Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 697,641

Etiketler
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

FJ40 sahipleri için :D Diğer arkadaşlarda izleyebilir ;D

http://www.youtube.com/watch?v=-haicsGDPeU

Öndeki boruları güzel yapmış, eski ameikanların önündeki boynuzlara benziyor ;D

Benim favori videolarım geliyor şimdide, bu arkadaş güzel video hazırlıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=oRqmJxhPNZw

http://www.youtube.com/watch?v=fUWYobTEpX8

Zirveye çıkmak değil, zirvede kalmak zordu sözünün bir kanıtı daha.
Benim şahsi kanaatim, Amerika kendi üreticilerinin kaybettiği liderliği geri alabilmek için karşı saldırıda.
Diğer üreticilerinde benzer sorunlar yaşamasına rağmen Toyotada ki sorunların ortaya dökülmesini buna bağlıyorum.

Toyota’nın çalışanları sorunu biliyordu Paylaş

ABD Kongresi tarafından soruşturması devam eden Japon otomobil üreticisi Toyota’nın çalışanlarının, araç güvenliğini tehdit eden sıkıntılar konusunda yönetimi 2006’dan bu yana uyardığı ortaya çıktı.

Times gazetesinde yer alan bir habere göre, Kongre tarafından yapılan soruşturma sürecinde ortaya çıkan ve doğrudan şirketin CEO’su Katsuaki Watanabe’ye gönderilen iki sayfalık bir iç yazışmada; şirketin kâr elde etmek için güvenlik konusunda ödünler vermesinin eleştirildiği görüldü.

Yazışmada, yeni araçların tasarımlarına yeteri kadar zaman ayrılmadığına ve tasarımcıların performanslarında göze çarpan bir düşüş yaşandığı belirtildi. Çalışanlar aynı zamanda tüm önemli üretim süreçlerinin “amatörlerin” eline bırakıldığından şikayetçi oldu.

Times’a göre ortaya çıkan belgede aynı zamanda Toyota’nın yönetim politikalarının en sonunda şirketi iflasa sürükleyeceği yönelik ifadeler de yer aldı.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota, dünya genelinde yaklaşık 9 milyon aracını geri çağırdıktan sonra büyük bir kriz yaşıyor. Bununla birlikte, ABD’de gerçekleşen kazalardan dolayı her geçen gün şiddeti biraz daha artan şikayetlerle boğuşuyor.

PLAN AŞAMASINDAN BELLİYDİ

Yazışmada, şirketin dünya genelinde milyonlarca aracını geri çağırmasına neden olan sorunların üretim aşamasında değil daha planlama aşamasında başladığı da belirtildi.

Toyota yönetimi, sürücüleri ve müfettişleri gaz pedalından kaynaklanan bütün sorunları ortadan kaldırdığına ikna etmek için gösterdiği tüm çabaya rağmen henüz planlama aşamasında başlayan sorunların önüne geçebileceğine yönelik suçlamalardan yakasını kurtaramıyor.

Zaten şirket başkanı Akio Toyoda da geçtiğimiz ay, çok hızlı bir şekilde büyüdüklerini ve uzman sayısını artırma konusunda eksik kaldıklarını açıklamıştı.

Times, belgenin 2006’da, Toyota’nın en büyük fabrikalarından birinde 45 yıldır çalışan Tadao Wakatsuki tarafından yazıldığını belirtti.

UYARININ İÇERİĞİ

Wakatsuki’nin 3 Ekim 2006’da, o zaman Toyota’nın başında olan Watanabe’ye gönderdiği notta öne çıkan şikâyetler şöyle:

-Toyota, 2000 ile 2005 yılları arasında milyonlarca aracını geri çağırmak zorunda kaldı. Nerdeyse küresel otomobil üreticilerinin toplamından daha fazla araç çağırdı.

-Toyota, mevcut sorunlarını çözmezse ve sorunların köklerine inmezse, şirketin geleceğini tehdit edecek kadar ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacak.

-Şirket şu anda, araç platformlarını toplama, modeller arası yedek parça paylaşımı yapma, planlama ve tasarımın kısa sürede gerçekleşmesi yüzünden araçların ilk modellerinde sürüş testi yapamama gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya.

