Toyota Landcruiser BJ60 SOA Yükseltme Modifikasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,169
Ynt: Toyota Landcruiser BJ60 SOA Yükseltme Modifikasyonu

RedlinE' Alıntı:
herkez gibi bende camurluk agizlarindan deger aliyorum. Dodiklerde hiç yoktan beş cm atacaktir. ee ne oldu kaldi içerde... gerçi biz gorsele takildik teknik olarak sen daha iyi bilirsin ama daha geniş iz açikligi yakişir.
Resimden belli değil, lastiğin tam taştığı kadar dodik zati...Yarın son resmi yoıllarım karar veririz beraberce ;D

Etiketler

umut toyotacı arkadaşlara gercek toyota nasıl olur gösterdiğin için tebrik ederim
araca bak hizzaya gel olmuş

hadi 80 kasalar biraz cesaret pls

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
umut toyotacı arkadaşlara gercek toyota nasıl olur gösterdiğin için tebrik ederim
araca bak hizzaya gel olmuş

hadi 80 kasalar biraz cesaret pls

Heytem abi ben arazide deneme şerefine nail oldum , evet bu olmuş, demekki yapınca oluyor.

Bu işlem hakkında yaptığımız son şeyi anlatayım, benzer modifikasyon yapan/yapacak arkadaşlara yol göstersin.

Yavuz ile aracı arazide denediğimizde herşeyi, açıları dengesi vs mükemmeldi, ancak ön şaft örneğin tepe tırmanırken tam tepe bitişinde en aşağı sarktığında arazi şanzımanı traversine sürtüyordu. Ayrıca 4x4 de giderken açının fazla olmasından ötürü ön şaftın gırıl gırıl çalıştığını farkettim. Yunusun dediğine geldik ve ön şaftı değiştirmek gerektiğini anladım ;D (Aracın orjinal şaftı öküz gibi kalın ve her iki tarafta tek mafsallı)

Her neyse, 3 adet şaftçının elinden geçtik, biri hallederim çok kolay dedi. Taktık rezalet, eskisinden kötü. Kavga ettik bir de 200 TL kaptırdık. Biri olmaz bu hayatta dedi. Diğeri çok bilimsel bi tipti, LR'lere yan sanayi şaft yapıyordu herif, yaparım olursa 450 alırım, olmaz ise 150 alırım başınızın çaresine bakarsınız dedi.

Biz de internetten araştırma yapıp bu ve benzer işlemlerde kovan açısının nasıl olmasının gerektiğini keşfederek arazi şanzımanı tarafı çift mafsallı, kovan kısmı tek mafsallı şaft yaptırdık tornacıda. Cillop gibi oldu. Aslında açısı eski şafttan çok daha yüksek değil ama çift mafsal şaftların mafsallar arasında misketmidir nedir vibrasyonu alan bir parça varmış, esas etken o sanırım... Şu an şasecilerden sonra en tiksindiğim adamlar şaftçılar oldu ama araba da süper oldu ;D

inşallah orjinali gibide sağlam olmuştur, LR lara şaft yapan adamlardan filan toyota ya şaft yapılırmı ;D ;D ;D

umutcelikel' Alıntı:
Okusana abicim, o yavşak yapamadı, kendi şaftımızı double cardan yaptık ;D

iyi bari en azından LR dan sağlamdır gene hayırlı olsun ;D ;D ;D

Sanki sağlam şaft olduda ne oldu zayıf olsa sendeki motor o şaftı koparacak kadar güç ürettiğinimi zannediyordun ;D ;D ;D ;D

bunu senmı soyluyosun toprak?

makineyi degiştirdinde benim haberimmi yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR