Toyotalar İpek Yolunda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pandipieri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 549
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,820
Ynt: Toyotalar İpek Yolunda

Birde şöyle bir ''bin yıl evvel nereden ne alınır idi'' haritası ekleyeyim de alışveriş programıda belli olsun ;D

trade_routes.jpg

Etiketler

Arkadaşlar,Nepal e giden arkadaşımla konuştum. Motorla 3 hafta da Nepal e vardılar, 1 hafta orada kaldılar. Giderken yol üstündeki görülmesi gereken yerleri de gördüler. Toplamda 4 hafta.
Tokyo ya oradan daha yol var, yani hiç kalmasak 30 günde anca varırız gibi geliyor.

aman allah korusun sukru bey arıza falan yok cıkaralım kafamızdan oyle fikirleri...
saka bir yana her turlu yedek parca ve gerektigi kadar forman yanımızda olmalı zaten...

hsbasar' Alıntı:
Yaparız yaparız da hedef tarih koyup, çalışma grubu oluşturup, görev dagılımı yapmalıyız en başta.

Kesinlikle calisma grubu sart arkadaslar bu is kusursuz bir organizasyondan geciyor... burada amacimiz, alt yapıyı olusturmak ve fikir alıs verisinde bulunmaktı ki goruyorum ki harika fikirler olusuyor... bu fikirler yerine tam olarak oturdugunda bir araya gelip isin teknik, lojistik ve fizyolojik kısımalrini sekillendiririz...

hsbasar' Alıntı:
2011 yılı içinde her tarih benim için uygun. Bu güzargah için hava durumunun en uygun olacağı dönemi seçip hazırlıklara başlamak lazım.
Birde aklımdan, ipek yolunu sadece gidişte araçlarla geçsek dönüşü uçakla yapıp, arabaları gemi ile geri göndersek nasıl olur diye geçiyor.
Yada tam tersi.

sedatcim haklisin donus gemi ile olsa daha iyi olur tabiki bir denizcilik firmasini sponsor olarak alıp tasima isini ona yaptirabilriz... donusu gemi ile yapsak sanki daha iyi olur ama bu da yine tartisma konusu tabiki...:smiley:

yerbezi' Alıntı:
Arkadaşlar planınızın gerçekleşmesi hepimizi mutlu eder. Belki de gelenekselleşir, her 5 yılda bir böyle organizasyonlar olur sitede.

Toyota Motor Corp. gibi bir şirketi sponsor olarak istiyorsunuz. Niye? "10-20 kadar toyota türkiye'den yola çıkıp japonya fabrikasına gidecek" diye... Peki Toyota şirketi bundan ne kazanacak? Ün? Prestij? Sağlamlık ispatı? Bunların hepsi zaten var fazlasıyla Toyota'da. İşin içine biraz sosyal sorumluluk projesi (büyüklüğü sponsor şirketin büyüklüğü ile orantılı olması avantaj) katmanızı tavsiye ederim ki, Toyota bundan nasiplensin. (Toyota'nın gözünden bakın olaya)

Böyle büyük firmaların sponsor olması için öncelikle gezinizin her detayını en ince ayrıntısına kadar hesaplayıp, bir klasör haline getirmelisiniz, bir etüt yaparak burada şirketin kazanacağı değerleri belirtmeniz gerekir.

Ayrıca hazırlayacağınız klasörde
- İkmal ve lojistik destek ile ilgili ayrıntılar
- Konaklama yerleri ve şekli,
- Kullanılacak olan medya ile ilgili ayrıntılar (Gezi yazısının çıkacağı gazetelerden tutun da, o gazetelerin tirajları, yanınıza alacağınız çekim ekibi, kullanılacak kamera, ışık, ses masası ekipmanları ile bunları barındıracak bir araç)
- Toplamda masraf ve bunların dağılımı

gibi bir çok detayı hazırlamanızı öneririm.