-Endişeliyiz çünkü bu süreç araçların güvenliği için oldukça önem arz ediyor. Ancak şu anda şirket rekabet gücünü kaybetmek için bu süreci göz ardı ediyor.

-Güvenliğe öncelik verilmesini, maliyet azaltma önlemlerini gözden geçirmesini ve yeni çalışanların ciddi bir eğitim sürecinden geçmesini istiyoruz.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonet/14080104.asp?gid=303

!!!...ONEMLI SORU, YARDIM...!!!

arkadaslar bir sey soramak istiyorum; benim arac yokus yukari cikmaya basladiktan cook kısa bir sure sonra hemen benzine geciyor... ne yaptiysam kac yere gosterdiysem ki en son istanbulda genel bakım ve bobin, baslık vs, tekrar degisti bu sorunu gidermek icin ama izmire donerken yine yokuslarda benzine gecmeye devam etti. bir fikri olan ve hatta cozum onerisi olan var mı? yorumlarinizi bekliyorum...

serkan hocam tüp göstergesi tüp bitmiş gibi sinyal verip (dıt,dıt,dıt yada herneyse) sonra kendi benzinemi geçmekte...??

ayrıca sadece yokuşlarda değil gaza birden fazla yüklenincede varmı ??

çağlar' Alıntı:
serkan hocam tüp göstergesi tüp bitmiş gibi sinyal verip (dıt,dıt,dıt yada herneyse) sonra kendi benzinemi geçmekte...??

ayrıca sadece yokuşlarda değil gaza birden fazla yüklenincede varmı ??

evet caglar aynen oyle oluyor, bitmis gibi sinyal vermiyor ama yanıp sonmeye basliyor, kısmen sanki bitmis gibi davranıyor aslinda...yokus bitip duzluge cikinca tekrar duzeliyor... gaza birden yuklenince olmuyor cok denedim acaba fazla guce ihtiyac duyuldugunda mı oluyor diye ama hic olmadı...

senin lpgyi istanbulda yusuf usta bağlamıştı ,doğrumu hatırlıyorum..

bende aynı sorun vardı ama ,kablolar egr nin altından geçtiği için ısınmış ve kısadevre oluyordu..hatta yusuf ustadan yardım almıştık..
tesisatım yenilenince o sorundan kurtuldum...

çağlar' Alıntı:
senin lpgyi istanbulda yusuf usta bağlamıştı ,doğrumu hatırlıyorum..

bende aynı sorun vardı ama ,kablolar egr nin altından geçtiği için ısınmış ve kısadevre oluyordu..hatta yusuf ustadan yardım almıştık..
tesisatım yenilenince o sorundan kurtuldum...

evet yusuf usta baglamisti hatta dun yanındaydim, sorunu soyledim, tankın uzerinde bir bobin var onu degistirdiler tamam bir daha olmaz dediler ama donerken yine oldu. kısa devre oluyorsa neden sadece yokuslarda geciyor onu anlamıyorum. tesisatı mı yeniletmek gerekiyor simdi? arabanın altından gecen tesisat di mi? yoksa tum sistem mi sokuluyor...

pandipieri' Alıntı:
evet yusuf usta baglamisti hatta dun yanındaydim, sorunu soyledim, tankın uzerinde bir bobin var onu degistirdiler tamam bir daha olmaz dediler ama donerken yine oldu. kısa devre oluyorsa neden sadece yokuslarda geciyor onu anlamıyorum. tesisatı mı yeniletmek gerekiyor simdi? arabanın altından gecen tesisat di mi? yoksa tum sistem mi sokuluyor...

benim sorunum kaputun içindeki kısımdaydı..tesisatta kablolar ,fişler değişti sonra bir daha yapmadı bende ona bağladım durumu.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51974.0;topicseen

kayaliklara bıttım ordan yukarı cıktıgımızı dusunsenıze

RedlinE' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51974.0;topicseen

kayaliklara bıttım ordan yukarı cıktıgımızı dusunsenıze

şahsıma ben ordan çıkamam mücahit,sen çıkarsın mI?? ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

SON KONULAR

Geri