Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?
Oğuz bey burada ne yapmak istediğinizi anlamak biraz zor.Etkinlikleri daha çok karavancıya yaymaktan ,faaliyet göstermek gerekliliğinden bahsederken depremden çok önce duyurulmuş bu etkinliği birkaç kişinin eğlencesi olarak algılamak,üstelik taraftar aramak nasıl bir ruh halidir.Karavantürk sitenizde deprem konusu hakkında bir duyurunuz veya girişiminiz oldumu? olduysa bunu en azından bir öneri olarak bu sayfadan dile getirdinizmi?bu etkinlikte (adı her ne olursa olsun) Faaliyette vardı,yetkililere karavancıya bakış açılarını olumlu yönde değiştirecek eylemlerde.Fazla karavancıya yayılma konusu ise katılımla çözülür zaten.Bu yüzden kişisel girişim olarak neler yaptığımız konusunda bilgi sahibi olmadan deprem olayını öne atarak bizi duyarsızlıkla suçlamanızı garipsediğimi belirtmek istiyorum.Bu arada şahsınızın bu geçen birkaç gün zarfında ne yaptığınızı merak ediyorum doğrusu.Seçtiğiniz yöntemi çok kolaycı bir yol olarak görüyor , değişik sanal ortamlar yerine reel ortamlarda girişimlerinize destek olabilmeyi umuyorum.teos' Alıntı:Daha önce "Kurban bayramında alternatif tatil" olarak forumda yer alan konu, sonradan "1.Antalya KKD şenliği" olarak lanse edilince, görüşlerimi
belirtmeden geçemedim.
Turistik bir tesisin müşteri profilini genişletme çabasını, dostları ile birlikte olmasını saygıyla karşılıyorum. Söyleyeceğim hiçbir şey olamaz.
Olaya, güncel konuları da dikkate alarak baktığımda, Van'daki deprem de dahil ülkenin zor bir süreçten geçtiği dönemde birkaç kişinin aktivetisinden/eğlencesinden ziyade, UKKF'nin karavancıları, üretici firmaları da koordine ederek deprem bölgesine sembolik de olsa bir kaç karavan göndermesi/yardımda bulunması, oradaki vatandaşlara/gazetecilere/sağlık personeline/kurtarma ekiplerine, yetkililere, etkililere karavancılığın da bu yönde bir çözüm sunabileceğini göstermesi açısından faydalı olurdu diye düşünüyorum.
Öte yandan , etkinlikler ne kadar çok karavancıya yayılırsa o kadar birliktelik sağlanır diye düşünüyorum. Bunun da yolu faaliyet göstermek, yetkilileri, karar vericileri zorlayacak eylemler ortaya koymaktır, çözümler oluşunca, oluşma sürecine girince, eğlenmesini de hep beraber yaparız diye düşünüyorum ...
O nedenle şenlik adı altında kutlanmasını garipsediğimi belirtmek istiyorum, olaya bu yönden bakacak dostların artması dileği ile .
Sevgiyle/Saygıyla