Umarım söylediklerimi yanlış anlamazsınız. Keşke izin sürem yeterli olsa da ben de aranızda olsam.
Saygılar...
Sertan USTAOĞLU

Sertancim ne demek yanlis anlamak seninki gibi fikirler ciksin biz de faydalanalim diye burada actik konuyu ve tartisiyoruz... fikirlerin icin cok tesekkurler, birebir icinde olmak demek illaki yolculukta olmak demek degildir, isin hazirlik asamasinda bizlerle olman demek ekipte yer alman demektir... yeni onerilerini ve dusuncelerini her zaman bizimle paylasirsan mutlu oluruz...

mergen' Alıntı:
O zaman ufak ufak rota ile ilgili muhabbete başlayalım derim.
Bildiğim kadarı ile orjinal rota üzerindeki ülkeler Türkiye, Suriye, Irak, İran, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, ve Çin. Bazı yan ticaret rotaları da mevcut. Ama orjinale yakın kalmaya çalışılır diye düşünüyorum. Maalesef Irak'tan geçilemeyeceği için İran'dan başlanır.

iran rotasi daha mantıklı sanki... :smiley:

mergen' Alıntı:
Günde ortalama 200 km yol yapılsa 30 günde 6000 km yol yapar. Elbette bir yerlerde bir geceden fazla kalınabilir. Bu sebeple 45 gün gözden çıkartılmalı. Bunun yanında Japonya'da kalış süresi ayrıca eklenmeli.

evet haklisiniz sanirim 45 gun gibi olabilir ama gund 200km den fazla yapariz gibi geliyor... ne dersiniz...

Burakcim, tabiki kendi aracinla gelmelisin, onemli olan gezide her model toyota arazi aracı olmasi, isin ruhu burada zaten... biz toyotaya gonul verenlerin ortak bulusmasi

pandipieri' Alıntı:
Burakcim, tabiki kendi aracinla gelmelisin, onemli olan gezide her model toyota arazi aracı olmasi, isin ruhu burada zaten... biz toyotaya gonul verenlerin ortak bulusmasi

Serkan hocam..

Çılgınlık gibi gözüksede.. Toyota var ise altınızda dünyanın diğer ucuna bile gitmek çok kolay olur diye düşünmekteyim..

Malum bende 6 tane toyota var..Şimdi soruyorum size.ben hangisiyle gelicem ... ;D ;D

faruk bey çok toyotan varsa böylede bir derdin oluyor .Parça konusunda asya ülkelerinde pek sorun olacağını zannetmıyorum orta asya piyasasında toyota güçlü hatta defenderla orta asya gezisine giden arkaşlar aracının bakımını toyotada servislerinde yaptırmıştı .ipek yolu güzergahı olarak değişik rotalar var hazadenizinin kuzeyinden giden hindistana doğru giden ipek yoluna seyahatle ilgili döküman arayışı daha önce gidenler gelenler notlar karıştırıyorum.

Faruk abi seçenek bol olunca zor tabi. Sarışınlamı gelsen beyaz tenliyle mi? ;D ;D

THE FARUK' Alıntı:
Serkan hocam..

Çılgınlık gibi gözüksede.. Toyota var ise altınızda dünyanın diğer ucuna bile gitmek çok kolay olur diye düşünmekteyim..

Malum bende 6 tane toyota var..Şimdi soruyorum size.ben hangisiyle gelicem ... ;D ;D

Bakkan' Alıntı:
Faruk abi seçenek bol olunca zor tabi. Sarışınlamı gelsen beyaz tenliyle mi? ;D ;D

Burakçım bu birliktelikle toyotalar her yere gider..

Benim gönlüm sarışından yana tabi.. ;D

İpekyolunun anadolu kısmıda kuzeyden güneye doğudan batıya doğru değişiyor anadolu ayağında kervansaraylar bu güzergahlar üzerinde bu güzergah takiple iran yurt çıkışlı yapılabilir hatta yurtiçi bir çok araçla sınıra gidilir gezenbilir olarak yolcu edilir (araç sınırlaması ayrı konu ne olur bilemem)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR