Toyotalar İpek Yolunda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pandipieri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 549
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,143

Etiketler

Ynt: Toyotalar İpek Yolunda

umuyorum hersey yolunda gider ve bu hayalimizi hep birlikte gerceklestirebiliriz arkadaslar... cem daha neler var anlatılacak paylasilacak, hele col gokyuzunu bir gorelim bak ben daha neler anlatıyorum :D :D :D :D

pandipieri' Alıntı:
umuyorum hersey yolunda gider ve bu hayalimizi hep birlikte gerceklestirebiliriz arkadaslar... cem daha neler var anlatılacak paylasilacak, hele col gokyuzunu bir gorelim bak ben daha neler anlatıyorum :D :D :D :D

Bilim ve bilgeselliğin ışığında ..Serkan hocamın paylaşımıyla bitmesin zaten o yol derim kendi adıma..

Umut ederim kasım ile mart ayları arasında olur bu etkinlik..

arkadaşlar günaydın kasım mart arası kuzey yarım küre için kışın göbegi değilmi arkadaşlar birde rotamızın üzeri çoğunlıkla karasal iklim rakım yüksek sorun olmazmı

Madem herkes birbirini gazlıyor. ;D Rüzgardan dolayı yolun üstünde uçuşan kumlara dikkat.

http://s294.photobucket.com/albums/mm109/hsbasar/?action=view&current=MAQ00004.flv

Çölde gece sürüşü. Bu videolardan ilki 3 gün önceki Trablus yolcuğu, ikincisi de dünkü dönüş yolculuğundan

http://s294.photobucket.com/albums/mm109/hsbasar/?action=view&current=MAQ00002.flv

Çalışma Konuları

1. Rota
1.1. Rotanın belirlenmesi
1.2. Günlük yolculuk mesafesi ve yaklaşık konaklama yerlerinin belirlenmesi
1.3. Rehberlerin ayarlanması (en azından çöl geçişinde bir tane bulmak gerekir)
1.4. Dönüş için geminin bulunması

2. Katılımcılar
2.1. İsim listesi
2.2. Sağlık kontrolü (dişi ağrıyan olursa ben çekerim)
2.3. Pasaport + Vizeler
2.4. Sağlık ve diğer sigortalar

3. Araçlar
3.1. Araç listesi
3.2. Araçların eksikleri
3.3. Araçların bakımı

4. Sponsor
4.1. Sponsor dosyasının hazırlanması
4.2. Aday sponsorların tespiti
4.3. Sponsorlar ile görüşmeler

Bu konu üzerine yorumlarınızı bekliyorum.

Çalışma Konuları

1. Rota
1.1. Rotanın belirlenmesi
1.2. Günlük yolculuk mesafesi ve yaklaşık konaklama yerlerinin belirlenmesi
1.3. Rehberlerin ayarlanması (en azından çöl geçişinde bir tane bulmak gerekir)
1.4. Dönüş için geminin bulunması

2. Katılımcılar
2.1. İsim listesi
2.2. Sağlık kontrolü (dişi ağrıyan olursa ben çekerim)
2.3. Pasaport + Vizeler
2.4. Sağlık ve diğer sigortalar
2.5. İlaç ve ilk yardım malzemeleri,( böcek v.b. sokmalar karşı antihistaminik )
2.6. Fiziksel hazırlık (uyku depolama gibi, vücut direncini arttırıcı destekler gibi )

3. Araçlar
3.1. Araç listesi
3.2. Araçların eksikleri
3.3. Araçların bakımı

4. Sponsor
4.1. Sponsor dosyasının hazırlanması
4.2. Aday sponsorların tespiti
4.3. Sponsorlar ile görüşmeler

2. maddeye nacizane tavsiyelerim oldu.

Kesinlikle doğru bir yaklaşım.
Bir süredir evden internete giremiyorum. Acaba birisi google earth'e şu bizim rotayı yükleyebilir mi? Hatta çölden şu bulduğumuz yoldan geçişde ekleyebilir ise hem bizim hem de sponsor toplantıları için görsel bir bilgi olur. BU haftasonu şu bulduğm kitapları edinmeye çalışacağım. Ardından rota biraz daha netleşir.

mergen' Alıntı:
Geçiş rotamız için en iyi zaman Nisan ve Eylül arası olarak kabul ediliyor. Bu sebeple mayıs başı yola çıkılır ise daha uygun olur diye düşünüyorum.

herkese günaydin... evet zaman konusu iyi konuslulmasi gereken bir konu... rotamiz uzerindeki bolgelerin hava kolsullari ancam nisandan sonra duzeliyor, bunu gozonune almak gerek sanirim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Çevrimiçi üyeler

Geri