Ynt: TÜVTURK Standardında Far Ayarı
Geographer' Alıntı:
Ben philips düşünüyorum ancak osram da iyi bir marka. merak ettiğim acaba gerçekten aydınlatmada söylenen kadar fark oluyor mu ? Osram'ın nightbreaker ampüllerini takmadan öncesi ve sonrası fark çok belli mi ? Kesinlikle bariz fark var diyebilir misiniz ? Osram ve philips arasında karşılaştırma yapmış mıydınız ampülleri almadan ? Osram almanızın bir nedeni var mı ?
Ben daha önce osramın silverstar modelini kullandım ondan da çok memnundum aracımı satınca gitti, yeni araca nightbreaker taktım ondan da memnunum gerçekten iş görüryor...
Ama yagmurlu havalarda biraz daha sarımsı yandığı için silverstar modeli daha başarılı idi nightbreaker ona göre daha beyaz ışık veriyor dolayısı ile yağmurda silverstardan geride kalıyor. Bunu yanlış anlamayın silverstardan geride kalıyor ve sadece yağmurda, yoksa normal ampullerden ve normak havalarda tabiki daha iyi.
Philipse gelince onuda araştırmıştım ama gittiğim yapı markette osram ürünleri satıldığı için osram aldım philips satan yer ben görmedim özellikle de peşine düşmedim. Sonuç itibarı ile ışık şiddeti yükseltilmiş ampul alıyoruz. Osram ve philips ikiside bu piyasada başı çeken güçlü firmalar.
Şimdi tekrar alacak olsam ben siverstar modelini alırım evet sarı yanıyor ama benim için önümü görmem önemli arabanın nasıl göründüğü değil birde sadece yazın kullanmıyorum arabamı kışında kullanıyorum o yüzden birdahaki tercihim silverstar olacak tekrardan.
Arkadaşlarımla konvoy halinde gittiğimizde alınan bazı yorumlar:
- abi senin kısalar uzun gibi yanıyor ya.
- nebiçim far bunlar yaaa.
- kapat lan şu uzunları. (telefonla aranır yananların kısalar olduğu duyulunca arkaya geçilir
)
sonra tek şerit yolda karşıdan gelen araçların %70'i selektör yapıyor kapat uzunları kardeşiiiiiim, oysa kısalar yanıyor.
içerdeki far yükseklik ayarından aşağı çekilerek insanların rahatsızlığı geçici olarak giderilir yol bitip eve gelinince ölçülürki farlar yukarı bakıyormuş yani ayarsız. Ayarladım artık rahatsız olmuyorlar.
Birde dip not bu ışığı arttırılmış ampullerin ömrü standart ampullere göre %50 kadar daha kısa onuda belirteyim üzerinde yazıyor. Tabi adi çin mallarına göre değil aynı markanın standart modeline göre kısa yoksa ben silverstarları yaklaşı 18 ay kullandım bişey olmadı ki gece gündüz açıktır benim farım sonra aracı sattım.
geç cevap ve karışık yazık için kusara bakmayın.