Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 698,155
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

tugsan75' Alıntı:
Arkadaşlar hazır yeri gelmişken önemli bir bilgiyi aktarayım,sonra tekrar hatırlatacağım.

Birçoğunuz biliyorsunuzdur ama yaşadığımız bölge dışında biryere gezi,piknik,kamp,offroad vb aktiviteler yapılacağı zaman gıda türü ihtiyaclarımızı o yöre halkına ufakda olsa katkı sağlaması için lütfen gidilen bölgeden yapmaya özen gösterelim.Özel ihtiyacları alabilirsiniz ama heryerden temin edebilecğimiz ürünleri lütfen o bölgeden alalım.Büyük şehirlerdeki marketler zaten yeteri kadar yoğun.Bu arada yanlış anlamayın,zorlama yok ama düşünürseniz mantıklı olduğunun farkına varacaksınız. 8)

Bu bilgiyi gezinin son haftalarında yayınlamayı düşünüyordum ama şimdi yazdım sonra tekrarlarım ;D ;D ;D

Kesinlikle katılıyorum sana kardeşim. Gittiğimiz yerde hiç olmazsa esnaf "Allah Razı Olsun" desin.
Tabii Alllah rakısız memlekete de düşürmesin.

Etiketler

orta yaşin verdigi bir olgunluk var tabi adida toyota

benimkıde gerci arazi deegimi yok ama acayip arabaci arabayi yuksettim dedim. neden getirmedin diye bir ton surat yapti. resim çekip göstercekmişim. daha dort yeni bitti. buyuyunce maymun olacaz ona korkuyorum.

cihanülker' Alıntı:
erkan yettim gari ,ama ben bile kurtaramam seni bunların elinden sen artık ayvayı yemişsin ama sıkışırsan atla gel aynı yerde buluşur devam ederiz ,göynükten ;D ;D ;D

;D ;D ;D

Ben Erkan la Cihanı kimseye bırakmam , hele o son dakika saç kavurması yokmuydu, Erkan ellerine sağlık, Umuttan zor kurtardık ama değdi, Korktum adam bizide yiyecek diye ;D Hala aç kaldım diyor inanamadım ;D ;D ;D

Arkadaşlar bana müsade ,Sedatcım dükkan sana emanet, ;D

Bu arada çocuklarımızı ufak ufak doğaya alıştıralım zira büyük şehirlerde artık neredeyse ağaç kalmadı.Bu hafta polonezköyde ağaçdan elma koparıp verdim benim oğlana şaşırdı.Anlattım anlar gibi oldu ama alışık deyil tabiki,o meyvayı hep ya pazarda yada markette reyonda görüyor,düşünsenize bizler eskiden ağaç tepesinden inmezdik.Bizim görevimizde onlara doğayı öğretip sevdirmek. ;)

Hepinize selamlar,

Toyota LC bölümünü google'dan dün buldum, hala okumaya devam ediyorum. Tahmin edersiniz ki bitirmek zor. Zaten bitmesin de, çok keyifli ve seviyeli.

Google'daki arama sebep bu aralar bir 4x4 almak istemem. Forumu okuyarak dersime çalışmaya çalışıyorum, ama siz de farkındasınızdır, konular oldukça dağınık. Sonuçta '99- '00 VX100 aramaya başladım. Sizlerin burada tecrübelerinizi ve bilgilerinizi böylesine paylaşmanız bana cesaret verdi.

Sorularım için ayrı bir başlığa geçmem gerekiyor mu yoksa bu konuyla ilgili bir forum var mı?

Şimdiden Teşekkürler...

Madem Ustad dukkani bana emanet etmis, yazalim bari ;D

dogankeles' Alıntı:
dükkana ilk adımı şu anda biraz ters bir saatte atmış bulunmaktayım tabi kabul edilirsem :smiley:
herkese iyi geceler

Bu dukkan herkese acik, yeterki icinde doga sevgisi ve paylasma istegi olsun. Hosgeldiniz..

nbalsari' Alıntı:
Hepinize selamlar,

Toyota LC bölümünü google'dan dün buldum, hala okumaya devam ediyorum. Tahmin edersiniz ki bitirmek zor. Zaten bitmesin de, çok keyifli ve seviyeli.

Google'daki arama sebep bu aralar bir 4x4 almak istemem. Forumu okuyarak dersime çalışmaya çalışıyorum, ama siz de farkındasınızdır, konular oldukça dağınık. Sonuçta '99- '00 VX100 aramaya başladım. Sizlerin burada tecrübelerinizi ve bilgilerinizi böylesine paylaşmanız bana cesaret verdi.

Sorularım için ayrı bir başlığa geçmem gerekiyor mu yoksa bu konuyla ilgili bir forum var mı?

Şimdiden Teşekkürler...

Oncelikle forumu incelemenizde fayda var, sadece muhabbet kismi ile sinirli kalmayin, her ne kadar burada da teknik konular yazilsa da, mumkun oldugunca onemli gordugumuz konulari ayri ayri baslikliar altinda toplamaya calisiyoruz. Buralarda sorularinizin bircoguna cevap bulacaginiza eminim.
Toyota bolumunun tamamini inceleyin, ozellikle Cihan beyin actigi konular size cok yardimci olacaktir, kendisi off-road icin gerekli modifikasyonlari yapmis yegane VX100 kullanicisidir.
Sonrasinda yine sorulariniz olursa burdan da yazabilir ayri konu da acabilirsiniz.

doğa sevgisi var ama şimdilik öğrenci işi vur çantayı sırta trekking, kamp
Toyota sevgisi merağı çok büyük off-road ve karavan konularına ilgiliyim dükkanın müdavimlerinden olurum zamanla işallah :smiley:

VX 100 ile ilgili bazi onemli basliklar

Land Cruiser vx100 LPG Kiti
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40224.0

VX 100 Seri Aracım (cihan beyin hazirladigi arac)
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40346.0

VX 100 (UZJ 100) Lift Kit
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40483.0

dogankeles' Alıntı:
doğa sevgisi var ama şimdilik öğrenci işi vur çantayı sırta trekking, kamp
Toyota sevgisi merağı çok büyük off-road ve karavan konularına ilgiliyim dükkanın müdavimlerinden olurum zamanla işallah :smiley:

Siz olayi kapmissiniz zaten amac dogaya ulasmak, ama sirt cantasi ile ama 4 ceker bir arac ile. Onemli olan sonuc.
Doga sevgisi bendede hep vardi, keske Toyota sevgisinide sizin yaslarda kapsaydim, arada bir suru gereksiz arabaya para vermemis olurdum :D

nbalsari' Alıntı:
Okumaya devam ediyorum, teşekkürler... Bir başlık açayım, belki zaman ayırıp yorum yapar diğer üyeler.

Nasil arzu ederseniz. benden kucuk bir tiyo. Insanlar daha once yazdiklarini pek tekrar etmek istemiyor. Aklinizda bulunsun, sorulariniz cevapsiz kalirsa, burda cevap verecek kimse yokmu diye dusunmeyin :smiley:

Birkac link daha sizin icin

VX80'e Karar Vermişim Ben?.. (Senem hanim VX80 dedi ama VX100 aldi, cok guzel bir karadeniz gezisi yapti, geziler kisminda fotograflari var)
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=37301.0

VX 100 Hakkında Bilgi Lütfen
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29319.0

VX 100 Lastik ?..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=37678.0

WX 100 mü Prado mu ?..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38885.0

Toyota Landcruiser 100 Sis fari, Far ve Sinyaller
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39298.0

Selamlar
Sedat

Sedat Bey teşekkürler :smiley:

Ben de zaten linkini verdiğiniz başlıkları okuyunca VX100' e sabitlendim.

Forumda da örnekleri olduğu gibi, ben de yurt dışında çalışan ve iş gereği çeşitli 4x4 ları kullananlardanım.

Unutamadığım iki araç '94 Bronco ve '00 Land Cruiser( düz 6 silindir/manuel). Bu aralar '97 Discovery 2.5 tdi'da kullanıyorum, ve sağlamlığı ile beni şaşırtıyor. Fakat burada (İzmir) normal aracıma bakım yapan ustamın '03 TdII için yaptığı yorum "...en iyi müşterilerimden olursun, senden çok iyi para kazanırım..." oldu.

Alacağım aracı çok sık kullanmayacağım. Bazen aylarca yatacak. Ama 10 yıl değiştirmeye gerek duymadan ikinci araç olarak elimde tutmayı planlıyorum. Araç büyük olduğu için şehir içinde sıkıntılı olur, dolayısıyla çoğunlukla şehirler arası yollarda kullanacağım. Otomatik keyfine alıştığım için düz vitese pek bakmıyorum. Hafif arazi koşullarına yurtdışında giriyorum, ama aracı alınca belki burada hafif araziler biraz daha zorlaşabilir, bilemiyorum. Alacağım araçta yoksa, LPG ve vinç ve çeki demiri monte ettireceğim. Bu konuda forumda oldukça detaylı ilgi var, eksiklei de sorup cevap alacağıma eminim.

Sonuçta şehirlerarası yollarda rahat ve hızlı, ama hafif/orta yollarda kendini evinde hisseden düşük kilometrede, temiz bir VX100 versiyonu aradığım.

Web'te yaptığım aramalarda vinç hariç yukarıdaki ekstralara sahip bir aracı Antalya'da buldum. Telefon açtım, ama klasik-basit sorular dışında birşey de soramadım. Cevaplarda klasik, boya yok, kaza yok, lpg'li vs... Araç için 25.000 USD isteniyor.

Samimiyetinize sığınarak ilk etapta sizlere şunları sormak istiyorum;

1- LC VX100 V8 yukarıda belirttiğim kullanım amacıma uygun mudur?
2- Bu aracı alırken nelere dikkat edilmelidir? Bu aracı görmeye Antalya'ya gitsem, orada hangi usta/servis kaliteli bir expertiz yapar (Antalya'lı üyeler belki fikir verir)
3- İzmir'de tecrübeli forum üyeleri var mı? Servis ve parça konusunda tavsiyeleriniz nelerdir?

Şimdiden teşekkürler...

Aslinda en guzel cevaplar VX80 ve VX100 kullanicilarindan gelecektir.
Ama yinede bildigim kadari ile size cevap vereyim.

1) VX100 bahsettiginiz kullanim sekline gayet uygundur. Sehir icindede LR disco II kadar ancak zorlanirsiniz, ekstra bir kullanim zorlugu olacagini sanmam (bunu buyukluk acisindan yaziyorum) Anladigim kadari ile sehir icinde kullanacak baska bir araciniz var zaten. Bende yurt disinda calisiyorum, bizdede 105 kasalar var hem arazide hemde uzun yolda kullaniyoruz.

2)Antalyadan bu konuda gercekten tecrubeli uyeler var, mutlaka size iyi bir usta onerirler. Bu devirde hicbir araci ustaya gostermeden almamali.

3)Izmirde Serkan bey var. Yaklasik 1 hafta once 2000 model VX100 aldi. Sanirim araci istanbuldan aldi, cunku orda gaz taktiriyor. Izmirde servis konusunda bilgim yok.

Antalya'lı ve İzmir'li üyelerden cevap bekliyeyim biraz. Bu arada ikinci mesajdaki linkleri okuyorum, teşekkür ederim.

İyi geceler :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,606
Kaydolan Son Üyemiz
Alesta 67

SON KONULAR

Geri