TÜVTURK Standardında Far Ayarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,149

insel

Zirve
Sevgili Dostlar daha once yazmistim TÜVTURK'e takilmistim. En onemli sorunum ise far ayari idi. Ayari Bostanci Sanayii'de bir ustaya yaptirmis, 30 lira vermis fakat gecememistim. Tuv'den sonra yine gittim ve bana "cok iyi ayar yapmisim bak abi makinanin icine farin tam cizgi ustunde" diyerek Tuv'e sasirip durdu. Tek hakkim oldugunu bildigimden tekrar muayeneye gitmekte acele etmedim ve netten arayarak far ayari yapan yerlere baktim.
Bir yer buldum. TÜVTURK'teki aletin aynisi almislar. Bilgisayar ekranindan bakarak yapiyorlar. Umraniye Kadosan'da. Bugun gittim. Bana onceki ayarla gecemeyecegimi soylediler. Yeni bastan ayar yaptilar. 20 liraya. Bende sizlere tavsiye etmek istedim.

Telefonu 0216 415 8932
eoklima.com
Sevgiler
Insel

Etiketler
Ynt: TÜVTURK Standardında Far Ayarı

Gerçekten yararlı bir bilgi ama
sanırım telefon numarası bir hane eksik
0.216.458.93.2X

İnsel dostum,
gerçekten ihtiyaç duyulan bir adres vermişsin, teşekkürler.
Senin iznin olmadan başlığı daha anlaşılır olması için değiştirdim, kusura bakma.
Ancak verdiğin web adresi de eksik yazılmış, doğrusu aşağıdaki şekilde olacak sanırım:

http://www.eoeklima.com/

Ben aracımı klima ve elektrik işleri için bu servise götürüyorum, vinç ve çelik tampon montajımda orda yapıldı. Servisler bölümünde bilgileri vardı.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13183.0

O cihaza çok ciddi bir rakam ödediler, müşterileri muayenede mağdur olmasın diye. ;)

Arkadaslar. cok sukur bugun tuvden gectim. Ruhsatimda kamptasiti minibus gozukmesine ragmen bilgisayarda minibus gozukmesi veya 9+1 koltuk yazmasi sorun teskil etmiyormus. Acikcasi bunlardan urkuyordum. Gittim sordum. Ruhsatta kamp tasiti yazmasi yeterli, en ufak bir sorun teskil etmez demeleri ise beni daha cok mutlu etti. Bunlari ozellikle yaziyorum, bazi arkadaslar ozelden sorular sormuslardi. Ruhsatinizda kamptasiti ibaresi yaziyorsa gerisini kafaya takmayin. Ayrica ben minibus yazisini bilgisayarda sorgulama kisminda da duzeltebilecegimi ogrendim. Onu yaptiriyorum simdi. Sevgiler.

Hayırlısı olsun İnsel bey. Mahsuru yoksa bir sorum olacak size. Aracınızın zorunlu trafik sigortası kaç TL? Minibüs sınıfı araçların sigorta fiyatı gibimi ödeniyor?

Yok minibus olarak vermiyorum sigortayi. Ruhsatimda kamp tasiti yazdigi icin ozel amacli arac mi ne o kategoriden gozukuyor. 300 kusur veriyorum.

tmmob
makina mühendisleri odası
Ankara : 30.01.2009
Sayı : 44.10/6374
lgi: 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu geregince yapılan 19.01.2009 tarihli
basvurunuz hakkında,
lgi basvurunuzda özetle;”2004 Model FAT DUCADO marka N1 sınıfındaki ABS’si
olmayan aracınızın iki cam dısında degisiklik yapılmadan sadece iç dizayn ile Özel
Amaçlı Tasıt yapılmasının önünde bir engel olup, olmadıgı konusunda bilgi” talep
etmektesiniz.
lgi dilekçenizdeki aracınıza iliskin tadilatlar Sanayi ve Ticaret Bakanlıgı Sanayi Genel
Müdürlügü’nce yayımlanan ATM(Araç mal Tadil Montaj) Yönetmeligi kapsamında
degerlendirilmekte olup, uygulamaya iliskin sorunların yine anılan mevzuat
çerçevesinde degerlendirilmesi gerekmektedir. Ancak basvurunuz kapsamındaki
uygulamaya iliskin aracınıza ait teknik belgelerle birlikte ilgili Bakanlıga basvurmanız
durumunda tarafınıza bilgi verilebilecegi düsünülmektedir.
Bilgilerinize rica ederiz.
Saygılarımızla,
TMMOB MAKNA MÜHENDSLER ODASI
Oda Sekreteri
Ali Ekber ÇAKAR
NOT: Yazı elektronik ortamda gönderildigi için imza bulunmamaktadır. Orijinalinde
imza vardır.

Sayın yaybek,
TMMOB'ye başvuruma verilen yanıtı özellikle aktardım.
Şimdi bakanlığa başvurup yasal prosüdürü en doğru öğreniriz diye düşünüyorum.

Yusuf abi çok teşekkürler boş durmayıp bizim için uğraştığınız için ayrıca teşekkürler bütün gün işim olduğu için ancak yazınızı gece 01 gibi farkettim en kısa zamanda bu konu ile ilgili çalışmalara başlayacağım bakalım hakkımızda hayırlısı.

İnsel bey far ayarı için ilk başta 30 sonra 20 lira para vermişsiniz. İstanbulda işçilik bu kadar pahalımı? İzmirde 5-10 liraya bütün rot balansçılarda yaptırabilirsiniz. Ve ayar yaptırdıktan sonra vizeden geçemiyen araç çok nadir çıkar.

İstanbul'da sanayilerde kiralar çok yüksek, bu da işciliklere yansıyor doğal olarak. Ayrıca bahsi geçen cihaz oldukça pahalı bir cihaz, sonuçta bu yatırımın geri dönmesi gerekiyor. Yine de ülkemizde işcilikler gerçekten ucuz...

tüv'den üç araç geçirdim üçündede far ayarı yüzünden problem oldu, önceden ayarlatıp gitmeme rağmen, İnsel beyin verdiği adrese gitmek lazım paylaşım için çok teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR