Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kemal orhun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 92
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,500
Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

teos' Alıntı:
Daha önce "Kurban bayramında alternatif tatil" olarak forumda yer alan konu, sonradan "1.Antalya KKD şenliği" olarak lanse edilince, görüşlerimi
belirtmeden geçemedim.

Turistik bir tesisin müşteri profilini genişletme çabasını, dostları ile birlikte olmasını saygıyla karşılıyorum. Söyleyeceğim hiçbir şey olamaz.

Olaya, güncel konuları da dikkate alarak baktığımda, Van'daki deprem de dahil ülkenin zor bir süreçten geçtiği dönemde birkaç kişinin aktivetisinden/eğlencesinden ziyade, UKKF'nin karavancıları, üretici firmaları da koordine ederek deprem bölgesine sembolik de olsa bir kaç karavan göndermesi/yardımda bulunması, oradaki vatandaşlara/gazetecilere/sağlık personeline/kurtarma ekiplerine, yetkililere, etkililere karavancılığın da bu yönde bir çözüm sunabileceğini göstermesi açısından faydalı olurdu diye düşünüyorum.

Öte yandan , etkinlikler ne kadar çok karavancıya yayılırsa o kadar birliktelik sağlanır diye düşünüyorum. Bunun da yolu faaliyet göstermek, yetkilileri, karar vericileri zorlayacak eylemler ortaya koymaktır, çözümler oluşunca, oluşma sürecine girince, eğlenmesini de hep beraber yaparız diye düşünüyorum ...

O nedenle şenlik adı altında kutlanmasını garipsediğimi belirtmek istiyorum, olaya bu yönden bakacak dostların artması dileği ile .

Sevgiyle/Saygıyla
Oğuz bey burada ne yapmak istediğinizi anlamak biraz zor.Etkinlikleri daha çok karavancıya yaymaktan ,faaliyet göstermek gerekliliğinden bahsederken depremden çok önce duyurulmuş bu etkinliği birkaç kişinin eğlencesi olarak algılamak,üstelik taraftar aramak nasıl bir ruh halidir.Karavantürk sitenizde deprem konusu hakkında bir duyurunuz veya girişiminiz oldumu? olduysa bunu en azından bir öneri olarak bu sayfadan dile getirdinizmi?bu etkinlikte (adı her ne olursa olsun) Faaliyette vardı,yetkililere karavancıya bakış açılarını olumlu yönde değiştirecek eylemlerde.Fazla karavancıya yayılma konusu ise katılımla çözülür zaten.Bu yüzden kişisel girişim olarak neler yaptığımız konusunda bilgi sahibi olmadan deprem olayını öne atarak bizi duyarsızlıkla suçlamanızı garipsediğimi belirtmek istiyorum.Bu arada şahsınızın bu geçen birkaç gün zarfında ne yaptığınızı merak ediyorum doğrusu.Seçtiğiniz yöntemi çok kolaycı bir yol olarak görüyor , değişik sanal ortamlar yerine reel ortamlarda girişimlerinize destek olabilmeyi umuyorum.

Etiketler
Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Sn. Oğuz bey,
Yazmayı düşündüğüm fakat günah keçisi olmamak için içime attığım konuyu; cesaretiniz, görüşünüz ve gerekçeleri ile dile getirdiğinizden dolayı sizi kutlarım.
Saygılarımla..

Şeref Güçlü

Oğuz bey merhaba,

Konu başlığını aşağıdaki alıntıda görüleceği gibi ben değiştirdim, eğer sadece başlıktan duyduğunuz bir rahatsızlıksa muhatabı benim.
Yok genel bir bakışsa yada yergiyse birliktelik için herkesin kendi özeleştirisini yapması gerektiğini düşünüyorum. Hatta ''BEN'' diye
başlayan cümle kurarak deprem için yaptıklarımızı yazmalıyız.

güngör' Alıntı:
Bu güzel Şenliğin önümüzdeki yıllardada devamını dilerim. Leyle hanımın izniyle Şenliği ayrı bir başlık olarak yayınlıyorum.
Selamlar.

Gezenbilir Forum olarak; yapılan değerlendirme toplantısında Moderatör Hakan beyin girişimiyle Arama Kurtarma kursu
için Büyükşehirden destek alınmış ve katılım için kayıtlar devam etmektedir.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=80689.0

Ülkemizin deprem gerçeğini göz ardı etmeden ve çözüm olarak birşey yapamasakta oluşacak afet sonrasında profesyonel
ekiplere lojistik destek verecek ekibimizi kurma çalışmaları bu kurs ve sonrasında devam edecektir.

Selamlar.

son depremde yıkılan diğer bir otelde de 8 tane işçi öldü.bu kişiler konteyner kurmak için van'a gitmişler.devlet tarafından ihaleyi alan bir firma göndermiş.

karavan ve çekme karavan tarzı böyle araçların depremde önemi ortaya çıkıyor.çeki demirine tak park et hizmete sun.depremde yardıma gelen (doktor,hemşire,akut,teknisyen,aşcı,makine operatörleri vb. ) ekipleri karavan ve çekme karavanlarda ağırlanablir di.belki bu sayede kendi ülkesinde ki depremlerde ölmeyen japon gönüllü de şimdi yaşıyor olabilirdi.

Esinti35' Alıntı:
Sn. Oğuz bey,
Yazmayı düşündüğüm fakat günah keçisi olmamak için içime attığım konuyu; cesaretiniz, görüşünüz ve gerekçeleri ile dile getirdiğinizden dolayı sizi kutlarım.Sorun
Saygılarımla..

Şeref Güçlü
Şeref bey ,günah keçisi olmaktan kaçmak yerine,keşke sizde cesaret gösterip içinize atmayıp yazsaydınız görüşünüzü daha fazla saygı duyacaktım görüşünüze.sorun buradan başlıyor zaten,bizden başka herkesin yaptığı yanlış.Bu forumda aynı sayıda karavancı katılımıyla yapılan etkinlikler övgü alırken buna bu yaklaşımı anlayabilmek zor.Tesadüfen içinde bulunduğum bu etkinlikte gezenbilir kanadını yaparmısınız dan yola çıkarak birleştirici olmasını umduğum bu paylaşım ,aynı tarihlerde bir çok karavancının münferit veya birkaç katılımcı ile çeşitli etkinlikler yapıldığı göz önüne alındığında neden tepkinizi çekti anlamakta zorlanıyorum.Keşke Oğuz beyle birlikte karavanlarınızı alıp deprem bölgesine gideydiniz de ,bizde sizi ayakta alkışlasaydık.

Aman Cavit hocam, Tabiri caiz ise eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyelim " karavancılara salma salmasınlar gönderin karavanlara el koyduk, oraya giden bakan başbakan kalacak yer bulamıyor diye"

deprem olmuş günler geçmiş millet çadır diye kıvranmakta,( asker bir tatbikat yapar binlerce asker çadırını kurar, mutfak gelir , fırın gelir hamamı bile var.) bizim yöneticilerimiz şehir merkezine yakın bir yeri düzleştirip çadır kenti kurup yemekhanesinden hamamına kadar okuluna kadar kurup sokaktaki insanı oraya nakledemez- akıl edemez- beceremez malesef.

Oğuz bey ve Şeref beyin duyarlılığına teşekkür ederim. Aramızda böyle düşünen (her ne kadar söylem dışında ne eylemde bulunduklarını bilmesekte) arkadaşlarımızın olması çok güzel.

Ama bu tenkidler sanıyorum Oğuz beyin bir gazetedeki "karavancılar neredesiniz" haberini Bodrum tatilindeyken okumasından sonra aklına gelmiş olması muhtemel. Ama hep öyle değilmiyiz. Birinin öne çıkmasından cesaret alarak kendimizi ortaya atmıyormuyuz. Bizler sorunlar içinde kıvranırken etrafımızda basını pek göremedik. Susma sıra sana da gelecek söylemlerine hiç cevap alamadık, ta ki Van'da gazeteciler hayatlarını kaybedinceye kadar. Keşke böyle acı bir olayla karşılaşmasaydık.

Tipik Türk toplumu tepkisi. Eylem yok ama yapılmayanları yada yapılanları klavye başında kolayca tenkit etmek.

Sizlerin Van için yaptıklarınızı öğrenince gerçekten çok memnun olacağımı belirmek istiyorum.

Levent bey,

Oğuz beyin gündeme getirdiği bu konuyu daha detaylı irdeleyebilmek için ayrı bir topik altına taşıyarak tarışmak sanıyorum çok faydalı olacak. Siz ne dersiniz ?

Saygılarımla

Erdal Ötügen

Görüşlerim kişisel bazda değil, fikir bazındadır.

Merak edilmesi üzerine belirtiyorum ki, kışı geçirmek üzere Bodrum'da konaklıyorum. Niye Van'da değilsin ? sorusuna cevabım, aklım, gönlüm orada yaşanan dramda. Ben de zaten kişisel bazda değil kurumsal bir destekten bahsettim.

Adı geçtiği için ben de belirtmek durumunda kaldığım Karavanturk sitesi üyeleri, bir örgüte, bir derneğe üye kişiler olmayıp karavana sevdalanmış, bir arada olmaktan hoşlanan, paylaşan bireylerdir. Her sorumlu birey gibi bu depremde de gereken yardımı bireysel bazda yapmışlardır.

Konu güncel olduğu için, fikrimi açıklarken verdiğim deprem örneği sadece bir örnektir, belki biraz çarpıcı olmuştur ama gerçektir. Başka örnekler de verilebilir, polemiğe girmek istemiyorum. Fikrimi paylaştım.

Levent bey, konu kişiler değil, başka biri de aynı başlığı açsaydı, tavrım aynı olurdu. Etkinliğe katılan kaç Gezenbilir Karavan Grubu üyesi karavancı var, söylerseniz sevinirim.

Sevgiyle/Saygıyla

Oğuz bey,

Dediklerinize katılıyorum. Keşke UKKF çatısı altında yüzlerce karavancı toplanabilse ve etkin bir Federasyon olabilseydik ve böyle bir günde gücümüzü göstererek orada olabilseydik. Ama siz de biliyorsunuz ki kurumsal hale gelebilmek için bireylerin gücüne ihtiyacımız her zaman olmuştur. Bir avuç insanın çabaları ne yazık ki içinizden geçen yardımı yapmaya imkan tanımıyor.

Bu olay bize birlkte olmanın gerekliliğini tekrar göstermiştir. Şu an böyle bir eyleme maddi ve manevi olarak imkan tanımamaktadır.

Etkinliklerimiz ise sürecektir. Bu iki olay tamamen birbirinden bağımsızdır. Hepimiz bireysel olarak bir şeyler yaptık ama unutmayın ki hayat devam ediyor.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

Görüşlerimi olgunlukla karşıladığınız için teşekkür ederim Erdal bey. Birliktelik konusunda herkesin özeleştri/eleştri yapılması gayet doğal, bunu yapabilecek kişilerle
her zaman düzeyli fikir tartışmasına varım.

Sevgiyle/Saygıyla

teos' Alıntı:
Levent bey, konu kişiler değil, başka biri de aynı başlığı açsaydı, tavrım aynı olurdu. Etkinliğe katılan kaç Gezenbilir Karavan Grubu üyesi karavancı var, söylerseniz sevinirim.

Sevgiyle/Saygıyla

Oğuz bey sorunuza cevap olacakmı bilemem ancak katılımcıların tamamı sizin/benim gibi Gezenbilir karavan gurubundan. Arama Kurtarma Etkinliğini sorduysanız katılımcı
olmak için kişi bazında değerlendirilmekte ve özellikle bir guruba maledilmemektedir.

Neden link verip yazdığımı sorduysanız kurumsal bazda faaliyetimizi örneklemek içindir.

Selamlar.

Levent bey,
Bir yanlış anlaşılma oldu ben şenliğe kaç kişi katıldı diye sormuştum, arama kurtarmaya değil. Özür dilerim.

Konuyu açan diğer arkadaşların burada sıklıkla UKKF'nin olayların içinde olmasından ve etkili bir şekilde temsil etmesinden söz ettiklerini görüyorum. Ama daha önceleri sıklıkla dile getirdiğim ve halen aynı görüşte olduğumu belirttiğim konuyu bir kez daha gündeme taşıyacağım.

Güclü kurumlar arkasındaki sayısal ve nitelikli insanlarla ayakta durur. Bazı insanlar aktif görev alırken bazı insanlarda sayısal çoğunlukla bu fikre veya kuruma destek olur. Sadece sanal ortamdsa klavye başında fikir üretmek veya tenkitler yağdırmak hiç bir derde çare olmaz. Hepimizin bu konularda bir çok fikri var, ama kim ne yapıyora bakmak lazım.

Özellikle, üyesi olmadığı veya hiç bir destek vermediği kurumu yargılamak veya kişilerden hesap sormak bu kimselerin hakkı değildir diye düşünüyorum. Fikir üretmek ayrı konu hesap sormak ayrıdır. Ben kişisel olarak üyesi olmadığı Federasyona hesap sorulmasını yadırgıyorum ve bu arkadaşlarımıza cevap vermiyorum.

Ama görülüyor ki sorunların çözümleri için birilerinin ön cephede olması gerekiyor. Yazacak, kapılarına gidecek, fikrini kabul ettirmek için ter dökecek, yasa ve yönetmeliklerin değişmesi için çaba harcayacak, deprem olayında karavancılığı anlatacak. Bunlar kim olacak ve kim için çaba gösterecek ? Diğerleri ne yapacak ? Bence tartışılması gereken konu bu olmalı.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

Erdal bey,

Görüşlerinize bir dereceye kadar katılıyorum, katılmadığım nokta ise, burada sadece sizi görüyoruz, bildiğim kadarı ile dernekler var diğer illerde, hangi çabanın içindedirler, bilmek istiyor insan. Bir dönem Uğur beyin çabaları vardı, saygıyla karşılıyorum. Bu konularda fikir beyan etmeleri, derneklerin ve UKKF'nin ne kadar çaba gösterdiğini de buradaki dostlara anlatmaları yerinde olur diye düşünüyorum.

Faaliyet planınızı, amaçlarınızı ve gelişmeleri paylaşmanız, katılımın artmasına vesile olabilir. Sadece katılın demek bazen yetersiz oluyor. Aynı amacı paylaşan insanlar bir araya gelir.

Kişisel olarak gönlüm örgütlenmekten yana, önyargısız, özverili, hiçbir beklenti içinde olmadan, bugüne kadar olduğu gibi .

Sayın Erdal bey ve Enver bey,

Ben, yapılan etkinliğin, bir şenlik etkinliği içeriğinde yapılmasına tepkili olduğumu anlatmak istedim. Bayram tatili, yada karavancılar toplantısı gibi bi etkinlik tabiiki doğaldır. Fakat böyle bi zamanda şenlik niteliğinde yapılması, bende bu düşünceyi yaratmıştır.

Van' için yaptığım ise, bireysel olarak beni bağlar. Yaptıklarımıda burada kimseyle paylaşmak mecburiyetinde değilim.

Forum'da konuyu bu kadar açık tartışabilmekte çok güzel.

Saygılarımla...

Sn. Erdal Ötügen bu başlık altında benimde yazılarım var.Dernek ve dernekçiliği içindeki zorluklarını içinde yıllardır bulunmuş biri olarak iyi bilirim.Bizim toplumumuzda aidiyet olgusu oluşmamıştır.Böyle olduğu içinde kişiler sorunlarını çözecek ortam bulamamaktadır.Bir dernek üye çoğunluğu kadar büyüktür.Üyelerinde derneklerine sahip çıkması ile olur bu işler.Dikkatinizi çekerim burda sizin ve derneğiniz hakkında yazılanlar sizin resmi web sitenizde yazılmamıştır.Sizden hesap soran yok fikir paylaşımı var burada.Benim karavanım yok olsaydı üyeniz olurdum.O zaman ben de sorardım Federasyon olarak Biz depremlerin neresindeyiz? Ne yapıyoruz? diye sizden hesap sormak demiyelim de açıklama beklerdim.

Saygılar
Coşkun Bahçeci

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR