Toyota Landcruiser LJ73

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 341
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 65,668
Ynt: Toyota Landcruiser LJ73

MOBİDİK' Alıntı:
tuğsan kardeşim , mustafad(mustafa demirel) beni bu konudan yeni haberdar etti..her şeyden önce sana kolaylıklar diliyorum..yukarda yazdıkların benim için önemli .sana katılıyorum.benim aracın diff oranı 4.11 ..33'' lastik kullanıyorum.35 '' takmayı düşünüyorum.sanırım sen de aynı şeyi istiyorsun..bigilerini paylaşırsan sevinirim.diğer arkadaşlardan da bilgi aldım ama seninde fikrin önemli..deneyim paylaşımı konusuna gelince ;sen benden daha cesur ve deneyimlisin.yaş olarak senden büyük olsam da,1 yıldır offroad yapıyorum...senin LJ resimleri gördükçe ne kadar önemli bir işe kalktığını görüyorum...böyle bir operasyona ben asla cesaret edemem.iyi ustalara sahip olduğunuz için çok şanslısınız.doğrusu ,izmirde bu tarz işleri yapacak yetenekli ve titiz usta olmadığı için hiç böyle işlere girmiyorum.yıllar önce binek aracımı böyle bir toplamaya sokmuştumda ,anamdam emdiğim süt burnumdan gelmişti.küçük işlerin dışında ustalarla görüşmemek daha hayırlısı..benim fj73 aldığımda çok bakımlı olduğu için hiç toplamaya sokmadım.periyodik bakımdan başka bir masrafı yok çok şükür.aracımın resimleri sitede var. görmüşsündür..senin arslan için benim yapabileceğim bir şey olursa elimden geleni yaparım..tekrar kolaylıklar diliyorum..bu uğraşı sonunda toyotaya keyifle binmeni diliyorum..toyota olsun,,çamurdan olsun...

Valla attık bir kuyuya taş,elimizden geldiğince becereceğiz.Bende 33 taktım şimdilik,ama ayna mahrutisiz 35 takmam. Diğer yaşayacaklarımıda tek tek paylaşacağım. VX 80 i yaparken(2004) imkanlar o kadar çok yoktu Türkiye de,ama artık istediğimiz şeyi getirtebiliyoruz. Umarım alnımın akıyla bu işten çıkarım ;D ;D ;D

Etiketler

Tempus' Alıntı:
tuğsan senin 70 den standar 4.88 çıkmıyormu ? İlkerinki öyleymiş

kürşat,,eğer 4.88 ise ;jeep34 (uğur kalaycı) verdiği çizelgede 36'' 37'' lastik takabiliyor olması lazım..bu işte bir yerde bir yanlışlık var..

MOBİDİK' Alıntı:
kürşat,,eğer 4.88 ise ;jeep34 (uğur kalaycı) verdiği çizelgede 36'' 37'' lastik takabiliyor olması lazım..bu işte bir yerde bir yanlışlık var..

vallahi benimde kafam karıştı standart lastiği 31-32 olan bir araçda 4.8 çıkmaması lazım

benim diff oranım 4.11 .. 33'' kullanıyorum.. 35'' sınır..daha büyük lastik için oranı yükseltmek gerekiyor..eğer tuğsanın 4.88 ise rahat tahat 35'' takabilir..yanılıyormuyum?

şimdi sordum ilkere 4.8 çıkmış hatta 5.3 ısmarlamış daha büyük ebatlar için deli olduğundan :smiley: o zaman sende difransiyeller aynıysa bu dizellerin çıkmalarından takıp ebatı kolay büyütürsün

TÜMER kardeşimde bu araçlarla ilgili teknik bilgi şeması var..sağolsun ben de verdiği şemalar sayesinde bilgilendim.kaput içinde plaketteki bilgileri alabilirsem tuğsanı bilgilendirmeye çalışırım..yada TÜMER' e sorabilir..

MOBİDİK' Alıntı:
TÜMER kardeşimde bu araçlarla ilgili teknik bilgi şeması var..sağolsun ben de verdiği şemalar sayesinde bilgilendim.kaput içinde plaketteki bilgileri alabilirsem tuğsanı bilgilendirmeye çalışırım..yada TÜMER' e sorabilir..

Tuğsan çoktan 7 ceddini öğrenmiştir arabasının sen merak etme :smiley:

oh oh oh.. 4.88 ise dadından yinmez...rahatlıkla 36--37 '' takabilir..değiştirecekse eğer çıkan dişlilere talibim..şimdiden söyleyeyim..duyuyormusun tuğsaan..sağol kürşat..fikir güzel..tabi inşallah benim benzinli fj 73 e uyar..

Tempus' Alıntı:
şimdi sordum ilkere 4.8 çıkmış hatta 5.3 ısmarlamış daha büyük ebatlar için deli olduğundan :smiley: o zaman sende difransiyeller aynıysa bu dizellerin çıkmalarından takıp ebatı kolay büyütürsün

DANRANMAYIN.. o dişliler benimdir... ;D ;D ;D ;D ;D

ayna maruti ile iş bitse, motor gücü uzun yolda baya sıkıntı yaratır çok büyürse lastik çapı. unimog gibi olur bu sefer :smiley:

Tempus' Alıntı:
ayna maruti ile iş bitse, motor gücü uzun yolda baya sıkıntı yaratır çok büyürse lastik çapı. unimog gibi olur bu sefer :smiley:

kürşat...ben 35'' taksam bana yeter..motor gücüm 4000 benzinli. dolayısıyla rahatlıkla yorulmadan uzun yol gider..kaldıkı şimdiye kadar geldiğim en uzun yol bursa buluşması oldu.benim 2. aracım olduğu için hafta sonları izmir civarında kullanıyorum..

MOBİDİK' Alıntı:
kürşat...ben 35'' taksam bana yeter..motor gücüm 4000 benzinli. dolayısıyla rahatlıkla yorulmadan uzun yol gider..kaldıkı şimdiye kadar geldiğim en uzun yol bursa buluşması oldu.benim 2. aracım olduğu için hafta sonları izmir civarında kullanıyorum..

ankarada çıkmacılarda düz dizellerin ayna marutileri bulunabilir sanırım seninkine uyarsa sorunun çözülür

Hele o kısımlara gelelim de ;D ;D ;D

Deyiştirirsem eğer hediye ederim nedemek,ama sırayla ilerliyorum,malum bütçe meselesi,bu sene 33 lerle takılmayı planlıyorum,aracı tanıya tanıya deyişiklikler yapacağım. Diğer usta offroadcular kendi yolunda,ben gariban kendi yolumda. ;D

Tempus' Alıntı:

Tuğsancım senin 100 kaç modeldi ve pulu ne kadar. ben pulu ödemeye gittim 1700 tl dediler yatırmadım. indirim filanmı yaptırıcaz nası olcak bi fikrin varmı ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri