TÜVTURK Standardında Far Ayarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,183

Etiketler
Ynt: TÜVTURK Standardında Far Ayarı

hazanfer' Alıntı:
Arkadaşlar far ayarı içinde paramı verilir. yapmayın. Düz bir duvar, renkli bir tebeşir, metre ve 6 numara alyen anahtar yeter gerisi 10 dakika sürüyor ben kendim yaptım % 0 hata ile geçtim. ;D ;D ;D

ilgili link
http://www.geceucusu.com/makaleler/seviye/

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ,
ben gitmeden önce makinayla ayarlatıp gitmeme rağmen, far ayarından kalıp ikinci ayarla hafif kusur geçebildim ;D

Herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun. Merhaba. En son far ayarı yaptırmadan gittim tüve ve geçtim sorunsuz. Ancak farlarımın ampüllerini değiştirmeyi düşünüyorum şimdikiler biraz sarımsı yanıyor. Kısaları phılıps bluevision, uzunları , x-treme power düşünüyorum. Bunları kullanan ve tüv'e giren var mı ? % 80 fazla ışık verdiği söyleniyor sitesinde acaba problem çıkar mı ? yoksa ayarların tam olması yeterli mi ?

Ben osram'ın nightbreaker ampülleri ile girdim onlarda yanlış hatırlamıyorsam %80 fazla ışık veriyor ama bir sorun çıkmadı aydınlatma şiddeti ile alakalı bir şeyde söylemediler. Ben sorunsuz olarak geçtim yani.

Ben philips düşünüyorum ancak osram da iyi bir marka. merak ettiğim acaba gerçekten aydınlatmada söylenen kadar fark oluyor mu ? Osram'ın nightbreaker ampüllerini takmadan öncesi ve sonrası fark çok belli mi ? Kesinlikle bariz fark var diyebilir misiniz ? Osram ve philips arasında karşılaştırma yapmış mıydınız ampülleri almadan ? Osram almanızın bir nedeni var mı ?

selamlar
benim araçta içeriden far ayarı var sadece aşağıya yukarıya. far ayarı yaptırmam gerekirmi. araç niva.

Eğer yanmayan far, lamba var ise sanırım sorun çıkarıyorlar. Ben de Cuma yaptırdım muayene. Hafif kusur olarak motor numarası okunmuyor, sol kısa far ayarsız, sağ sis farı ayarsız, yangın tüpü test tarihi geçmiş , camlar filmli dediler. Sonuçta geçtik.

Geographer' Alıntı:
Ben philips düşünüyorum ancak osram da iyi bir marka. merak ettiğim acaba gerçekten aydınlatmada söylenen kadar fark oluyor mu ? Osram'ın nightbreaker ampüllerini takmadan öncesi ve sonrası fark çok belli mi ? Kesinlikle bariz fark var diyebilir misiniz ? Osram ve philips arasında karşılaştırma yapmış mıydınız ampülleri almadan ? Osram almanızın bir nedeni var mı ?

Ben daha önce osramın silverstar modelini kullandım ondan da çok memnundum aracımı satınca gitti, yeni araca nightbreaker taktım ondan da memnunum gerçekten iş görüryor...
Ama yagmurlu havalarda biraz daha sarımsı yandığı için silverstar modeli daha başarılı idi nightbreaker ona göre daha beyaz ışık veriyor dolayısı ile yağmurda silverstardan geride kalıyor. Bunu yanlış anlamayın silverstardan geride kalıyor ve sadece yağmurda, yoksa normal ampullerden ve normak havalarda tabiki daha iyi.
Philipse gelince onuda araştırmıştım ama gittiğim yapı markette osram ürünleri satıldığı için osram aldım philips satan yer ben görmedim özellikle de peşine düşmedim. Sonuç itibarı ile ışık şiddeti yükseltilmiş ampul alıyoruz. Osram ve philips ikiside bu piyasada başı çeken güçlü firmalar.

Şimdi tekrar alacak olsam ben siverstar modelini alırım evet sarı yanıyor ama benim için önümü görmem önemli arabanın nasıl göründüğü değil birde sadece yazın kullanmıyorum arabamı kışında kullanıyorum o yüzden birdahaki tercihim silverstar olacak tekrardan.

Arkadaşlarımla konvoy halinde gittiğimizde alınan bazı yorumlar:
- abi senin kısalar uzun gibi yanıyor ya.
- nebiçim far bunlar yaaa.
- kapat lan şu uzunları. (telefonla aranır yananların kısalar olduğu duyulunca arkaya geçilir :smiley: )

sonra tek şerit yolda karşıdan gelen araçların %70'i selektör yapıyor kapat uzunları kardeşiiiiiim, oysa kısalar yanıyor.
içerdeki far yükseklik ayarından aşağı çekilerek insanların rahatsızlığı geçici olarak giderilir yol bitip eve gelinince ölçülürki farlar yukarı bakıyormuş yani ayarsız. Ayarladım artık rahatsız olmuyorlar.

Birde dip not bu ışığı arttırılmış ampullerin ömrü standart ampullere göre %50 kadar daha kısa onuda belirteyim üzerinde yazıyor. Tabi adi çin mallarına göre değil aynı markanın standart modeline göre kısa yoksa ben silverstarları yaklaşı 18 ay kullandım bişey olmadı ki gece gündüz açıktır benim farım sonra aracı sattım.
geç cevap ve karışık yazık için kusara bakmayın.

Oldukça aydınlatıcı yazınız için tşk. Buradan şöyle bir sonuç çıkıyor kısalar için silverstar uzunlar için nightbreaker. Uzunlar tamam ancak kısa ve sisler için emin değilim. Benim aracımda sis farları bütünleşik ve sisleri gündüz farı olarak kullanıyorum genelde açık oluyo. Bazı araçlarda gördüğüm parlak beyaz, hafif mavimsi ışık hoşuma gidiyor. ancak bu ışıkların sis ve yağmur durumlarındaki verimleri önemli biliyorsunuz ve ben bu mavimsi ve parlak ışık veren ampullerin bu durumlarda ne kadar başarılı olacaklarınından emin değilim. uzun kullanılmıyor malum bu durumlarda. kısa ve sis farları önemli o yüzden. Kısaları mavimsi beyaz ışık veren sisleride silverstarla değiştirsem nasıl olur ? yada uzun, kısa ve sis farlarına hangi seçimler doğru olur sizce ? Önerilerinizi bekliyorum. tekrar tşk. ederim yanıtlarınız için. ( Viano 2008 2.2 cdi )

O zaman size
sisler için osram allseason tam sarı,
kısalar için osram silverstar yarı sarı,
uzunlar ve parklar için osram coolblue tam beyaz(aslında mavi) yapalım ortaya karışık yanar döner... :D :D ;D
Şaka bi yana ben size Aşagıdaki linki incelemenizi önereyim, birde İstanbul'da iseniz bayrampaşa bauhouse da osramın standı var ben orada incelemiştim bir demo standı yapmışlar ampullerin renklerini şiddetini görebiliyorsunuz.

http://www.osram.com.tr/osram_tr/PROFESYONEL/Otomobil_Aydnlatmas/Ueruenler/Farlar/index.html

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

SON KONULAR

Geri