Toyotalar İpek Yolunda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pandipieri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 549
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,808

Etiketler
Ynt: Toyotalar İpek Yolunda

Beyler araçlarin standart menzili nedir. Ben çok kastirmadan 550 km yapabiliyorum. Ama kum şartlarinda ne olur bilemem en kotu ıhtımalle 400 diye dusundum.

Benim araç ''hızlı'' kullanımda 100 km 15 lt yakıt tüketiyor. Depomda 100 lt aldığına göre yaklaşık 550 km yol demek oluyor (Normalde uzun yolda 700-750km oluyor) . Ama kumda 20 lt yakacağını kabul ediyorum. Bu sefer 500 km. düşer. Ben 500 km bir kum parkuruna girmeden yanıma en az 50 lt daha alırım diye düşünüyorum. Bu sayede 25 yaktığını kabul dahi etsem 600 km menzile sahip olurum. Bu da bana rotadan 100 km bir sapmaya müsade eder.

Bu yol çölün ortasından değil kenarından geçiyor zannedersem şükrü bey yolda asfalt bile olabilir yakıt konusuna gelince normalde otoban kulanımda 100km 9 lt yakıyor aracım arazıde bazen 13-14 lt buluyor 15lt desek depom 85 yada 90 litre oda 600 km eder yedek 20 lik iki depo 40lt o etse toplamda 130 litre oda 850-900 km eder yakıtın sorun olacagını zannetmıyorum şu ana kadar okuduğum gezi seyahat yazılarında yakıt konusunda sıkıntı çekildiği yönünde bir yazı okumadım yedek depolarımız oldumu sorun olmaz zannediyorum.

bizim karsilacagimiz kumun oyle cok batılabilecek bir kum oldugunu sanmiyorum arkadaslar... ayrica su ana kadar inceledigim hemen hic bir gezide yakıt sorun oldu yolda kaldik gibi bir durumla karsilasmadim... yakıt ortalamasini cok cok fazla arttıracagini dusunmuyorum...

neden abi kum tepeleri yokmu resimlerde hiç öyle görünmüyor ama tabi yolda vardır devamlı kullanıldıgından yol dakar ralllisinde direk çölu yarıyor adamlar bizde öyle bir yoldan gideriz diye düsündüm yoldan degılde yol dısından ;D ;D exsın babında yani

simurg2' Alıntı:
Bu yol çölün ortasından değil kenarından geçiyor zannedersem şükrü bey yolda asfalt bile olabilir yakıt konusuna gelince normalde otoban kulanımda 100km 9 lt yakıyor aracım arazıde bazen 13-14 lt buluyor 15lt desek depom 85 yada 90 litre oda 600 km eder yedek 20 lik iki depo 40lt o etse toplamda 130 litre oda 850-900 km eder yakıtın sorun olacagını zannetmıyorum şu ana kadar okuduğum gezi seyahat yazılarında yakıt konusunda sıkıntı çekildiği yönünde bir yazı okumadım yedek depolarımız oldumu sorun olmaz zannediyorum.
Erkan Bey yol çölün ortasından geçiyor ama yukarıda da yazdığım ve sizinde yazdığınız gibi çift şerit asfalt.
Ama şöyle bir konu var gittiğimizde en az bir gece çölde kamp yapmak istemez miyiz? Şöyle yoldan 5-10 km uzaklaşıp tabi kaybolmadan, güzel bir kamp kurulur, sofra hazırlanır. Kımızlar çıkartılır. etler kızartılır. bak bak bak bak bak...

Şükrü bey gitmişken yaparız tabi birdaha çölde araç sürmek nezana nasıp olacak kaybolmadan bıraz dolaşır maceramız macera katarız

tabi ya colde bir gece kamp yapmadan, zifiri karanlikta yıldızlı gokyuzunu cadira tavan yapmadan, ufukra merkur gezegenini gormeden olur mu ya?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,572
Kaydolan Son Üyemiz
hakan arpakçı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR