hsbasar' Alıntı:Umut selam
akü işi nasıl gidiyor, kullanıcı görüşlerini alalım.
Bir de bana özelden maliyet bilgisi gönderirmisin, yakında banada lazım olacak 2. akü
cihanülker' Alıntı:ben söyleyeyim 550 tl akü + 285 tl t max sistemi + 50 lira işçilik ,ama optima almam dersen akü fiyatı ,130 ,180 arası değişir ,fakat discoda 2. aküyü koyacak yer varmıydı ?
cihanülker' Alıntı:ben söyleyeyim 550 tl akü + 285 tl t max sistemi + 50 lira işçilik ,ama optima almam dersen akü fiyatı ,130 ,180 arası değişir ,fakat discoda 2. aküyü koyacak yer varmıydı ?
hsbasar' Alıntı:Discoda 1. akünün simetriğine akü sığacak miktarda bir alan bırakmış orayada avadanlıkları koymuşlar. Avadanlıkları alınca akü yeri oluyor.
ama 550 lira pahalıymış, düşündüğümden çok yüksek oldu
Peki değermi o paraya onun yerine bir tane daha 72 amper mutlu akü koysam ne olur
cihanülker' Alıntı:sedat bu sistemde dikkat edilmesi gereken şey 1 ,dinamo kaç amper ( 2 aküyü şarza yetecekmi)
2- eski aküyüde değiştirip aynı anda 2 adet yeni akü takmak, şarz ve deşarz değerleri aynı olsun ,marka önemli değil ama amperleri büyük tutmak akıl karı kampta rahat edersin bende 2 x 90 amper var ileride 2 x120 geçebilrim yer bulursam ;D
var da tam ingiliz usülü.. Öööle zart diye giremiyosun abicim)))))hsbasar' Alıntı:LR cilerin muhabbet köşeside yokki, sorardık şimdi şarj dinamosu kaçlık
hsbasar' Alıntı:Cihan sanırım benim arabada 90 amper sığmaz. 72 tam sığıyor çünkü. Aracın üzerindeki akü yeni ama geçen gün basmadı takviye yapmıştım, eski sahibinin uzun süre kullanmamış olmasına vermiştim olayı ama dün yine basmamış. Muhtemelen akü problemli. Hazır almışken dediğin gibi 2 tane birden alabilirim.
Birde benim öğrenmek istediğim bu 2 aküyü istediğin gibi kullanabiliyormusun. Yani akülerden herhangi biri devrede olsun veya her ikis aynı anda devrede olsun gibi.
Ayrıca avantajları neler 2. akünün?
cihanülker' Alıntı:sedat tabiki kullanbiliyorsun ancak , arabanın ana aküsü devamlı kullandığın akü oluyor ,otomatik modda iken ,2. aküde yedek akü şeklinde şarzlı halde beklemede devamlı ama ihtiyaç durumunda düğmeye basarak 2 aküyü birbirine linkleyip tam güç kullanabiliyorsun ,sabah kadar kampta lamba,battaniye harcadın ,ve ilk akü bitti ne yapacaksın ,basacaksın düğmeye benim yaptığım gibi marşa basıp gideceksin ,veya bekleyeceksinki yardıma biri gelsin veya vinç kullanımında vinç aküden bir anda çok amper çeker ,ve vinç ısınır böyle durumlarda iki aküyü devreye sokup vinçi rahatlatacaksın vb gibi bir sürü örnek
hsbasar' Alıntı:Yazdıklarından anladığım, normalde tek akü kullanılıyor, ihtiyac durumunda 2. aküyü biz devreye alıyoruz. Gerektiğinde sistem ikisini birden şarj ediyor.
Bu avantajları öğrendiğim iyi oldu, özellikle vinç olayı. Eninde sonunda vinç takacağız nasıl olsa.
Şimdi dinamonun kaç amperlik olduğunu öğrenmek kaldı.
altug onaran' Alıntı:orjinal dinamosu 100 amperlik ;D