Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 697,856

Etiketler
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

Herkeze günaydın;

Arkadaşlar,özelliklede bu aralar araçlarına yükseltme kiti takan 80 kasalar,yaptığınızı umuyorum ama genede hatırlatma yapmak isterim yükseltme işlemi yapıldıkdan sonra diferansiyel kovanının üstünde bulunan fren limitör ayarınızı yapmayıda unutmayalım.Aksi halde fren dağılımı eşit olmayacaktır.Limitörün ayarını yukarı olacak şekilde ayarlayın ve araçla tur atıp kontrol ederek uygun fren tutma şeklini yakalayın. 8)

Arkadaşlar,bu sabah bberksan nickli arkadaşımız kafasına takılan bir soruyla ilgili konu başlığı açmış,benimde uzun zamandır aklımda olan ve sizlerden rica etmek üzere olduğum bir durum bu.Şahsi fikrim olarak her aklımıza gelen soru için,hele hele teknik bilgi içermeyen(otobanda fj 40 la nasıl konforlu giderim gibi)konularla ilgili konu başlığı lütfen açmayalım.Yoksa burası ne hale gelir siz düşünün.Ben kendisinden konuyu silmesi için ricada bulundum ama ya beceremedi yada umursamadı.

Bu isteyimi dikkate alacağınız tahmin ediyorum yoksa diğer markalardaki konu başlığı kirliliği buradada yaşanacak ve neye bakacağımız şaşıracağız. 8)

ben cadırımda yattım bile :smiley:
tampon ve vinç isinide hallettik ahmet usta ile, kiğt ve lastik kaldı geriye :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38868.100;topicseen

Tugsan bey
Mesajinizi biraz evvel gordum mesajima cevap yazan arkadaslara ozel mesajdan tesekkur edip mesajimi sildim (Sizi hakli buldugumdan degil , otoriteye saygim geregi). Sordugum soruya gelince bos muhabbetten ibaret oldugunu sanmiyorum. Ogrenmek istedigim nasil konforlu giderim degil konforlu surus hizi idi. Su an bir unimog'umuz var ve en buyuk sorunumuz bir yerden bir yere giderken konforlu surus hizinin 60-65 olmasi (80-85 yapiyor ama araca da bize de yazik oluyor). Bu beni cok sıkıyor. Kısa sase bi 4x4 arac almayi planliyorum su anda FJ40'lar da cok hosuma gidiyor. Eger bu da 70-80'i gecemiyorsa (Top speed olarak degil) mantikli olmayacaktir. Baslik acmadan evvel de forumda iyice arattim en az 40-50 mesaj okudum ama hic bi cevap bulamadim ve onceki mesaji actim. Burasi zaten genel bir forum defil off road'un toyota basligi altinda bir alt forum. Burada bos muhabbet haricinde araclarla ilgili her tur mesaj'in acilabilmesi gerekiyor diye dusunuyorum. Ozellikle bu konuda baska bir topic el altinda bi yerlerde yoksa. Bu baslik ise muabbbet basligi altinda nasilsin iyimisin sugun soyle oldu ondan sonra bana boyle dedi gibi herkese degil de belirli kisilere yonelik mesajlarin oldugu bir yer. Bence benim mesajim burada yer almamali

Berksan Bey;Toyota muhabbet köşesini açmamızın esas sebebi,sadece geyik muhabbeti yapmak deyil(enazından toyota için).Konu başlığı açmadan önce burada fikirlerinizi paylaşırsanız ve bunun sonucunda toyota gurubu olarak bunun ne tarz bir bilgi olduğunu konuşup ona göre başlık açarız.(biz arkadaşlar olarak kendi gurubumuzun ayrı olduğu düşüncesindeyiz)Ayrıca bir veya iki cevapla sonuca ulaşılabilecek bir konu için konu başlığı açılmamalı.

Bu forumda binlerce mesaj yazılıyor,düşününki moderatörler bunları işlerinden güclerinden(kimse burdan maaş almıyor)vakit ayırıp okumak zorundalar sebebi ise forum kurallarına uymayan uygunsuz yazıların imha edilmesi.

Şimdi kendinizi moderatör yerine koyun ve sadece toyota sayfasında inceleme yapın.Yanınıza bir saat koyun,bakalım nekadar vakit harcamanız gerekiyor konuları tek tek okuyup incelemk için,hep beraber görelim.

Yada kafanızda canlandırın,her araç sahibi aracının her parçası veya aklına takılan birşey için konu başlığı açsın,bakalım burası ne hale geliyor.Bizler yani toyota gurubundaki arkadaşların bu ve benzeri muhabbetlerle vakit geçirecek zamanları yok.Ben moderatör olsam(toyota sayfasının)silinecek okadar saçma sapan,kirlilik yapan konular varki inanamazsınız.

Biz burda bilgi paylaşmak ve muhabbet için buradayız,herkesin etrafındakine saygısı olmak lazım.Bu sayfaları binlerce kişi okuyor.Ayrıca Toyota bölümünü kurallara uygun bir şekilde tutmak için elimden geleni yapacağım.

Ömercim tanponların ve çadırın hayırlı olsun,tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.Bu arada sadece ön tanpon yaptırmışsın şaşırdım,Ahmet ustanın yerinde ben olsam seni ve Burağı hayatta öyle tek tanponla bırakmam.Böyle bir uygulamayı ilkdefa sizden duydum.Arka metal tanpon,ön ARB tip siyah,şaşırdım.Fotoğrafları koyda hepberaber tartışalım ;)

Ömer'cim hayırlı olsun,senin olduğunu tahmin etmiştim ama emin değildim :smiley:
Güüle güle kullan ;)

Bu arada günaydın ve acayip yağmur var,göle döndü buralar :smiley:

Yağsın yağsın ;D Mevsimleri adam gibi yaşayalım.Sonbahardayız ve kıvamında geçiyor,inşallah kışda güzel geçer. 8) Havalar dengesiz olunca herkez hasta oluyor.Mevsimleri tam yaşamak lazımki vücut sapıtmasın.Düşünün doğuda bütün gün kar,kış kıyamet ama hasta olan yok denecek kadar az. ;)

arkadaşlar yükseltme kitim ,istanbula gelmiş ;D ,şimdi geriye sadece vakit bulup taktırmak kaldı ;D ;D ;D,, bu arada halen antalyadayım port bagaj üstüne lambalarıda ahmet usta ile monte eetik ,küreğide tabiki unutmadık,bu arada sanzuman korumasınıda aliminyumdan monte ettik ,sıra geldi tampona birde ön ve arka tamponu hallettikmi iş tamamdır , :D :D ,,,,, tuğsan senin çadırda bitmmişti galiba yanlış görmediysem bomba gibi olmuş ,toyota gezisinde artık rahat rahat yatarsın ;)

Yağsın yağsında böyle sadece yağmur değil,kışın şöyle 3-4 yıl evvelki karda yağsın. ;D
Çok özledim karı,ah şöyel bi yağsada vursam kendimi karlı yollara ;D
İnşallah 14-15 kasım,hoş o tarih biraz erken olur.
Ama kurban bayramına allah kerim ;D

Saolasın Cihancım,Ahmet usta aradı ve kargoya vermiş.Heytem abininkiyle beraber vermiş.Ptesi veya salı inşallah elimizde. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR