merhaba arkadaslar ,
aslinda daha once soyledigim gibi zaman vermekten korkuyorum bu yuzden zaman vermeyecegim ama sanirim bizim kargoyu ara dolmusla gondermisler.bu kadar zamanda gemi dunyayi dolasir gelirdi.adamlar surekli tarih guncelliyor.gumruk acentesi benden muzdarip , en son gemi acentesini arayip tehdit edeyim dedim , delimisin dediler , isin ozu bizim snorkellerin gelisi Allah a kaldi, gumrukcu bu cok normal acele etmeyin bu adamlar hep boyle calisir diyorlar.benim tahminim su ;
ben urunleri CIF denen sistemle aldim , yani urun izmir liman teslimi olarak odendi , saticida muhtemelen en ucuz firmayi buldu ona verdi isi , bunlarda piyasanin en dandik firmasi , gemide masraf az olsun diye kurekciler var
, yada yelkenli gemi ile geliyor ama ruzgar ters , bizim gemi mehteran gibi iki ileri bir geri 1 ayda gelecek yolu 3 ayda gelecek herhalde .arkasta calisan arkadasim var ,diyorki adamlar 15 i der 12 sinde getirir diyor bizim ki 14 u diyor insallah 28 inde getirir.
hepinizden ozur diliyorum ve biraz daha sabir bekliyorum.umarim yakin tarihte snorkeller elimizde olacak.