Toyotalar İpek Yolunda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pandipieri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 549
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,812
Ynt: Toyotalar İpek Yolunda

Gürbulak Sınır kapısı - (230 km)- Tebriz
Tebriz - (530km) - Tahran
Tahran - (740 km) - Mashad
Mashad - (250 km) - Mary (Merv)
Merv - (330 km) - Buhara
Buhara - (220 km) - Semerkant
Semerkant - (270km) - Taşkent
Taşkent - (605 km) - Kaşgar
Kaşgar -(1600 km) - Dunhuang (çölün hem kuzeyinden hem de güneyin rota gösteriliyor. Seçmek bize kalmış.)
Dunhuang - (1450 km) - Xi'an
Xi'an - (1220 km) - Şangay

Harita üzerinden çıkarılan mesafe bilgileri olduğu için hata payı elbette vardır.Ama şu ana kadar yaklaşık 7445 km ediyor.

Etiketler

mergen' Alıntı:
Gürbulak Sınır kapısı - (230 km)- Tebriz
Tebriz - (530km) - Tahran
Tahran - (740 km) - Mashad
Mashad - (250 km) - Mary (Merv)
Merv - (330 km) - Buhara
Buhara - (220 km) - Semerkant
Semerkant - (270km) - Taşkent
Taşkent - (605 km) - Kaşgar
Kaşgar -(1600 km) - Dunhuang (çölün hem kuzeyinden hem de güneyin rota gösteriliyor. Seçmek bize kalmış.)
Dunhuang - (1450 km) - Xi'an
Xi'an - (1220 km) - Şangay

Harita üzerinden çıkarılan mesafe bilgileri olduğu için hata payı elbette vardır.Ama şu ana kadar yaklaşık 7445 km ediyor.

vay anam vay o yol bıtermi ama çölden geçmek bu deneyim çok buyuk haz verecektir eminimkeske yarın yola çıkıyor olsaydık hazırlıklar bitmis sabah marsa basıyor olsak ah be

cemtascioglu' Alıntı:
vay anam vay o yol bıtermi ama çölden geçmek bu deneyim çok buyuk haz verecektir eminimkeske yarın yola çıkıyor olsaydık hazırlıklar bitmis sabah marsa basıyor olsak ah be

Cem canım benim yanlız değisin çıkış saatini belirt yeter.. ;D

Bunlar iki şehir arası mesafeler. Eğer Tokyo'ya geçecek isek Şangay-Tokyo feribot veya ne kullanacak ise ayrı ayarlamalıyız. Bu arada Japonya'da sağdan direksiyon yani trafik ters. Bu kadar yol gidip birine kafadan dalmakta var. Trafikten bahsetmişken ehliyetleri uluslararası ehliyete çevirmek lazım.

Eğer mesafe dediğiniz gibi 8000 km civarı ise günde 400 km yapabilirsek, 20 gün yol sürer. 5 gün japonya, 5 günde yolda gelirken oyalanma ve görülmesi gereken yerleri gezmek için harcarsak 30 günde bu iş olur. Bu durumda bende varım diyebilirim ama 45 gün beni aşıyor.

Görülecek yerler çok. Bu sebeple 30 gün bana pek mantıklı gelmiyor. Mesela Xi'an terra cota ordusu ile meşhur. Gitmiş iken görmek lazım. Ve tabi bunun yanında bir sürü yer.

İpek yolu ile ilgili aşağıdaki Türkçe kitapları buldum ama daha alamadım. Bunlardan oralarda nereleri ziyaret etmek lazım seçebiliriz. Hatta rota bile güncellenebilir.

Kitap adı Yazar Yayıncı

İpek Yolu Helmut Uhlig Okyanus Yayınları

Si-an’dan Tiran’a
Tarihi İpek Yolu Yahya Aksoy Kripto Yayınları

İpek Yolu Nadir Devlet Türk Tarih Kurumu Yayınları

burak kardeş tatilleri biriktir benim gibi ikiyıl cepte bir senede borçlansak 60 eder tamam sorun çözüldü

şükrü bey şu açıdan haklı gitmişken geldik çay içelim donelim olmaz görülecek çok yer var bir daha nerden gideceğiz oralara ben her türlü varım yarın gidiyoruz demesseniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR