak ne olur...

Derneklerin dışında kalanlar pembe davetiye ile davet edilseler de neyi değiştirecekler ki ?
Sayısal güç oluştururuz belki ama kontrolsuz güç güç değildir malumumuz.Cebinde paran, arkanda sosyal gücün yoksa derneğe üye olmuşsun ne yazar...Yılda 35 lira, 50 lira ile beş katı kadar üye olsak ne yazar...

Türkiye yıllardır ağır enfalasyonist gidişatdan kendini koruyabilmek için en önemli enstrümanın gayrimenkul olduğuna inanmış ve elindeki fazla parayı ikinci bir eve yani yazlığa dönüştürme çabasına düşmüş.
Biz bu gidişatı tersine çevirip insanları enflasyonun tersine karavancılığa yönlendirebilirmiyiz ? Ev yerine altından hava geçen yatırıma yönlendirebilirmiyiz insanları? Bu gücü devletin bile kendinde göreceğine emin değilim.
............
Sonuçta; kurulan onca derneğin federasyon kurmak için gerekli sayısal çoğunluğu elde etmek için kurulduğu izlenimim yıllar geçtikçe güçleniyor.
Derneklerin ve Federasyon un çalışmalarının daha şeffaf hale getirilerek sayıca azımsanmayacak dernek dışı sempatizanlara ulaşmasını sağlamanın faydasına inanıyorum.Bu doğrultuda sokağın sesini yakından duyabilmek adına Federasyon tarafından tercih edilmeyen sanal ortam tartışmalarının daha "tercih edilir hale dönüştürülmesinin" faydalı olacağına inanıyorum ve bu konuların "saman alevi gibi bir parlayıp bir sönen" ateş olduğunun da farkındayım yıllardır.

Bu arada düşünce ve eylemlerimizde karavancı toplumumuzun kaçınılamayan zayıf yönlerinden beslenmemeye de özen göstermeliyiz diye düşünüyorum...
 



Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

RÜZGAR' Alıntı:
Derneklerin ve Federasyon un çalışmalarının daha şeffaf hale getirilerek sayıca azımsanmayacak dernek dışı sempatizanlara ulaşmasını sağlamanın faydasına inanıyorum.Bu doğrultuda sokağın sesini yakından duyabilmek adına Federasyon tarafından tercih edilmeyen sanal ortam tartışmalarının daha "tercih edilir hale dönüştürülmesinin" faydalı olacağına inanıyorum


Hassas nokta şurası;

İnsanlar federasyona değil kendilerine uygun ya da lokal olarak yakın buldukları derneklere üye olacaklar.

Peki sorarım size; Diyelim ki hali hazırdaki mevcut yapıya salt düzenli örgütlü yapıya destek amacı ile katılmaya karar verdim; Asya KKD'ne üye olmam çok da mantıklı olmayacağına göre Uludağ KKD'ne mi üye olacağım ben?

Üçer aylık periyodlar halinde UKKF forumda "Uludağ KKD yemekli toplantılar dışında etkinlik düzenler mi, bunlardan ve çalışmalarınızdan nasıl haberdar olabiliriz?" şeklinde düzenli mesaj gönderen arkadaşlarımız var. Bu soruyu aradan 3 asy daha geçtikten sonra bir kez de ben yineleyeceğim. Ama cevap alıp alamayacağımız meçhul... Eminim hepsi de çok değerli insanlardır. Tanışsam belki çok severim. Ama ne yapayım ben şimdi dernek faaliyetleriyle ilgili bilgi almak için? İlla ki bilmemne otelde yılda bir kez düzenlenen - ama illa ki "EŞLİ" - yemekli toplantılarına mı katılayım, hasbelkader adres gösterme zorunluluğundan dolayı yazılmış herhangi birinin ev ya da iş yerinin kapısına mı dayanayım? Burada esnaf loncasından değil dernekler kanuna göre kurulmuş bir dernekten bahsediyoruz. Çok mu zor kendilerine bir internet sitesi hazırlamak? Çok mu zor nezaketen de olsa arada forumlara göz atıp iki satır bir şeyler yazmak?

Bunları dahi yapmayıp olan bitenden habersiz yaşıyorlarsa üye sayısı nasıl artacak? O dernek ne için kuruldu? Hüseyin ağabey'in söylediğine mi geliyor yoksa?

Haydi ben hazırım.

Örgütlü olan birlikteliğe destek olacağım. Gönüllü olarak çalışmaya da hazırım. Federasyon şahısları üye kabul ediyor mu?

Erdal bey'e de bu konuda fazlaca yüklenmenin alemi yok. Onun yerine onun yazdıklarını yazan, savunan dernek başkanları olmalıydı burada.

Nerede sayın dernek başkanlarımız?
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Cem,
Erdal bey bu sorunun cevabını veriyor aslında ;

"Federasyon derneklerin bir araya gelmesi ile oluşmuştur. ( 7 dernek bir araya gelince Federasyon olabiliyorlar. OS) Genel olarak derneklerin hobi faaliyetleri ağırlıklı olup resmi faaliyetler Federasyon tarafından yürütülüyor. "

Federasyon başkanı da benim diyor ...

Ben, ciddi olarak Türkiye Kamp ve Karavan derneğine üye olmayı düşünür oldum, dernek tüzüğünü ve faaliyetlerini inceliyorum. Bu arada Bülent bey ( TKKD başkanı)
2. dönem FICC (Federation International Camping et de Caravanning) Yönetim Kuruluna seçilmiş, Eylülk 2011 itibarı ile ...

Araştırma sonucunu, paylaşacağım
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Konunun karavanturk'da da farklı bir boyutuyla tartışılmakta olduğunun ayırdına vardım. İlgilenenlerin takibinin faydalı olacağını düşünmekteyim:

http://karavanturk.org/index.php/topic,1274.15.html
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

teos' Alıntı:
Cem,
Erdal bey bu sorunun cevabını veriyor aslında ;

"Federasyon derneklerin bir araya gelmesi ile oluşmuştur. ( 7 dernek bir araya gelince Federasyon olabiliyorlar. OS) Genel olarak derneklerin hobi faaliyetleri ağırlıklı olup resmi faaliyetler Federasyon tarafından yürütülüyor. "

Federasyon başkanı da benim diyor ...

Ben, ciddi olarak Türkiye Kamp ve Karavan derneğine üye olmayı düşünür oldum, dernek tüzüğünü ve faaliyetlerini inceliyorum. Bu arada Bülent bey ( TKKD başkanı)
2. dönem FICC (Federation International Camping et de Caravanning) Yönetim Kuruluna seçilmiş, Eylülk 2011 itibarı ile ...

Araştırma sonucunu, paylaşacağım

İyi de abi, hobi faaliyetleri dışında genel sorunlar ve çözümleri hakkında fikir yürütüp katılımcı olamayacak mı insanlar?

Eminim Erdal bey bu şekilde anlatmak istememiştir. Ortada büyük bir yanlış anlaşılma var.

"Dernekler ve yönetimleri genel sorunlar ve çözümleri konusunda isteksiz ve yetersizdir, daha çok hobi faaliyetleri ile ilgilenmeyi tercih etmektedirler" denirse anlarım.

Aksi durum tabansız bir tavan yapılanmasını ve federasyonun "bu konudaki tek otorite ve karar mercii benim" demesini getirir. Bu yapılanma sağlıksızdır. Öyle olduğunu sanmıyorum.

Ama bazıları hariç derneklerin isteksiz ve yetersiz olduğu konusu aşikar galiba.
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Arkadaşlar,
Yazılanlara kısaca değinerek aklınıza takılan sorulara cevap vermek istiyorum.
Hüseyin beyin söylediklerinde gerçek payı vardır. Federasyon kuruluşu için dernek sayısının belli rakama ulaşması doğrudur, bu amaçla kurulmuş derneklerimiz vardır ama bu dernekler zaman içinde kapanacaklardır. (Bir tanesi kapandı, bir tanesi kapanma aşamasındadır).
Niye bu yola gidildi derseniz, ülkemizde o kadar çok dernek var ki (sanırım 80.000’in üzerinde) artık bunların etkileri kalmamış ve kimsenin kale aldığı yok. Oysa ki Federasyon sayısı çok daha az olduğundan ve bir çok derneği temsil ettiğinden muhatap alınma şansı çok fazla. Nitekim yeni Anayasa konusunda Meclis Başkanından Federasyonumuzun da görüşleri istenmiştir. Bu da tezimizin doğru olduğunu gösteriyor. Dernek üyelerinden istekli arkadaşlarımız Federasyon yönetimine girerek beklenenleri gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

