TÜVTURK Standardında Far Ayarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,149
Ynt: TÜVTURK Standardında Far Ayarı

Geçen ay ben de götürdüm muayeneye.
Benim farlar için 3 kademe ayar var.
Normalde 0 konumunda yapılması gerekiyormuş ayarın. Fakat benim farlar 3 konumunda ayarlanmış.
Doğal olarak sorun çıktı fakat çok dert etmediler.
Hafif hatalı olarak muayeneden geçirdiler.
Bir daha ki sefer aklınızda bulunsun, 0 konumunda ayar olacak dediler.
Ben dudullu' da yaptırdım muayene. Sanki onlar biraz daha insaflı gibi.

Etiketler

Far ayarı ve fren ayarı bilgisayarla yapıldığı için çalışanın insaflı olması durumu pek değiytirmiyor. Bilgisayar çıktısında sorun gözüküyorsa mecbur hata var diyorlar. Diğer kontroller tamamen personelin insiyatifinde:smiley:
Birde eğer far ayarını yapan ustaya güveniyorsanız. Aracı ordan çıkartmadan far ayarını yapan ustayı çağırın. Far ayarı yapılırken makinaya aracın 2-3 noktasından ölçü almaları gerekiyor. Bu ölçüleri iyi almadıysalar. Yaptırdığınız ayar tüv de bozuk çıkıyor.

Far ayar kusurları hafif kusur olarak değişti arkadaşlar . Bu sebeple ayarı bozuk dahi olsa hafif kusur ile muayene onaylanıyor .

Seval hanım belkide sizde bu değişiklikten sonra gitmişsinizdir .

Barış bey paylaşım için teşekkürler,bu muayene işi ömrümden ömür götürdü hâla aklıma geldikce strese giriyorum heleki bu el freni meselesi,benim araba Ducato 12m3 ve arabaya küçücük bir kampana koymuşlar el freni için aslında arkada hem disk hem kampana var kampana sadece el freni için ve küçük hal böğle olunca arabayı tam sabitlemiyor balatalarını değişmemize rağmen muayeneye girmeden önce frenciye iyice sıkılaştırdım balatalar sürtünmeden dolayı yandı ve yenisini almak zorunda kaldık,sonra gevşettik bir daha yanmasın bundan sonraki muayenelerde içeri girmeden dışarıda sadece 1 bijon sökerek fren balatasının gergi ayar vidasından ayarlayıp gireceğim çıkıncada tekrar gevşeteceğim.

Hımm Bizde ki Ducatolarda böyle bir sorun olmuyordu . Yani Test etmedim ama hiç öyle el freninin kaydırma falan gibi durumu yoktu . Yokuşta falan güzel sabitliyordu . Ama cırcır mı ne zıkkım bir nane var arkada bu zamanla bitiyor yada bozuluyor ve el freni sürekli boşluk yapıyor yukarı geliyor . Değiştirince düzeliyordu .

Sonuçta bir şekilde yokuşta falan tam sabitlemeli . Fabrika yük taşıma amaçlı üretilmiş bir aracı tutmayan el freni ile donatmış olamaz diye düşünüyorum .

Sayın ssbman normalde sabitliyor hatta el freni çekili vaziyette denemek için kalkış yapıyorum tekerler yerde sürükleniyor ama adamlar öğle bir teste tabi tutuyorlarki silindir üstünde dönen tekerleri el freni ile sabitleme yaptıklarında koca arabayı silindirden çıkarıp ileri atması gerekiyor bunada o küçük kampana sanırım yeterli olmuyor.

11032009303.jpg

11032009301.jpg

bende problem olmadı el freni, hatta iki arka teker tutması bir birinden farklı olmasına rağmen ( muayene raporunda yazılı sağ %70 sol %85 gibi)

Anladım hocam , dediğim gbi TÜV de bir tecrübemiz olmadı ducato ile . Haklısın ... Bizde hep söylüyoruz bu park freni-servis freni giden aracı durdrumak için yapılmamış diye . Umarım rayına oturur .
Birde Ducato benzeri araçlar her yıl ... Kolay gelsin ... :-\

ssbman' Alıntı:
Far ayar kusurları hafif kusur olarak değişti arkadaşlar . Bu sebeple ayarı bozuk dahi olsa hafif kusur ile muayene onaylanıyor .

Seval hanım belkide sizde bu değişiklikten sonra gitmişsinizdir .

Muhtemelen öyle olmuştur, çünkü ben yakın zamanda yaptırdım.

Arkadaşlar far ayarı içinde paramı verilir. yapmayın. Düz bir duvar, renkli bir tebeşir, metre ve 6 numara alyen anahtar yeter gerisi 10 dakika sürüyor ben kendim yaptım % 0 hata ile geçtim. ;D ;D ;D

ilgili link
http://www.geceucusu.com/makaleler/seviye/

hazanfer' Alıntı:
Arkadaşlar far ayarı içinde paramı verilir. yapmayın. Düz bir duvar, renkli bir tebeşir, metre ve 6 numara alyen anahtar yeter gerisi 10 dakika sürüyor ben kendim yaptım % 0 hata ile geçtim. ;D ;D ;D

ilgili link
http://www.geceucusu.com/makaleler/seviye/

:D Umarim basiniza benim basima gelen gelmez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR