Türkiye Karavan Fuarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bahcecim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,679

Etiketler
Ynt: Türkiye Karavan Fuarı

bahcecim' Alıntı:
Türkiye'de karavan fuarı olsa ne güzel olur.
yoksa var da ben mi duymadım?

Bildiğim kadarıyla bir tek Bursa Doğa, Av Fuarı var. Onda da karavanlar değil, av malzemeleri sunuluyor

bildiğim bir fuar yok ama,
aslında böyle bir fuarın temelini bizler bireysel olarak atabiliriz, senenin aynı döneminde bir etkinlik düzenleyerek hem kamp hemde herkesin ihtiyaç fazlasını veya imal ettiği malzemelerin satıldığı, üretici firmaların ve ticari firmaların davet edildiği bir buluşma yapılabilir

Yerli üreticileri (hatta yabancı) bir arada görmek, ürünleri karşılaştırma imkanı bulabilmek nefis olurdu.

Gel gelelim ki, bir çok tatsız olay yaşanırdı. Bu sebeple şimdiye dek böyle bir adım atılmamış olabilir.

Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Rüyasında tabii :smiley: ;D

Fuarcılık ciddi maaliyetli iş. Türkiye'de bunu kaldırabilecek ne karavan üreticisi var (Zaten topu topu 9 - 10 taneler) ne de talebi karşılayacak müşteri potansiyeli var. Doğa ve av fuarıyla birleşik yapılması daha akıllıca.

Kamp Karavan Federasyonu öncülüğünde FUAR değil de FESTİVAL gibi ve belirlenecek merkezi bir lokasyonda ki bu lokasyon büyük şehirlere ortalama aynı mesafede olmalı çünkü katılımcıların çoğu büyük şehirlerden gelecektir.

Misi'ydi yanlış hatırlamıyorsam Nilüfer Belediyesinin kamp ı orada olabilir sanki...

Olmayacak iş değil. Sonuçta gezerken bile zaten ayak üstü alışveriş oluyor...

Düsseldorf Fuarına (Caravan Salon Düşeldorf) 2014 yılında katılan firmaların listesini aşağıdaki linkte görebiliriz. Ilk sıradaki „01 Caravans/Anhänger“ in üzerine tıklayınca açılan pencerenin ikinci sayfasında Pino Caravanı da görebiliriz. Demekki Türkiye‘ de fuar olsa katılacak karavan üreticileri var. Ayrıca bu linkteki firmaların ne kadar geniş bir yelpaze oluşturdukları dikkat çekici. Türkiye‘ de benzer işleri yapan firmalar neden bu kadar pasif? Biz karavancılar yukardaki firmaların ürünlerinin tüketicisiyiz. İşin garibi, Türkiye‘ de karavancılığın gelişmesi, üretilen ürünlerin daha iyi pazarlanması konularında sesini yükselten sadece biz karavancılarız gibi geliyor bana (biz karavancılar derken, tabi ki Federasyonuda kastediyorum).

http://goo.gl/oUOts4

Not:paylaşımdan sonra bu linki biraz daha detaylı inceledim. Avrupa‘ da kamp-karavan konusunda üretim yapan bütün önemli firmalar var. Bir firma veya ürün ararken işimize yarayabilecek bir link.

Karavan için fuar düzenlenmesi için öncelikle fuara katılmak isteyen ve bunun maliyetini karşılamayı düşünen firmaların oluşması gerekir. Bilindiği üzere yatçılıkla ilgili fuar var. Organizatör firma dilerse, bir salon da karavan için açacağım derse, ancak belki uygulanabilir. Yine de dediğim gibi üretici firmaların böyle bir yatırıma hevesli olması gerekir. Fuar alanlarının metrekaresinin yüzlerce dolarla ifade edildiği piyasada belki sadece birkaç firma bu yükün altına girebilir diye düşünüyorum. Yine de bu araştırmayı yapması gereken fuar organizasyon firmasıdır. Fuar hazırlığı yapıp karavan firmalarının istekli olup olmadığını kontrol etmesi gerekir.

Almanya avrupa için fuarcılığın 1 numarası,gezenler zaten kafasında canlandırır. CNR yada TÜYAP fuar merkezlerinide
çeşitli vesilelerle birçoğumuz gezmişizdir aradaki farkı bilenler anlatsın lütfen.

Bizim üreticilerimiz kaç nolu holü doldurur? ve m2 maliyetlerini ödeyebilirmi/ödemek istermi?
Fuar rekabetin olduğu yerde vardır sizce bizim karavan sektöründe fuarlık bir rekabet varmı?
Rekabet var diyenlere bir soru % 145 ÖTV olan bir sektörde rekabetten söz edilebilirmi?
ÖTV nin minimize edildiği bir ortamı hayal etsek karavan fuarında holleri hangi üreticiler doldururur. (örnek yatçılık fuarlarıdır
zira ÖTV si ''0'' olan sektör)

Çokmu karamsar oldu :(

Karavanlara % 145 Ötv‘ nin ülkede ekonomik ve sosyal konulardaki etkilerinden aklıma gelenler:
1.Bu vergi karavancılık endüstri dalında istihdamen büyümesini büyük ölçüde frenliyor. Sanıyorum sadece bu endüstri dalında büyüyen istihdam devlete %145 lik ötv‘ den daha fazla gelir getirir. Devlet kaç karavandan %145 Ötv alabiliyor merak ediyorum.
2.%145 Ötv kampinglerin gelişmesinide frenliyor. Fazla karavan fazla ve kaliteli kamping ve kampinglerde daha büyük istihdam demektir.
3.Fazla kamping özellikle çocuklu ailelere daha rahat ve ödenebilecek tatil imkanı sağlar.
4.Fazla karavan ülke insanının memleketini ve birbirini daha iyi tanıması demektir. Her ay on binlerce karavancının ülkeyi gezdiğini bir düşünün.
5.Karavan sayısı arttıkca karavancıların gezdikleri yerlerde bıraktıkları parada artacak.

Yazdığım bu noktaları anlamamak aslında zor değil. Fakat politikacıyı ikna etmek hiçte kolay değil. Almanya‘ da çok sayıda emekli adaletsiz bir kanunun değişmesi için seneledir mücadele ediyoruz. Bu konuda mahkemelerde yüzlerce dava açılmış durumda. Ama politikacıların umurunda değil. Konuyu kamuoyuna duyurmak ve diğer emeklileri de uyandırmak için 19 Mart Peşembe günü Berlin‘ de Başbakanlığın önünde eylem yapmaya karar verdik. Galiba sizlerinde birşeyler düşünmesi lazım.

Akdeniz45' Alıntı:
...
Almanya‘ da çok sayıda emekli adaletsiz bir kanunun değişmesi için seneledir mücadele ediyoruz. Bu konuda mahkemelerde yüzlerce dava açılmış durumda. Ama politikacıların umurunda değil. Konuyu kamuoyuna duyurmak ve diğer emeklileri de uyandırmak için 19 Mart Peşembe günü Berlin‘ de Başbakanlığın önünde eylem yapmaya karar verdik. Galiba sizlerinde birşeyler düşünmesi lazım.

Merhaba Hüseyin Bey,
Başlangıç cümlelerinizi oluşturan konular ve maddeler sanırım Türkiye içindi.
Almanya'nın karavan konusunda problemli kanunları olacağına ihtimal vermezdim, Almanya'da hangi adaletsiz kanun için sesinizi duyurmak istediğinizi doğrusu merak ettim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR