hsbasar' Alıntı:Yaparız yaparız da hedef tarih koyup, çalışma grubu oluşturup, görev dagılımı yapmalıyız en başta.
hsbasar' Alıntı:2011 yılı içinde her tarih benim için uygun. Bu güzargah için hava durumunun en uygun olacağı dönemi seçip hazırlıklara başlamak lazım.
Birde aklımdan, ipek yolunu sadece gidişte araçlarla geçsek dönüşü uçakla yapıp, arabaları gemi ile geri göndersek nasıl olur diye geçiyor.
Yada tam tersi.
yerbezi' Alıntı:Arkadaşlar planınızın gerçekleşmesi hepimizi mutlu eder. Belki de gelenekselleşir, her 5 yılda bir böyle organizasyonlar olur sitede.
Toyota Motor Corp. gibi bir şirketi sponsor olarak istiyorsunuz. Niye? "10-20 kadar toyota türkiye'den yola çıkıp japonya fabrikasına gidecek" diye... Peki Toyota şirketi bundan ne kazanacak? Ün? Prestij? Sağlamlık ispatı? Bunların hepsi zaten var fazlasıyla Toyota'da. İşin içine biraz sosyal sorumluluk projesi (büyüklüğü sponsor şirketin büyüklüğü ile orantılı olması avantaj) katmanızı tavsiye ederim ki, Toyota bundan nasiplensin. (Toyota'nın gözünden bakın olaya)
Böyle büyük firmaların sponsor olması için öncelikle gezinizin her detayını en ince ayrıntısına kadar hesaplayıp, bir klasör haline getirmelisiniz, bir etüt yaparak burada şirketin kazanacağı değerleri belirtmeniz gerekir.
Ayrıca hazırlayacağınız klasörde
- İkmal ve lojistik destek ile ilgili ayrıntılar
- Konaklama yerleri ve şekli,
- Kullanılacak olan medya ile ilgili ayrıntılar (Gezi yazısının çıkacağı gazetelerden tutun da, o gazetelerin tirajları, yanınıza alacağınız çekim ekibi, kullanılacak kamera, ışık, ses masası ekipmanları ile bunları barındıracak bir araç)
- Toplamda masraf ve bunların dağılımı
gibi bir çok detayı hazırlamanızı öneririm.
Umarım söylediklerimi yanlış anlamazsınız. Keşke izin sürem yeterli olsa da ben de aranızda olsam.
Saygılar...
Sertan USTAOĞLU
mergen' Alıntı:O zaman ufak ufak rota ile ilgili muhabbete başlayalım derim.
Bildiğim kadarı ile orjinal rota üzerindeki ülkeler Türkiye, Suriye, Irak, İran, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, ve Çin. Bazı yan ticaret rotaları da mevcut. Ama orjinale yakın kalmaya çalışılır diye düşünüyorum. Maalesef Irak'tan geçilemeyeceği için İran'dan başlanır.
mergen' Alıntı:Günde ortalama 200 km yol yapılsa 30 günde 6000 km yol yapar. Elbette bir yerlerde bir geceden fazla kalınabilir. Bu sebeple 45 gün gözden çıkartılmalı. Bunun yanında Japonya'da kalış süresi ayrıca eklenmeli.
pandipieri' Alıntı:Burakcim, tabiki kendi aracinla gelmelisin, onemli olan gezide her model toyota arazi aracı olmasi, isin ruhu burada zaten... biz toyotaya gonul verenlerin ortak bulusmasi
THE FARUK' Alıntı:Serkan hocam..
Çılgınlık gibi gözüksede.. Toyota var ise altınızda dünyanın diğer ucuna bile gitmek çok kolay olur diye düşünmekteyim..
Malum bende 6 tane toyota var..Şimdi soruyorum size.ben hangisiyle gelicem ... ;D ;D
Bakkan' Alıntı:Faruk abi seçenek bol olunca zor tabi. Sarışınlamı gelsen beyaz tenliyle mi? ;D ;D