Trenle Türkiye Turu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 390
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 98,852
Ynt: Trenle Türkiye Turu

kartalbey70' Alıntı:
Güzel Kardeşim
Bu şahane gezi bilgileri ve resimler için hem tebrik hemde teşekkür ederim. Ben 54 yaşındayım, gençlikte Üniversiteydi, işdi, evlilikdi, çocukdu, evdi , derken bir sürü hayalimizi atlayıp, hayatımın bir kısmını ıskaladım. Sana tavsiyem hiç mazaret bulmadan bu gezilere devam edip, bizleri de bu bilgilere ve resimlere ortak etmen. İyi yaşamlar dilerim.
teşekkür ederim inşallah devamı gelecek bu ayın sonunda yeni gezilerim olacak
 

Etiketler
Ynt: Trenle Türkiye Turu

Şimdiden hayırlı yolculuklar..
Paylaşımlarınız harika Medford..
Karadeniz Ereğliden sevgiler..
 


Ynt: Trenle Türkiye Turu

BUGÜN BİLET ALIRSANIZ YHT 10 TL (11 NİSANA KADAR BİLETİNİZİ KULLANABİLİRSİNİZ )
Ankara – İstanbul Hızlı Tren Projesi’nin Ankara-Eskişehir kesiminin hizmete verildiği 13 Mart 2009’dan bugüne kadar tam bir yıl geçti. YHT’nin birinci yaş kutlaması, 13 Mart 2010 Cumartesi günü saat: 10.30’da Ankara Gar’da yapılacak.



Bu kapsamda, ülkemizin ilk hızlı tren hattının temelinin atıldığı 8 Haziran 2003’den, hizmete açıldığı 13 Mart 2009 tarihine kadar ki süreci yansıtan çeşitli fotoğraf ve basında yer alan haberleri içeren bir sergi açılacak.



TCDD, hizmete girdiği tarihten bu yana, Türkiye’nin beğenisini kazanan Yüksek Hızlı Trenin 1. Yıldönümünde, o güne özel olarak, yolcularına bir sürpriz hazırladı. YHT’nin birinci yaş günü olan 13 Mart 2010 Cumartesi günü alınacak YHT biletleri, 10 TL’ye satılacak. Böylece yolcular, 13 Mart- 11 Nisan 2010 da dahil olmak üzere, 30 gün içerisinde yapacakları seyahatleri için, 13 Mart 2010 günü bilet almaları halinde 10 TL ödeyecekler.



BİR YILDA BİR MİLYON 250 BİN YOLCU TAŞIDI

Hizmete konulduğundan beri vatandaşların büyük beğenisini kazanan Yüksek Hızlı Trenler, 1 Eylül 2009 tarihine kadar günde 9, daha sonra 15 sefer yapmaya başladı. Bir yıl boyunca 4.500 sefer yaptı. Dünyanın çevresini 28 kez dolanacak uzunlukta, 1 Milyon 100 Bin km yol kattetti. Ankara-Eskişehir arasında 1 milyon 250 bin kişi yüksek hızlı treni tercih etti. Böylece, YHT hizmete girmeden önce bu hatta sadece 600 bin kişiye hizmet verilirken, YHT ile birlikte yolcu talebi % 595 artışla hafta içinde 4000'e, hafta sonunda 5000 yolcuya ulaştı.

Ankara – İstanbul YHT+konvansiyonel tren, Ankara-Kütahya YHT+ DMU, Ankara – Bursa YHT+otobüs bağlantısıyla seyahat süresini önemli oranda düşüren YHT seferlerinde ilk 50 yolcuya % 50 indirimli taşıma uygulaması bulunuyor.
 

Ynt: Trenle Türkiye Turu

Sevgılı Medford
Elıne, emegıne,yuregıne,gozune saglık...
Paylaşımların muhtesem olmuş.Hem bıze bır seyler katarken hemde bızı harekete gecırecek motıvasyonu saglamıssınız ;)
Gorduğum kadarıyla trenle yolculuk yapmak ısteyıpde herhangı bır sebeple erteleyen cok ınsan var :-\
Arkadaslar benım onerım nısan ayından ıtıbaren bu konuda organızasyon yapıp bulusmamız yonunde olacak.
Sevgılı Medford bıze bu konuda on ayak olursan cok sevınırız.
En kısa zamanda bır tren gezısınde bulusmak uzere......
Sevgıler....
ÜLKER
 



Ynt: Trenle Türkiye Turu

ulkerrr' Alıntı:
Sevgılı Medford
Elıne, emegıne,yuregıne,gozune saglık...
Paylaşımların muhtesem olmuş.Hem bıze bır seyler katarken hemde bızı harekete gecırecek motıvasyonu saglamıssınız ;)
Gorduğum kadarıyla trenle yolculuk yapmak ısteyıpde herhangı bır sebeple erteleyen cok ınsan var :-\
Arkadaslar benım onerım nısan ayından ıtıbaren bu konuda organızasyon yapıp bulusmamız yonunde olacak.
Sevgılı Medford bıze bu konuda on ayak olursan cok sevınırız.
En kısa zamanda bır tren gezısınde bulusmak uzere......
Sevgıler....
ÜLKER
çok güzel düşünmüşsün kalabalık yolculuk baya zevkli olur inşallah böyle bir şey olur ben haftaya gene başlıyom ama beraber yaparsak muhteşem olur aslında beraber istanbul kars yapacan en uzun yolculuk 1928 km trene doyuyo insan belgesel tarzında bir yolculuk olur etkinlik bölümünde bi başlık açsak dediğin olur
 


Ynt: Trenle Türkiye Turu

23 nisan olabilir hem organizasyon için yeterli süre hem de ben boşum :D istanbuldan adana yeterli bi güzergah olabilir iç anadolu mavi 23.50 de haydarpaşadan kalkıyo akşam 19 gibi adana da oluyor bi gece konaklayıp adana gezisi yaparız bana katılan olursa organizasyon için site yönetimi ile temasa geçeriz.

İÇANADOLU MAVİ trenleri, Haydarpaşa - Adana - Haydarpaşa arasında her gün işlerler.
HAREKET SAATLERİ :
Haydarpaşa K: 23.50 - Adana V: 18.40
Adana K: 14.00 - Haydarpaşa V: 08.58
MESAFE : 1116 km
BU TRENDEKİ VAGON TİPLERİ : Pulman, Yataklı, Yemekli
 

Ynt: Trenle Türkiye Turu

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=52106.0 bu link de bahsettiğim etkinlik için ön çalışma başladım gitmek isteyen arkadaşlar olursa bir şeyler yapabileceğimiz kanatindeyim bu konuyu da artık bu link de tartışabiliriz
 

Ynt: Trenle Türkiye Turu

1928 km mııııııı? :eek:
Superrrrrrr!!!!!
Hep hayalımdı en uzak mesafede gunlerce tren yolculuğu yapmak.zaman zaman daglardan,zaman zaman dere boyunca yol almak,Fırat ın ıhtısamını ızlemek ve bol bol fotograf cekmek .....Muhtesem olur... 8)
Uzun zaman once bır Erzıncan yolculuğum oldu trenle.Inanılmaz bır keyıftı ama tekrar daha detaylı ve farkında olarak bır tren yolculuğu ıstıyorum.
Yaza bu programı yapalım arkadaslar mutlaka ;)
Detaylarını bızımle paylaşabılırsenız katılmak ısteyenlerın lıstesını yapalım ve kalabalık bır sekılde gerceklestırelım derım ben ;)
Dusunmesı bıle heyecanlandırıyor ınsanı :D Bırde o trende basımızı camdan sarkıtıp ruzgarın yuzumuze vurduğu anı hayal bıle edemıyorum ::smiley:
Evet Evet !!!!! Kesınlıkle gerceklestırmelıyız bu rotayı.....

ÜLKER
 



Ynt: Trenle Türkiye Turu

İstanbulda işim bitince direkt ankaraya dönmek istemedim bir yerlere gitmeyi düşündüm aklıma meram ekspresi geldi saati de uygundu ertesi gün de otobüsle ankaraya dönebilecektim Haydarpaşa garına gittim ve meram ekspresine baktım pulman vagonları gayet konforlu görünüyordu ama 13 buçuk saatlik yolu pulmanda gitmeye gönlüm elvermedi kendime yataklı vagondan bir bilet aldım fiyat yaklaşık 72.5 tl meram ekspresinin yataklı vagonu Ankara ekspresindeki gibi özenli ve düzenli değildi Ankara ekspresindeki ufak ayrıntı ve detaylar pek düşünülmemişti tek kullanımlık terlikler ve ıslak mendil konulmamıştı ayrıca tcdd dergisi de yoktu ayrıca kompartman da Ankara ekspresi kadar temiz değildi ama çok hijyen delisi değilseniz gayet rahat sayılır yataklı tren vagonlar Ankara ekspresinde gibi tvs 2000. Yemekli vagonda daha önce tanışmadığımız bi kaç kişiyle orda hemen kaynaşıp bir rakı masası kurduk masamız ve muhabbetimiz gayet güzeldi tren İstanbul dışına biraz agır çıktı izmite geldiğinde yolculuk başladıgında beri 2 saat geçmişti ve rakımızı bitirmiştik zaten tren hareket etmeden soframızı kurdurtmuştuk hesabı ödedikten sonra kompartmanıma geçtim yatagı açtım uyudum sabah kalktığımda sarayönünde idik akşamdan aldığım sandviçimi yeyip kahvaltı yaptım ve bozkır manzarası tren camından izledim. Yolda hızlı tren çalışmalarının baya ilerlemiş olduğunu gördüm belki bir daha ki Konya seferimiz hızlı trenle olacaktı. Tren saat 9 gibi Konya garına geldi ben de trene inip şehrin sokaklarında yürüdüm çünkü bir şehrin havası en güzel sokaklarında yürüyerek alınır

Fotoraf0098


2


3


4


5
 

Ynt: Trenle Türkiye Turu

Ankara nasıl bir cumhuriyet şehri ise Konya tam bir Selçuklu şehri şehrin kuruluşu çok eskiye dayandığı söylense de şehri imar eden Selçuklulardır şehrin merkezinde Selçuklulara ait bir çok cami medrese bedesten külliye türbe hamam görmek mümkün bunların içinde en önemlisi kentin ortasında Konyalılara bir central park havası yaşatan çay bahçelerinden şehri izlemenize imkan veren alaattin tepesi tepede Selçuklulardan kalma tarihi bir cami içinde 8 selçuklu sultanının mezarının bulunduğu türbe var. Bu tepenin tarihi friglere kadar dayandığı söyleniyo tam 4000 yıllık bir höyükmüş.

1


2


3


4


5
 

Ynt: Trenle Türkiye Turu

Konya daki en önemli yer ise Mevlana türbesi ve müzesi Selçuklulardan günümüze kadar çeşitli tarihlerde eklentiler yapılarak inşaatı uzun yıllar devam etmiş Topkapı sarayından sonra kültür ve turizm bakanlığına en çok gelir getiren müzedir. Tc vatandaşlarına 3 tl olan ücret tin yabancılara daha fazla oldugunu görünce gel ne olursan ol gel diyen Mevlana ile günümüz zihniyeti arasındaki ironiyi düşündüm ama müze kartım sağolsun hiç takılmadan direkt girdim mevlananın türbesinin bulunduğu yeşil kubbe dört fil ayagının üstüde durur müze kısmından mevlananın giysileri kitapları o dönemi anlatan heykeller ve o dönemde yaşayan dergah üyelerinin mezarları bulunur türbenin etrafında Konya yemeklerinin satıldığı lokantalar ve hediyelik eşya dükkanlar bulmak mümkün

2


3


4


5


Adsz
 

Ynt: Trenle Türkiye Turu

Böyle bir gezi yapacaklara tavsiyelerime gelecek olursanız yemek konusundaki tavsiyem 1907 den beri hizmet veren ünlü fırın kebabcı hacı şükrü ye ugramanız fırın kebabı Konya yöresine ait merinos koyununun kuzusunun etinin kendi suyunda ve yagında 6 saat fırında pişirilmesinden oluyo yaklaşık 3 kilo etten bir kilo fırın kebabı çıkıyo tadı da gayet güzel tatlı olarak gene aynı lokantadaki saçarası büyük bir şöbiyet diliminin üzerine ceviz parçacıkları serpilerek ikram ediliyo gayet de hafif yemesi de zevkli bir tatlı. Kitap okumayı sevenlere ise gezi ve yemek konusunda duayen olan Mehmet Yaşinin dogan kitap yayınlarından çıkan yakkınname adlı yurtiçi gezi notlarını anlatan kitabını öneririm

2


3


4


Adsz
 




Ynt: Trenle Türkiye Turu

Medford; aklında trenle gezi düşüncesi olanları heyecanlandırmışsınız ve sanırım bunu düşünmeyenleri de düşündürmeye başladınız :smiley: Size daha nice sağlıklı kmler dilerim. Ayrıca, gezdiğiniz yerlere ait fotoğraflar çekip bunları paylaşmanız, yemek yenilecek yerler hakkında fikir vermeniz de çok güzel. Bir de gezilerin maaliyetlerinden biraz daha detaylı bahsederseniz hevesimiz daha da artabilir :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,249
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst