Trenle Türkiye Turu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 390
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 98,852

Etiketler
Ynt: Trenle Türkiye Turu

ulkerrr' Alıntı:
Supersınız.
Cok ıyı bır bılgı paylasımı olmuş.Benımde hayalım Trenle Turkıye de uzun yolculuklar yapmak ;) Ozellıklede Doğu Bolgesını trenle gezmek ıstıyorum.
Onerdığınız bu royatı en kısa zamanda gercekleştırecegım.Bu degerlı bılgı paylasımınız ıcın sagolun :smiley:
Bu sekılde baska onerısı olan varsa ve burada bızlerle paylaşbılırse cok sevınırım.Sımdıden herkese tesekkurler..

Sevgıler

ÜLKER
ben teşekkür ederim dogu gezisi yapmak benim de planlarımda ancak o gezi için biraz geniş zaman gerekiyor işten fırsat bulursam ilk aklımdaki gezilerden biri dogu gezisi
 



Ynt: Trenle Türkiye Turu

Istee bu:smiley: ben de bu basligi baska bir bolumde atmistim sanirim tam yeri burasi olmnus!
NIsan Basi gibi Tren ile Turkiye turu dusunuyorum,katilma ihtimali olan arkadaslar varsa bir plan olusturabiliriz!
 



Ynt: Trenle Türkiye Turu

ankara ekspresi tcdd nin trenleri arasında en prestijli olanı. tren hergün karşılıklı olarak ankara ve haydarpaşadan saat 22.30 da kalkar ve sabah 7.30 da son duraklarına varırlar.yht son model ferrari olarak düşünürseniz ankara ekspresi klasik bir rolls royce dur. bir vagonda 2 şer kişilik olmak üzere toplam 10 adet kompartman bulunur. kompartmanları 2 kişi veya tek kişi almak mümkündür 2 kişi için toplam 120 tl 1 kişi için ise 80 tl vererek bu trene bilet alabiliyorsunuz. kompartmanınızda bir adet mini buzdolabı (içerisinde su,meyve suyu,albeni ve kraker bulunuyor), lavabo,ayna, havlu,sabun, kullan-at terlik,askı, elektrik prizi, her kompartman için ayrı ayrı ayarlanabilir klima ve çöp kutusu bulunuyor. size evinizi aratmayacak bir konfor sunuluyor. 2 adet koltuk istenildiği anda yataga dönüşüyor. diger trenlerden farklı olarak bu trende her vagonda bir görevli bulunuyor. binerken sizden biletinizi alıyor ve inerken size tekrar veriyor.isterseniz görevliye siparişinizi verip yemeginizi odanıza getirtirebiliyorsunuz yemeginizi yiyip içkinizi içtikten sonra ışıklarınızı söndürüp uykuya dalabilirsiniz. sabah sizi yemekli vagonun çalışanı elindeki çay kaşıgını çay bardagına vurarak kahvaltı servisinin başladıgını belirten sesi uyandırıyor. isterseniz restoranda gidip kahvaltınızı yaparsınız isterseniz benim gibi boşver diyip yarım saat daha uyursunuz. sabah haydarpaşa garına varınca içinize çektiğiniz deniz kokusu tüm yorgunlugunuzu alır. ardından yakında tarih olacak bu gara bakıp bi iç çekersiniz

DSC03878


DSC03881


DSC03883


DSC03886


DSC03894
 


Ynt: Trenle Türkiye Turu

fazla vaktim olmadıgından dolayı bu gezimde tarihi yarım adanın bir bölümünü gezebildim. topkapı sarayı, sultanahmet cami, ayasofya müzesi, kapalıçarşı, beyazıd cami ve meydanı, sülaymaniye, yerbatan sarnıcına gittim. istanbulun diger güzelliklerini başka sefere bıraktım.

DSC03909


DSC03911


DSC03919


DSC03927


DSC03939
 






Ynt: Trenle Türkiye Turu

nisya' Alıntı:
Istee bu:smiley: ben de bu basligi baska bir bolumde atmistim sanirim tam yeri burasi olmnus!
NIsan Basi gibi Tren ile Turkiye turu dusunuyorum,katilma ihtimali olan arkadaslar varsa bir plan olusturabiliriz!
bi kaç hafta ara verdim ben de mart sonu nisan başı gibi tekrar başlamayı düşünüyorum
 



Ynt: Trenle Türkiye Turu

Orasi maalesef ki dogru iste.Hayat agir sartlariyla devam ederken,bazi seyleri gerceklestirmek hicde kolay degil.Ama olsun,hayal etmek bile guzel,dusunmeye ,guzel planlara,gezi hayallerine devam;)
 



Ynt: Trenle Türkiye Turu

Güzel Kardeşim
Bu şahane gezi bilgileri ve resimler için hem tebrik hemde teşekkür ederim. Ben 54 yaşındayım, gençlikte Üniversiteydi, işdi, evlilikdi, çocukdu, evdi , derken bir sürü hayalimizi atlayıp, hayatımın bir kısmını ıskaladım. Sana tavsiyem hiç mazaret bulmadan bu gezilere devam edip, bizleri de bu bilgilere ve resimlere ortak etmen. İyi yaşamlar dilerim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,249
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst