Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 698,558

Etiketler

Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

eko' Alıntı:
Selam ARKADAŞLAR
bir konuda fikrinizi almak istiyorum
benim hilux un orijinal lastikleri 255 / 70 / 15 , ben şu anda 245 / 75 / 16 kullanıyorum ama 235/85/16 takmayı düşünüyorum yerden yükseltmek için ne dersiniz ?

Burak,bu pek istediğimiz bişey değil.
Aracın lastikleri daraltıpta birde yükseltme tutuş açısından sıkıntılarıda beraberinde getiriyor.
İlla yükselticem diyorsan,bunu doğru şekilde yapmakta fayda var. ;)

simurg2' Alıntı:
benim lastıkler 255x70x16 geçmeyi düşündüğümüz ebat 235x85x16 ama aracı yerden bu değişiklik 2.1 cm etkiliyormuş şaşırdım çok az farkediyormuş eko kardeş senin bilgin varmı bu konuda

Burak'la aynı şey ama yinede yazıyım.

Beyler;
Lastik ebatları belirlenirken,belli tutuş dinamikleri hesap edilerek belirlenir.
Bu ebatlar dışına çıkılırkende bazı kurallara uymak gerekiyor.Neden?
Biz sadece bu aracı çamurda gidicek diye düşünemeyiz,yani bizim için en önemli şey bütün şartlarda optimize edilmiş seyir güvenliği.
Bunu esnetebiliriz fakat belli aralıklarda kalarak.
Bu aralıkların dışına çıkıldığında,farklı disiplinlerdeki sapmalar artık can sıkıcı boyutlara ulaşabiliyor.
Burası işin kısa ve öz olan,temel mantık kısmı :smiley:

Direk konuya dönersek;
USA de yapılmış Avrupada yapılmış,hiç önemi yok,evet yapılmıştır tabiki ama doğrumu yapılmış,yani yapılan yanlışsa ...
Ordaki adamlar bizden farklı,uzaylı adamlar değil sonuçta. ;D

Yine direk konuaya dönersek :D
Biz bu tip,hem daraltıp hemde yükseltilme işine pek sıcak bakmıyoruz (belli aralıkların dışına çıkıldığında ve belli koşullarda)
Çünkü bu,özellikle aracın seyir güvenliği ile ilgili bazı disiplinlerde sıkıntı yaratabiliyor. :smiley:

Heytem abi kilit yuksetme tesisat vinç kil tuy dolu bir araç uyduruk hiç birşey yok araçda orhan usta iyi biliyor araci eger gormek istersen. bir ugra cayimizi iç araç kagithanede
Araç arkadaşimin beyler benim fiyat soylemem dogru olmaz

Tempus' Alıntı:
6 aydir lastik ve yükseltmeye kafa yormakdan deliricem, ya sonunda arazi aracını satıp binek oto alıcam yada elime ilk geçen yükseltme ve lastiği takıp bir daha bu konuyu açmamak üzere kapaticam ;D

Yaw kardeşim sen hala burda ne yazıyosun ;D
senin işn çözümünü yaptık sabahtan akşama kadar mesajlaşarak ;D

Seni birdaha yükseltme,lastik vs. konularında görmek istemiyorum kardeşim ;D ;D ;D

RedlinE' Alıntı:
Heytem abi kilit yuksetme tesisat vinç kil tuy dolu bir araç uyduruk hiç birşey yok araçda orhan usta iyi biliyor araci eger gormek istersen. bir ugra cayimizi iç araç kagithanede
Araç arkadaşimin beyler benim fiyat soylemem dogru olmaz

Müco aldınız geldiniz ha,hadi hayırlı olsun. :smiley:
Bayram'a selam ;)
Aldırdın sonunda adama,kendine benzettin yani helal olsun :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,618
Kaydolan Son Üyemiz
ashi02

Çevrimiçi üyeler

Geri