Daha önce belirttiğim bir konuyu tekrar hatırlatmak istiyorum. Kimsenin mevcut derneklerden birini mecburiyetten seçme zorunluluğu yok. Eğer bu dernekler beğenilmiyorsa aynı amaç doğrultusunda benzer fikir yapısındaki arkadaşlarımız yeni dernek kurarak Federasyonda temsil edilme hatta yönetimi ele alma hakkına sahip olabilirler. Benim savunduğum konu dernekleşme ve dolayısı ile Federasyonun üye sayısındaki çokluk, temsil gücümüzü artıracaktır. Ama sadece sayısal değil, nitelikli çoğunluğa da ihtiyacımız var.
Bu ne getirecek.

Aramızda çevresi olan, belli makamlarda etkisi olan arkadaşlarımızın varlığı ve istekli arkadaşlarımızdan oluşacak çalışma guruplarımız haklarımızın savunulması konusunda daha yararlı olacaklar ve iş yükü paylaşımı ile çok daha hızlı mesafe kat edebileceklerdir.
Şu andaki görüntümüz ise, her kes en kolayı olan fikir üretiyorlar ama bu fikirleri hayata geçirecek arkadaşlarımız ne yazık ki çok az. Buna dernek üyelerimiz de dahildir.
Bı forum sayfalarında yazılan fikirlerin hemen hemen tamamı tarafımızdan bilinmekte, gerçekleştirilmesi bazı girişimlerde bulunmaktayız, ama etkimiz ve gücümüz sınırlı.

Sözün özü;

Cem bey,

Amaç dernek üyesi olmaktan ziyade aktif olabilecek arkadaşlarımıza ihtiyaç olmasıdır. Aktif olamayanlar ise sayısal gücümüzü artırmak amacı ile üye olmalıdırlar, ister mevcut hobi derneklerine, isterlerse kendi kuracakları dernekler. Ama bu işin sanıldığı gibi olmadığını işin içine girince anlayacaklardır.

Oğuz bey,

Federasyon kurulmadan önce TKKD çatısı altında idik ve bu faaliyetleri orada sürdürmek istiyorduk, ama tüzüklerindeki garip bir uygulamayı değiştiremediğimiz için bu yola girdik, tüzüğü incelediğiniz zaman göreceksiniz.

Yazılara cevap yazmadan önce şunu düşünmenizi rica edeceğim.

Adı ne olursa olsun, topluluğu temsil edecek bir Tüzel kişilik olmadan sizleri kim dinler, sizin taleplerinizi kim ciddiye alır ? Bireysel olarak ne yapıla bilir ve ne kadar etkili olur ?
Bu soruların doğru cevabı bulunursa ne yapılması gerektiği ancak o zaman tartışılabilir.

Saygılarımla

Erdal Ötügen
 



Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Arkadaşlar,

Dernek üyesi olan arkadaşlarımızla (farklı düşünen arkadaşlarımızda vardı) aldığımız karar gereğince bu sayfalarda dernek konusunu bir daha gündeme getirmedik, ama konu gene dönüp dolaşıp buraya geldi. Bu tartışmalardan bizler rahatsızız. Bu yüzden bir önerimiz daha var.

Rahat fikir üretmek, kısıt koymamak ve yönlendirmemek amacıyla Federasyon ve dernekleri yok sayarak Karavancılık konusunu nasıl yaygınlaştırır, sorunlarımıza çare nasıl buluruz konusunu tartışmaya açalım. Dernek üyeleri olarak bizler tercihimizi bu yönde yaptık, kimseyi silah zoruyla üye yapmadık. Şimdi bizi kadrajdan çıkarın problemleri hangi yöntemle çözmek istediğinizi tartışın, tartışmalar içinde UKKF ve dernek konusu hiç olmasın. Belki daha sağlıklı bir sonuç çıkar.

Saygılarımla

Erdal Ötügen
UKKF K Başkanı
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Mesajlar
1,521,942
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR



Geri
Üst