Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu arada Serkan ,hani yabancı bir havadurumu web sayfası vardı,yelkenciler,gemiciler falan kullanıyordu,meşhur bir sayfa,1 ay öncesinden haber durumunu hatasız veriyor.Adı neydi sen bilirsin ???
tugsancim ben genelde www.wunderground.com adresini kullaniyorum senin dedigin de burasi olabilir mi acaba? bir de bir kac rus uydu sitesi var, diger adreslere de bakıp sana hemen yolluyorum
bir de sunu soylemem gerek arkadaslar, ornegin herhangi bir yerdeki hava sicakligini (sapancadakini ornegin) ogreniyoruz. www.wunderground.com' a sapanca yazdim ve bir sicaklik buldum, 14 derece gosteriyor diyelim hafta sonu icin...
bu o yoredeki rakım dikkate alınarak uydu tarafından belirlenmis sicakliktir ve artı eksi 1-2 derece ile dogrudur. biz ise daha yuksege cikacagimiz icin, cikacagimiz her 300m yukseklik icin sicakligi 2.5 derece dusurecegiz. yani sapancanın rakımı kac diyelim 100m olsun ve sicaklik 14 derece olsun, 400m yukseklikteki bir tepe icin sicaklik 11.5 derece olacak. eger yukseklik, eger 1000m yuksekte bir yere cikacak 14 ten 7.5 dereceyi cikaracagiz ve sicaklik 6.5 derece diyecegiz. bulutlanma ve yagmur - kar kismini da sapancadaki alcak ve yuksek basınc degerleri ile belirliyoruz...