Ynt: Töre'ye Kırkbeeeşş... Kalkıyoooorrr...
Sayın Hiç,
Bu başlıktaki ikinci yazınızdan sonra oluşan derin sessizlik, acaba okuyucu olarak bizler de mi otosansür uyguluyoruz kendimize, gözlemlediğiniz olumsuzlukları hiç olmamış gibi kabul ederek sormuyoruz, sorgulamıyoruz diye düşünmeme sebep oldu. Forum üyelerinin eğitim seviyeleriyle ilgili bir anket dikkatimi çekmişti. Eğitim seviyesi genelde yüksek. Yazılıp çizilenlere ve eğitim seviyelerine bağlı olarak üyelerin sosyo-ekonomik durumlarını da tahmin edebilmek hiç zor değil. Duyarsız, sorgulamaktan aciz ve farkındalığı düşük üyelerden oluşan bir topluluk olduğuna inanmıyorum gezenbilirin. Gözlemlediğiniz olumsuzlukları aşağı yukarı tahmin edebilecek biri olarak bazen suskunluğun, söylenebilecek onlarca şeyin yerine geçebileceğini savunuyorum. Elbette sizin yazarken uyguladığınız otosansür çok daha kısıtlayıcı. Eğer gözlemlediğiniz olumsuzluklar gezi anılarınız içinde yer alıyorsa yeri tam da burasıdır. Ancak biliyorsunuz ki forum kuralları gereğince siyasi tartışmalar yasak ve tabi yine biliyorsunuz ki yazacaklarınız, yaşadığınız olumsuzlukların en safiyane, en insanı, en tarafsız yönlerinden dem vursa bile eninde sonunda gelip oturacağı çizgi siyaset eksenidir. Burada, doğru bildiklerini haykıracak olduktan sonra hiçbir yasa koyucu tarafından engellenmesi mümkün olmayan yüzlerce insan olduğuna da inanıyorum. Ancak foruma üye olurken bu kuralları peşinen kabul etmiş olduğumuzdan dolayıdır ki, yasakları bu platformda delmeye çalışmanın en azından forum yöneticilerine saygısızlık olacağı inancındayım. Birileri senaryoyu yazmış, baş rolleri kendi adamlarına dağıtmış, içimizden rol kesmeyi becerenlerin ücretini banka hesaplarına yatırmış, figüranların cebine harçlığını koymuş. Geri kalanlar yalnızca dekor... Bizim gibilerin çığlıkları ise fon müziğinin ardında kaybolup gidiyor. Kendi farkındalığımızı arttırdıkça daha çok acı çekiyor, daha çok yalnız kalıyoruz. Eskiden ince hastalık varmış, şimdilerde artık kanser moda. Sonunda geberip gidiyoruz taş üstüne taş koyamadan... Daha ileri değerlendirmeler yapmayı sizin gibi essssssssss geçerek susssssssssss!uyor, gözlemlediğiniz olumsuzlukların çok da can sıkıcı olmadığı günlerin de geleceği umuduyla, sizlere nice mutlu geziler diliyorum.