Doğrucu Davut
Zirve
.
Bilmem “Karavancılık Forumu” diye ad verilmiş bir foruma rastladınız mı ?
Zamanımızda forumların adları hep “Karavan Forumu” şeklinde. Yani kast edilen eylemin kendisi yerine o eylemin aracı olan ürün olmakta.
Bir karavancılık forumunda tabi ki ana tema olarak karavanın konuşulması gerekli ve kaçınılmaz ama sizce onu bir çeşit yaşam tarzı sayılabilecek böyle kapsamlı bir hobinin konuşulmasının önüne geçiren ne olmalı ? Bir işin nasıl ve neden yapılacağı, onu neyle yapmaktan önce gelmez miydi ?
Yani forumların hep karavanın yapısı üzerinde ama ender olarak karavancılık üzerinde dönmesi size tuhaf gelmiyor mu. Bir aleti kullanmadan önce onun amacının, raconunun ve kendimize uyarlılığının hiç mi önemi yok. Yeni başlayanların bütün bunları atlayarak iştahla karavana hedeflemesinin altında yatan ne olmalı ?
Sakın bunda tüketim ekonomisinin bizleri tek boyutlu düşünceye
formatlamasının rolü olmasın ?
Yazdıklarım komplo teorisi falan değil. Alın size soyut bir örnek.
Karavancılığa ilgi duyulup başlanılmak istenmekte. Tamam güzel.
Fakat;
* karavana ailenin uyum ve kabulünden,
* kamp tarz ve hedeflerinden,
* yapılmış yeterli karavancılık tecrübesinden bile bahsedilmeden en uç örnekler hedeflenerek, hemen karavanın ayrıntılarına girilmekte.
Verilen cevapların nedense teorik yaklaşımlarla bir kenara itilmeye çalışılması yanında bu ters yaklaşımın damarına basmadan neden ciddi ciddi cevap verildiği de ayrı bir soru olmalı ?
Sanırım çoğumuz benim gibi geyik meraklısı..
Fakat bazen geyik yapalım derken de sazan durumuna düşüyoruz..
Kısaca zamanımızda tüm dünya için sorulacak soru ayni olmalı.
Seçilenler, yapılanlar yahut yapılmak istenenler, işin ruhuna ne kadar uygun ?
Benim yaklaşımım ise belli.
Karavan; insanın altından önce, içinde olmalı..
Bilmem “Karavancılık Forumu” diye ad verilmiş bir foruma rastladınız mı ?
Zamanımızda forumların adları hep “Karavan Forumu” şeklinde. Yani kast edilen eylemin kendisi yerine o eylemin aracı olan ürün olmakta.
Bir karavancılık forumunda tabi ki ana tema olarak karavanın konuşulması gerekli ve kaçınılmaz ama sizce onu bir çeşit yaşam tarzı sayılabilecek böyle kapsamlı bir hobinin konuşulmasının önüne geçiren ne olmalı ? Bir işin nasıl ve neden yapılacağı, onu neyle yapmaktan önce gelmez miydi ?
Yani forumların hep karavanın yapısı üzerinde ama ender olarak karavancılık üzerinde dönmesi size tuhaf gelmiyor mu. Bir aleti kullanmadan önce onun amacının, raconunun ve kendimize uyarlılığının hiç mi önemi yok. Yeni başlayanların bütün bunları atlayarak iştahla karavana hedeflemesinin altında yatan ne olmalı ?
Sakın bunda tüketim ekonomisinin bizleri tek boyutlu düşünceye
formatlamasının rolü olmasın ?
Yazdıklarım komplo teorisi falan değil. Alın size soyut bir örnek.
Karavancılığa ilgi duyulup başlanılmak istenmekte. Tamam güzel.
Fakat;
* karavana ailenin uyum ve kabulünden,
* kamp tarz ve hedeflerinden,
* yapılmış yeterli karavancılık tecrübesinden bile bahsedilmeden en uç örnekler hedeflenerek, hemen karavanın ayrıntılarına girilmekte.
Verilen cevapların nedense teorik yaklaşımlarla bir kenara itilmeye çalışılması yanında bu ters yaklaşımın damarına basmadan neden ciddi ciddi cevap verildiği de ayrı bir soru olmalı ?
Sanırım çoğumuz benim gibi geyik meraklısı..
Fakat bazen geyik yapalım derken de sazan durumuna düşüyoruz..
Kısaca zamanımızda tüm dünya için sorulacak soru ayni olmalı.
Seçilenler, yapılanlar yahut yapılmak istenenler, işin ruhuna ne kadar uygun ?
Benim yaklaşımım ise belli.
Karavan; insanın altından önce, içinde olmalı..
Son düzenleme: