Toyota Land Cruiser 1995 HDJ 80 turbo dizel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RedlinE Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 222
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,473

RedlinE

Land CRUISER VX 80 HDJ-1
Yer
İstanbul
Arkadaşlar bayagidir bir başlik acmayi dusunuyodum. Ama bazi sebeplerden dolayi bunu hep erteledim. Şimdi biraz makarasina birazda eşe dosta belki yararimiz olur diye yazmaya karar verdim.

Bu başlikda sirayla resim paylaşma şansim yok arkadaşlar resimler 3 makinede daginik haldeler hangisinde boş vaktim olursa o makineden paylaşacagim. Onun için resimlerin sirasina göre işlemleri kafanizda canlandirmayin lutfen
Yeri gelecek burda dostlarla bir gezi araçla ilgili bir bilgi benim hayatimdan bir kesit herşeyi paylaşabilirim. Ama ama konumuz LAND CRUISER bunun çevresinde dolaşacagiz hep.

Biraz kendinden bahsediyim öyle senelerdir camurdan gelen biri degilim bir çok arkadaşim gibi benim özumde cadde kulturu var. yanlamalar gazlamalar iki pert drag yarişlari dsb yarişlari falan hazirladigim araçlar o zamanlarda dergı fuar tv gormuş araçlardi. En son evoya niyetlendik kandillide takla atmayi başararak 1.3 multijete talim etmeye başladik. Ondan sonra yavaş yavaş doga çamur sevdasi başladi. Bir buggy yaptim. Paylaşirim resimlerini onla kaşindim biraz kesmedi.
Şu bu derken ilk 4*4 olarak şimdi kullandigim makine nasip oldu. İlanlarda goruyorum araç 70 kusurlerde çok hosuma gdiyor yaniyo araç mekanik vinç ama rakam çok yuksek neyse su bu derken benim alabilecegim bir rakamla araça sahip olduk.

Etiketler

Ynt: Toyota Land Cruiser 1995 HDJ 80 turbo dizel

Arkadaşlar araci aldim geldim.
bir enjektorde sikinti var hafif titretiyor araç hadi dedik bakalim. Araç gumrukden çikma 230 binde araç TR de 5000 km yol yapmamiş.Sanayide saglam bi arkadaş çevrem var. İşide az çok bilirim. Gumrukden çikmiş araç her zaman risktir. Malum benim araçdanda parça yurumuş. Buna ilerde saglam deginirim. Şimdi aracin yalitimiyla ilgili bir kaç resim paylaşacagim.

Beyler resimlerde aracin ilk halleri var. Tabi kapilarda falan her yerde ceviz kaplama var. kapilar sokulmuş on gous sokulmuş halde araçda ahşapi hiç segmem. Benim araç avrupa versyon oldugu için akşapli.

2.jpg

1.jpg

CIMG9121.jpg

CIMG9138.jpg

CIMG9149.jpg

Beyler hemen bir tiyo aracin camlari iki kere filim kaplandi. Normal bir aracda kullandiginiz bir filim bizim araçlarda çok acik kalabiliyor camlar dik oldugu için işik direk içerde ondan araç iki defa kaplandi. On cam dahil..

Aracin içi özel bir malzemeyle kaplandi fuarlarda bu malzemenin reklamini çok gormussunuzdur. kapilar iki kat bir iç sac sonra diş saç taban komple aralar ayrica on gous torpido altina kadar

3.jpg

5.jpg

CIMG9192.jpg

CIMG9195.jpg

CIMG9188.jpg

RedlinE' Alıntı:
... eşe dosta belki yararimiz olur diye yazmaya karar verdim.
Aklımdaki iki makineden biri... Maalesef hem ilk alım maliyetinin yükseki, hadi bunu geçtim seçenek kıtlığı var, o kadar kıtki kapanın elinde kalıyor.
İlgiyle okuyacağım.

Resimlere dikkatli bakarsaniz malzeme kaplanirken iç bukeylerin ustunde bir kat daha var. Tek tek oralara parça koydurdum. Normalde bunu kimse yapmaz yaptirmaz.

Bu arada aracin içi bitti. Dişida kaplandi 100 mikron malzemeyle
Renk olarak ilk vişne urugunu secmiştim ama malin boyu kisa geldi. Bunda karar kildik.
Araca giden malzeme 21 m.

CIMG9196.jpg

CIMG9209.jpg

CIMG9216.jpg

Seni tam olarak tanımasam bile, Kürşad abiden aldığım duyumlardan dolayı ne kadar titiz bir insan olduğunu biliyorum...
Ve aracını çok merak ediyordum...
Eeee bu güzel işte! :smiley:

Takip

Kurşat herkeze kendi arabasi efsana dostum. teneke 110 da en sevdıgım taraf bu mesela her dosta sinirli imkanlarla hayallarini sunuyor.

Erdem bey malesef haklisiniz. Aslinda ben bu başligi açmicaktim. Aracda yapacak birşey kalmadi belki satarim yeni araçla oyalanirim diye ama erteledim :smiley:
Çağri valla kupeli bu sefer hakli galiba sanayideki cocuklar arkadaşim olmasa ne o araç biterdi nede ben şimdi özgur olurdum. Benim usta geçenlerde bana haci dedi. ne var len dedim. Sayende direk cenlete gitcem dedi ne alaka oglumm dedim. Sayende dunyada cegenlemi yaşiyorum bide orda yancak degilim heralde dedi. :smiley:

Yok Mücahit mütevazi olmaya gerek yok HDJ 80 kasa zaten efsane fiyatı makul olsa ve bol olsa bu ülkede ondna başka araçla off road yapılmaz. Senin aracında benim bildiklerim içinde en iyi durumda ve bakımlısı. Kazasız belasız nazar değmesin :smiley:

selamlar dostum hayırlı olsun bu ne şimdi ya allah allah şaşırdım bak şimdi ;D ;D sen ne zaman açtın bu başlığı bakem

kurşat nazar degmesın dedın kalbimi fet ettin. daha sarmicam sana kupelim.

Çahanozz senin için açtim arasira bakda araba gor.

RedlinE' Alıntı:
kurşat nazar degmesın dedın kalbimi fet ettin. daha sarmicam sana kupelim.

Çahanozz senin için açtim arasira bakda araba gor.

çakal ben senin arabana hiç kötü dedimmi güzel araba ama tipim değil ne yapayım alla alla ;D ;D

cahanoz o imza ney Allah cezani verecek git yat. Bende kacar. yarin vinci falan koyarım.

RedlinE' Alıntı:
cahanoz o imza ney Allah cezani verecek git yat. Bende kacar. yarin vinci falan koyarım.

senin için kankammm ha bu arada şu yapboz arabana bi boncuk asayımda nazar etmesinler cadelerden geçerken ;)

b-355440-parıltılı_nazar_boncuğu.gif

Takip diyelim. Merak ediyordum bu %50 itfaiye aracının yapım aşamalarını. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR