Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 486
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 226,930

Hangi sıklıkla Doğa da olabiliyorsunuz ?


  • Kullanılan toplam oy
    450
Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba. :smiley: Burcu ben. Bu siteyi yeni keşfettim. Tebrikler çok güzel olmuş. Balıkesir'de yaşıyorum. Eğitim Fakültesi mezunuyum, KPSS çalışmakla uğraşıyorum.

Doğaya ayrı bi merak duyuyorum. Tırmanış sporu ve trekking vazgeçilmez bir tutku diyebilirim. Okuldayken neredeyse her hafta giderdim. Doğal yaşama hastayım, rahatı, huzuru, huzur veren doğal sesleri :smiley: seviyorum. Etkinlikleri gezenbilir platformundan takip etmek ve katılmak isterim.

Herkese selamlar, sevgiler..
 

Etiketler
Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhabalar. Ben Selma Çırak, 33 yaşındayım, aslen Denizli'liyim. 7 yıl İzmir'de yaşadıktan sonra 1998'den bu yana İstanbul'da yaşıyorum ve bu koca şehri çok seviyorum. :D Yabancı sermayeli bir ilaç firmasında Tıbbi Mümessil olarak çalışıyorum, eğitimini aldığım meslek grubu ise hemşirelik.

Kampçılık, trekking, scuba dalış ve bisiklet ilgilendiğim doğa sporları arasında. Bu sporla birlikte fotoğraf çekmekten büyük keyif alıyorum. Doğa ve fotoğraf vazgeçilmezim. Offroad'u ise çok seviyor ancak şimdilik sadece izliyorum, imkan buldukça da yapmaya çalışıyorum. Doğa seven bu büyük ailede, Gezenbilir'de olduğum için çok mutluyum.

Herkese sevgiler...
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba... İzmir'liyim ve doğaya aşık biriyim. 39 yaşındayım ve özel bir şirkette muhasebeci olarak çalışmaktayım.

Fırsat buldukça köpeğimle birlikte ormanda yürüyüş yapar, çıkabildiğim kadar yükseğe çıkmaya çalışırım. Sanki en mutlu olduğum yer orası gibi gelir bana. Keşke imkanım olsada büyükşehirden uzaklaşıp doğa ile başbaşa olabileceğim küçük bir köy evinde yaşasam. Lüks yaşam, eğlence hayatı bana göre değil. Orada olmalıyım, doğanın ortasında. Dağlara çıkıp zirveyi görmeliyim. Belki burada, benim gibi düşünen insanlar vardır diye düşünüyorum.

Doğa tutkunlarına sevgiler...
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

My name is Darryl. I am an American working in Izmir.

If anyone in this forum knows English, will you please email me? I would like to find out about outdoor activities I can be involved in. My email address is; defendley@yahoo.com

Thanks. :D



İsmim Darrly. İzmir'de American işçisiyim.

Eğer forum da İngilizce bilen varsa, lütfen mail yollayabilir mi? İçinde bulunabileceğim doğa etkinlikleri bulmak isterim. E-mail adresim defendley@yahoo.com

Teşekkürler. :D



Türkçe Çeviri: Ebru Keleş (dilemma)
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba Ben Nihat Kutlucan. 45 Yaşımdayım, Ankara'da yaşıyorum, doğma büyüme Ankara'lıyım. Büyükçe bir Petshop'ta Mağaza Yöneticiliği yapıyorum.

Haftada bir gün, bir arkadaşıma ait Elmadağ'da ki 7.000 m2, 1000 adet ağaç ve fidan dikili, 2000 m2 göleti olan, içinden çay akan araziye gidiyoruz, gölette aynalı sazan yetiştiriyoruz, ağaç suluyoruz, çevrede yürüyüşler yapıyoruz, yakında ki çam ormanına da gidip yürüyüşler yapıyoruz. Ayrıca bu araziye bir trekking organizasyonunun da geldiğini duydum ancak tanışmadım. Bir gruba katılmak arzusundayım.

Selamlar.
 



Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Hi Darryl! i am italian but i can give you some advises about outdoors in turkey. what kind of activities are you interested in? i am more informed about rock climbing. however i'm sure that here friends will help you too, also thanks to dilemma the officail translator :smiley:

Bye!

Emidio



Merhaba Darryl. İtalyan'ım, fakat sana Türkiye'de ki yerler hakkında bazı öneriler verebilirim. Hangi etkinliklerle ilgileniyorsun? Kaya tırmanışı hakkında daha fazla bilgi verebilirim. Fakat eminim ki burada ki arkadaşlar da sana yardım edecekler. Ayrıca resmi çevirmen dilemma'ya teşekkürler :smiley:

Bye!

Emidio



Türkçe Çeviri: Ebru Keleş (dilemma)
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba. Ben Yilmaz. İzmir'de yaşıyorum ve burada geçen 21 yılı yeterli sayarsak İzmir'liyim bile diyebilirim. :smiley: Coğrafya ögretmeniyim.

Amatör olarak 1997'den beri aralıklarla outdoor faaliyetleri ile uğraşıyorum. İzmir'de ki kulüplerle düzenli haftasonu yürüyüşlerine katılırken çalışma temposu içinde ister istemez aksattım faaliyetleri, ama gönlüm hep outdoorda. İzcilik yaptım çalıştığım okulda bir süre. Halen açık hava eğitimi (dışarıda - doğada eğitim) ve çevre eğitimi üzerinde akademik olarak uzmanlaşmaya calışıyorum. Tekrar bir dönüş arayışı içerisindeyim trekking günlerine. Umarım gezenbilir faydalı olur bu dileğimi yerine getirmemde.

Doğa dostlarına sevgiler.
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Selam arkadaşlar! Ben Firdevs. 36 yaşındayım. İzmir'de yaşıyorum. Burada doğdum büyüdüm ama kökenim Karadeniz, yani doğanın göbeği. Aslen sanat tarihçisi, resmen sınıf öğretmeniyim. :smiley:

Doğal güzellikleri, tarihsel mekanları gezip görmekten, fotoğraflamaktan büyük zevk alıyorum, heyecan duyuyorum. Doğayla iç içe olmayı seviyorum. Yurtiçinde birçok güzelliği gezip görme fırsatım oldu ama bunu bir yaşam biçimi haline getirmeyi istiyorum artık. Bu sitenin buna önayak olacağını düşünüyorum. Hafta sonları yapılacak her türlü etkinliğe katılabilirim. Ancak henüz çok yeni olduğum için iletişimin nasıl olduğunu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. (Özellikle İzmir grupları)

Bol etkinlikli günler diliyorum....
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhabalar doğa gezginleri. Adım ilhan Acar. Bursa - Orhangazi'liyim.

Bu siteyi tesadüfen buldum, iyi ki bulmuşum. Yaşadığım Orhangazi ilçesi de tam bir doğa gezi deposu. Özellikle trekking ve yamaç paraşütü. İznik gölü manzaralı Gürle Dağı'nda gezmek çok müthiş. Bizim buralara da beklerim.

Herkese selamlar....
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba. Aranıza henüz katıldım. Forumunuzun, internet olanaklarını kullanarak yapabildiğim tarama ve değerlendirme sonuncun da, amaca yönelim, üyeler arasında ki samimiyet, aktivitelerde ki amatör ve çıkarsız ruh yapısı gibi hemen görülüveren bir çok referans kriterine, benzerlerinden daha düzeyli olduğunuzu belirtmeden geçmek, emeği geçenlere, çaba gösterenlere haksızlık olacak gibi geldi. Ellenize sağlık.

Ben Mustafa Yıldız. 1955 Samsun doğumluyum. Burada bir parantez şeklinde, ailemin kökeni anlamında aslen Sürmeneli olduğumu (ebeveyinlerim ve bana gelene kadar olan 3 kardeşim çok yakın zamana kadar Sürmene nüfusuna kayıtlı idi) belirtmek gerekli sanırım. Ancak Trabzon'la ve doğum yerim olan Samsun'la irtibatım ancak turistik boyutlarda olabildi bu güne değin. İlk ve ortaokulu (Esenler İl Okulu / Şehremini Orta Okulu) İstanbul'da, lise ve devamını ise askeri okullardan da geçirerek (Kuleli Askeri Lisesi / Kara Harp Okulu) Jandarma Subayı olarak (1976) çeşitli il ve ilçelerde görev yaptım. Bu arada (Harp okulu son sınıfda iken) Üniversite sınavlarına girip Hacettepe Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldum. 1982 yılından itibaren serbest tüccar olarak özellikle 10 yıl boyunca Hakkari ve Van'da ağırlıklı olarak köy kalkınma ve sosyalizasyon projelerinde, yapımcı, taşeron ve tedarikçi olarak görev aldım. Daha sonra kısa bir İstanbul dönüşü, yap sat müteahhitliği, sosyal ve şehirsel bunalımlar derken Akçay'dan iş teklifi. Geliş o geliş. Evet Akçay'a yerleştim. Bir on yıl da Akçay'da kooperatif müteahhitliği yaptım.(1994-2006) Bu arada kızlarım (2) büyüdü okullarından mezun oldular. Yani sosyal sorumluluklarım azaldı. Kalan işlerimi yeğenlerime devrettim ve 1,5 yıl önce emekli oldum.

Hakkari'den beri yapamadığım, beni kendime getiren ve çok önemli yaşamsal kararları alageldiğim uzun (bir gün ve daha fazla) süreli ve tempolu doğa yürüyüşlerine tekrar başlamaya karar verdim. Zaten ufak tefek tempolu yürüyüşler Akçaya'a gelen misafirlerle Kaz Dağları eteklerinde önceden de yapıyordum. (Sanırım Kaz Dağları'nın Akçay - Altınoluk - Güre yüzünü oldukça iyi biliyorum) Ancak bu anlamda daha profesyonelleşmeye yada daha doğru bir deyimle bu işe daha çok zaman ayırıp daha programlı olmaya karar verdim. Zaman içinde ekipman temin edip teorik düzeyimi yükseltmeye başladım. Kendi başıma Kaz Dağları'nın yasak olmayan bölgelerinde, Küçük Kuyu, Assos, Baba Burnu taraflarında çadır kurup geceleyerek eksiklerimi görmeye çalışıyorum. Bir ya da iki gece konaklayacağım kısa turlarıma, yanıma 27 yaşında olan zihinsel özürlü oğlumu (kışaları İstanbul'da annesiyle kalıyor, bahar ve yazları benimle yaşıyor) da alıyorum. Bu bilgilenme sürecinin sizle olduğum sürece daha sistemleşeceğini ve hızlanacağını umuyorum. Evet şimdilik konum bu galiba; uzun süreli kamp konaklamalı ve tempolu yürüyüş. Ancak kısa zamanda buna birde Bisiklet katmak istiyorum. Motorlu araç kullanmadan, yürüyüş başalangıç noktam neresi olursa olsun tur bisikleti ile gidip yürüyüşe başlamaya karar verdim. Bir iki kez var olan sıradan bir mağaza bisikleti ile deneme, 60 km. civarında bir yolda deneme yaptım. Sonuç mükemmel. İşte istediğim bu. Bu anlamda bütçemi yormayacak fiyat / performans dengesi iyi olan bir ikinci el tur bisikleti edinmek istediğim arkadaşlara (artık sizlere arkadaş diyebiliirim herhalde) ilan edebilirim. Yardımcı olan olursa çok mutlu olurum. Evet arkadaşlar bu güne kadar ve muhtemelen genellikle bu günden sonra da tek başıma yaptığm yürüyüşlere devam edeceğim. Ancak benzeşen insanların tanışması, grup olması deneyimlerini ve fikirlerini birbirlerine aktarması, muhtemel düşülen yanlıışlara bir başkası düşmeden konudan bilgi sahibi olması, uzun sürecek doğa aktivelerinde birden fazla (bilmiyorum yaşlılıktan mı ne kötümser düşünüyorum; sayı birden fazla olunca sanki sonunda hep kaos oluyor, ,,mu? ) ama yaşama aynı bakan genel uyumu yakalamış insanlarla beraber çıkılması, rehberlik hizmetlerinin, rotaların birbirlerine aktarılarak daha sağlıklı hale gelmesinin sağlanması gibi nedenlerle grupta olmayı, forumda olmayı, sizinle olmayı istemekteyim.

Herkese Merhaba.
 



Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba. Sibel ben. Almanya'da yaşıyorum. Bankacıyım.

Gezenbilir'i tesadüfen keşfettim, şimdilik sadece izliyorum. Belki ileri de gezip bilenlerin arasın da olurum...

Görüşmek dileğiyle...
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Selam herkese.

Doğa aşığı, hayvan sevdalısı, onlarla mutlu olan, doğada yürümeyi ağaçlara bakmayı, her türlü yeşilliği ellleyip ondan huzur bulan, bir çiçeği bile koparmaktan onu koparıp saksıya koymaktan pek zevk almayan, onu dalında seyretmeyi ve koklamayı seven, köpeklerin kedilerin hatta bütün canlı yürüyen yada yürüyemeyen nefes alan hisseden varlıklarla hayat bulan dağlara çıkmayı, yürümeyi, güneşi, denizi, karı, yağmuru hissederek yaşayan bakmaktan düşünmekten usanmayan, nasıl bu doğayı yok etmekten kurtarırız diye kafa yoran, bu konuda sıkıntı üzüntü yaşayan, yanan ormana bakamayan, yanından bile geçemeyen bir doğa aşığıyım...Bu siteyi ciddiye alıyorum. Bu nedenle ismimi vede resmimi gizlemedim. Ben internet ortamında bu tip sayfalar haricinde başka kanallara takılmıyorum sevmem de yapamadım da zaten bana boş anlamsız sahte gerçek dışı geliyor. Doğa dendimi saygı duymak lazım. Doğa, yaşayan varlık cümbüşü sizi inanın hisseder anlar, siz ona ne verirseniz onu alırsınız. Emekleriniz boşa gitmez. Eğer gerçek konular doğayla ilgili muhabbetler edilecekse ben buradayım.

Herkese saygılar...

(Cemal Gülas ve yaptıklarına, Doğaya karşı sevgisine, ilgisine, aşkına, sonsuz sevgim - saygım var. Ne mutlu ki hayatını sevdiği unsurlar üzerinde var etmiş ve var etmeye devam ediyor. Mükemmel bir insan. Mükemmel bir Beyin.)
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba.

Henüz siteyi, mesajlaşmayı, tanışma köşesini v.s. tam olarak inceleyemedim ve çözemedim. Açıkcası interneti bugüne kadar sadece iş için kullandım ve merak ettiğim konular için. Konu doğa olunca arkadaşım bu siteyi önermişti. Gerçekten güzel, samimi ve ciddi. En azından, en başta ki Türkçemizi doğru kullanalım doğru yazalım uyarısı bile bunu gösteriyor. Hazırlayanların ellerine saglık. Maillerim de gördüm ve açtım, Belgin gönderdi bu maili diyordu, umarım cevap doğru adrese Belgin'e gider.

Doğa ile ilgili biryerlerde tanışmış olmak keyifli.

Emirhan
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba. Ben Kayseri'den Canan. Banka emeklisiyim ve doğa tutkunuyum.

Geziler konusunda ilgi alanım özellikle trekking ve kültür turları olarak özetlenebilir. Bir de fotoğraf merakım var tabi. Şimdiye kadar sadece resmi tatillerde gezebiliyordum. Bundan böyle daha rahat gezebileceğimi düşünüyorum, çünkü artık emekliyim.
 

Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Merhaba herkese. Ben Özlem, İzmir’liyim.

Kapalı mekanların ve şehrin dışında doğanın içinde olmayı tercih edenlerdenim. Ancak günümüz koşullarında çok sık yapabildiğim bir şey olduğunu söyleyemem. İlk defa böyle güzel bir platformun içine katıldım, umarım bol bol trekking ve temiz hava dolu günler beni bekliyordur. :smiley:
 



Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu

Herkese Merhaba. İsmim Kıvanç. Ankara'da oturuyorum. GATA kütüphanesinde kütüphaneci olarak çalışıyorum.

Yarım spastiğim (yani ucuz kurtardım paçayı). Yürüyebildiğim için olağan üstü yerler eşliğinde trekking keyfini yaşamak istiyorum. Doğuştan yürüme manyağıyım. Bir de atraksiyon olsa o başka tabi. Yani heyencanı severim. En azından engebeli, yamuk, dik yolları açık havada ben de arşınlamak istiyorum. Yüzmeyi severim, yürümeyi de. İnsanı çok rahatlatan bu 2 faaliyettir benim için. Hacettepe Mağaracılık Kulübü'ndeydim. Tabaklar ve Mencilis (Safranbolu'da hatırlıyorsam) Mağaralarına girmişliğim var. Ama doğanın ve manzaranın keyfine varmak için treking yapmaya ihtiyacım var.

Umarım faaliyetlerde görüşürüz...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,246
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst