Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 697,969
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

Aklıma bir fikir geldi

Gezide buluştuğumuzda zorlu bir geçiş belirleyip pilotajına güvendiğimiz bir arkadaşımıza verelim araçları geçiş sonrasında araçlar arasındaki farkı bize mukayese etsin.

Mesela ben FJ40 ı vereyim Tuğsan beye, başka bir arkadaşta FJ60 versin sonra birde kendi VX80 i ile geçsin aynı yeri ve kıyaslasın bize.
Benzer bir şeyi Yunus beyde Defender VX80 arasında yapabilir.

Tabiiki lastik, kilit v.b. donanımlardan dolayı farklar oluşacaktır ama yinede genel bir fikir verir kanaatindeyim.

Hoşta bir oyun olur bize :D

Etiketler

arazi araclari arasinda taktik ve lojistik ayrimini yapmak gerek sanirim. ornegin discovery serisi taktik bir aracken range rover serisi lojistik bir aractir. defender da taktk bir aractir ve arazi performansi muhtesemdir. G serisi de oyle. ancak hem taktik hem lojistik birlesimi bir arac bizlere daha uygundur cunku sadece arazide kendimizi kurtarip geri kalanlari yok sayamayiz bir arkadasimizi cekmemiz gerekebilir ya da tonaji yuksek bir yuk cekmemiz gerekebilir. sonra da asfaltta rahat rahat yol alamak isteyebilirz. hem taktik hem lojistik ozellikler tasiyan 3 arac vardir (tabiki benim bildigim ekleyen olabilir) LC vx, nissan patrol ve dodge durango...

Gerçekten çok zevkli olue ;D
Hem de bilgimiz artar

hsbasar' Alıntı:
Aklıma bir fikir geldi

Gezide buluştuğumuzda zorlu bir geçiş belirleyip pilotajına güvendiğimiz bir arkadaşımıza verelim araçları geçiş sonrasında araçlar arasındaki farkı bize mukayese etsin.

Mesela ben FJ40 ı vereyim Tuğsan beye, başka bir arkadaşta FJ60 versin sonra birde kendi VX80 i ile geçsin aynı yeri ve kıyaslasın bize.

Tabiiki lastik, kilit v.b. donanımlardan dolayı farklar oluşacaktır ama yinede genel bir fikir verir kanaatindeyim.

her araci kendi platformunda degerlendirmek gerek mesela mitsubisi pajero, kum performansi muhtesem olmasina karsin buzda hayli zor kontrol edilir...

dogankeles' Alıntı:
konu biraz daha açılıyor verdiğiniz teknik bilgiye binayen işallah eklenmemiştir daha önce
http://www.youtube.com/watch?v=tWDv8ZQNeFk

%10'luk kısımda var olan araç :D
sanırım defender 90 olması ve lastik sorunlarıyla çıkamadı araç

Bu filmi kesin amerikanyalılar çekmiştir ;D

pandipieri' Alıntı:
her araci kendi platformunda degerlendirmek gerek mesela mitsubisi pajero, kum performansi muhtesem olmasina karsin buzda hayli zor kontrol edilir...

bende tam bunu söyleyecektim.
bir örnekte benden

Defender ince kumda LC den daha başarılı (LC ağır olduğu için ince kumda batıyor) ama taşlık / kayalık bölgelerde çalıştığımızda LC daha başarılı.

Aslında araç tercihi yaparken nerede ve nasıl kullanılacağı çok önemli. Her araç her yerde en iyi olmuyor :smiley:

hsbasar' Alıntı:
Aklıma bir fikir geldi

Ben Yunusa arabamı vermem. Uçurumdan aşağı atar direk ;D ;D ;D

Arkadaşlar; bu muhabbetimiz dünyada bütün forumlarda ve tartışma platformlarında yıllardır süren hagi araç daha iyi muhabbetinin aynısı.Bizlerde burada bazen tansiyon yükselsede forumun çeşitli yerlerinde tartışır dururuz ve tartışacağızda ama sonuç ne olacak SIFIR.

Sebebi ise şu,bu hangisi iyi araç muhabbeti aynı,futbol takımı tutmak,parti tutmak gibi bişey.Yani bizler bindiğimiz araçlara tutkulu olduğumuz için başka araçların artı ve eksilerini net olarak göremiyoruz veya tam net kıyaslıyamıyoruz.

Yapılması gereken şeyler şu;Çok basit örneklemek gerekirse,aynı yerde,aynı sınıfda(kısa veya uzun şase,motor hacmi veya yakıt tipi)aynı donanıma sahip(lastik türü aynı olacak,kilitli diferansiyel olması vb)araçlarla testler yapılması gerekir.Bizler ise kalkıp birbiriyle bağdaşmayan araçları karşılaştırıp dururuz hep.

Yani kalkıp,benim araçla(2,5 ton/4.5 LT/215 hp/sürekli 4 çeker/benzinli/3 tane kilitli diferansiyele sahip/yükseltme kiti olan bir araçla standart 2.5 lt/dizel/kilitleri olmayan bir aracı veya aynı şekilde standart hiçbir donanımı olmayan cj,xj, zj veya vitarayla karşılaştırmak kadar saçma ve mantıksız birşey yok(kusura bakmayın)Yapılması gereken karşılaştırma,mesela Yavuz beyin Discoverysiyle yapılmalı veya Uğur beyin GrandCheerokisi veya Tuncayın cj si gibi(diğer arkadaşlar alınmasın aklıma gelen isimler şuan bunlardı)ile yapılmalı.Hatta cj ile vx 80 bile karşılaştırmamak lazım çünkü arada şase farkı yani boyut ve kilo farkı var.

Ben size çok fazla begenilmeyen suzuki jimy,suzuki vitara,samurai getireyim (gırtlağına kadar yapılı)arkasından giden olursa dilesin benden ne isterse.Ağzınız açık kalır.

Gene biraz fazla uzattım ama anlaşılacağını umuyorum(pek zannetmesemde).Her markayı ve modeli birbiriyle karşılaştırırken lütfen sınıfına,teknik özelliklerine ve en önemlisi donanımlarına bakalım.

Saygılarımla

Ya birde ben hiç anlıyamadım.
Ne gerek var,şurası kesin,her aracın farklı disiplinlerde avantaj yada dezavantajlı olabilir ki buda gayet doğal.
Aracın standartta olsa yerden 1 cm lik alçaklık yada yüksekliği,farklı disiplinlerde farklı performans değerleri vericektir.
E birde buna,farklı araçları etkleyin.
Yıllardır bu muhabbetle hep karşılaşmışımdır.Ve nedense hep anlamsız gelmiştir ve gelicektir.
Çünkü ben hep şunu derim,araçların birbirlerinden daha iyi yada daha kötü tanımlaması yerine farklı özellikleri var diye tanımlansa çok daha iyi olur.
Böyle olursada,"kim daha uzağa işer" muhabbeti olmaz. ;D

Özellikle Toyotacı arkaşlardan rica ediyorum,diğer forumlarda ve sayfalarda yaşanılan seviyesiz ve saygısız muhabbetlerin bu sayfada(TOYOTA)olmasını istemiyorum.Bu sitede ortalığı boş muhabbetlerle karıştıran ve sonra kaybolan kişiler var :mad:.Herkez mutlu olduğu araca binsin ve başkalarına bilinçsizce çamur atmasın.Zaten burada diğer markadaki arkadaşlarla kakara kikirimizi yapıyoruz(o kişiler belli) ama ortaya boş laf atanlara :mad: lütfen cevap vermeyin ve tartışmayın.

Herkezin aracı kendine göre iyidir. ;)

Ben bi eve çıkıyım.
Akşam dükkanda buluşup çay may güzel muhabbet çevirelim yine :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,792
Kayıtlı Üye Sayımız
166,605
Kaydolan Son Üyemiz
by sarsılmaz

SON KONULAR

Geri