Ynt: Trekking Sevenlerin Tanışma Platformu
Mavi ve yeşilin her tonuna hayran olan,
Tüm doğa dostlarına siteniz aracılığıyla merhaba demek istiyorum.
sitenizi ve etkinliklerinizi uzun süredir hayranlıkla izliyorum. okuyorum. Ancak üye olmamıştım.
nasip bugüneymiş.
Yusuf BİLGİN
Türkiyemizin Tam ortasından şirin bir diyarı Kapadokyadan aranıza katılıyorum.
35 yaşındayım, Doğayı çok seviyorum. Fırsat buldukça doğa yürüşleri yapıyoruz.
Kapadokya bölgesini çok kişi bilir, Yeşil rengini Nisan ve mayıs ayları haricinde görmek neredeyse imkansızdır.
Karadeniz Ege ve Batı akdeniz bölgesinde yaşayan insanlara hep gıptayla bakmışımdır.
Mevsim şartlarından dolayı yürüyüşlerimiz Mart Başı Haziran ortaları ile sınırlıdır Bu bölgede.
En büyük hayallerimden birisi Likya yolunu tamamlamak.
Aynı zamanda fotograf tutkumuz var, trekking turlarında fotograf hobisinden dolayı sırtçantamız
herzaman gereğinden fazla ağır olmuştur. Ama bu zorluklar doğa tutkumuzu kıramamıştır.
Sırtçantasını doldurup, onlarca kilo yükle kilometrelerce yürümek oksijeni son zerresine kadar kullanmak,
bizim yaşam felsefemiz olmuştur. Doğayı seven ve insanlarla ile çok iyi anlaşmışımdır. Doğaya saygısı olan insanlar
gönlü zengin çıkarsız olduğu gibi insanlardır.
Sizlerlede iyi anlaşabileceğim kanaatindeyim.
Kapadokya bölgesinden hepinize saygılar sevgiler,
Bu yöne yolunuz düşerse, Trekking hususunda seve seve en iyi yardımcınız olurum.
Çok insan kapadokya bölgesini bilir, Ama yetersiz bilir,
bu bölge Mevsimle sınırlı olsada günlük trekkingler için en iyi bölgelerden biridir.
Bölgede araziye baktığınız zaman gözünüzle göremeyeceğiniz vadiler var.
Giriş noktalarını bilmek gerekiyor. Bölgeye gelirseniz tavsiye edeceğim yerler şöyle
Zemi vadisi
Meskendir Vadisi
Güvercinlik vadisi
Aşk vadisi
Kızıl Vadi
Güldere vadileri
Balkan deresi
Vadi sayısı çok olsada en önemli ve işaretlenmiş olanlar bunlar.
Doğa ve tarih bir arada tüm cömertliğini sunuyor.
yusuf bilgin
kapadokya