Tire köfte...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,183

prafa

Kamp II
Tirenin yeni bir kooperatifi var. Reklam olmasın diye adını yazmayayım ancak günlük pastorize süt üretiyor ve marketlerde satılmakta bu koo. sütleri.
Tirenin de meşhur bir şiş köftesi vardır. Bu köftenin başka hiçbir köftede olmayan özelliği pişmiş olarak satılır. Yani bozulma tehlikesi az. Bozulmasın diye katkı da koymaya gerek yok...
Bu köfteyi bu kooperatif üretmiş ve ben dün akşam marketin et reyonunda görünce hemen bir paket satın aldım akşam da tavada iki çevirerek yedik... Çok leziz...
Sucuğa alternatif.

Etiketler
Ynt: Tire köfte...

faydalı seylerın reklamı reklam sayılmaz burada.paylasım sayılır.markasını solermısınız ve nerden aldıgınızı.

Tire süt kooperatifi üretiyor, ben Pehlivanoğlu Alsancak marketten aldım. 18 adet köfte var pakette 15,90 TL. ( köfteler uzun, 4 kişi doyabilir, 3 kişi kesin.)... Safi dana etinden üretilmiş, gerçekten çok lezizdi.

tirenin delikli köftesi harikadır yaklaşık 14 yıldır
bu köfteden yerim gerçekten harikadır

tavsiye ederim

Merhabalar,
Barış kardeşim, çok doğru belki Tire Köftesini İstanbul'da bulamazsınız bir dönem bende yemiştim beğenmiştim, varmısın sana biryer önereyim git orda bizim Akçaabat Köftesi ye veya pide ye.Bak bu latife değil gerçekten gidilip yenilecek biryer.
Yerini tarif edeyim;Hani eski adliye vardıya onu Maltepe istikametine doğru biraz geç yolun solunda göreceksiniz.Adını yazmaya gerek yok şöyle tarif edeyim siz anlarsınız hani bizim çok meşhur hareketli bir oyunumuz varya (gerçi şimdi nekadar çakması olduğunun hesabını kimse yapamaz) KOLBASTI işte bu oyunun doğum yeri bahsettiğim mekanın ismidir.Minibüs yoluna cephe masalarıda vardır.
İstanbul'daki en güzel Trabzon Peynirlisini bu mekanda yaparlar bunda idaalıyım.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Barış kardeşim, çok doğru belki Tire Köftesini İstanbul'da bulamazsınız bir dönem bende yemiştim beğenmiştim, varmısın sana biryer önereyim git orda bizim Akçaabat Köftesi ye veya pide ye.Bak bu latife değil gerçekten gidilip yenilecek biryer.
Yerini tarif edeyim;Hani eski adliye vardıya onu Maltepe istikametine doğru biraz geç yolun solunda göreceksiniz.Adını yazmaya gerek yok şöyle tarif edeyim siz anlarsınız hani bizim çok meşhur hareketli bir oyunumuz varya (gerçi şimdi nekadar çakması olduğunun hesabını kimse yapamaz) KOLBASTI işte bu oyunun doğum yeri bahsettiğim mekanın ismidir.Minibüs yoluna cephe masalarıda vardır.
İstanbul'daki en güzel Trabzon Peynirlisini bu mekanda yaparlar bunda idaalıyım.

Büyükçekmecede var bir yer sahibi Sürmeneli. Onlar Sürmene Peynirlisi diyorlar adına ve kaşarlı pide istiyorum dersen suratına ters ters bakıp onun adı kaşarlı pide değil "Sürmene Peynirlisi" diyor garsonlar. Ayrıca mevsiminde hamsi ızgara yapıyorlar birde iç yağıyla yapılmış lahana çorbası ve dolması var menülerinde. Adresini merak edenler için; Edirne - İstanbul istikametinde Büyükçekmece Atrius Alışveriş merkezinin yanından giren sokağa girin 100m ileride solunuzda kalacak. Eski nikah salonu vardı onun tam karşısında kalıyordu.

Offf..... Nerden getirdiniz aklıma şimdi

Merhabalar,
Arkadaşım ne öyle "Offff nereden getirdiniz aklıma şimdi" birşey söyleyeyimmi ama aramızda kalsın (ya birader benim aklımdan hiç çıkmıyorki) malum Çanakkale'de ancak hayaliyle yaşıyoruz.

Tire süt ürünlerini Kipalar da satıyordu. Bu ürünü de satıyor olabilirler, bakmak lazım.

Doğal ve katkısız ürün peşinde olunan şu zamanda, üretim yeri, üreten kuruluş, ürünün pişmiş halde satışa sunulması gibi özellikleri onu epeycene kıymetlendiriyor. Ürün dondurulmuş halde de değil. Üzerinde 4-5 derece (hatırımda kaldığı kadarıyla) sıcaklıkta muhafaza edin diye yazıyordu.

Bu köfte Tirede kasaplarda da hazır olarak ( ızgarada pişirilmiş hali) satılıyor. Tereyağda hafif kızartın diyedir tarifi ama biz sızma zeytinyağda kızartmayı seviyoruz. Bu köftenin yanına et suyunda, Sarıkılçık pirinci ile yapılmış pilav ve de güzel bir çoban salata veya közlenmiş patlıcanla yapılmış bol sarımsaklı yoğurtlu ezme ne yakışır anlatılamaz.
( Karafırın pidesi de tabii)

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,

:smiley: tamamdır bılıyorum orayı.cok yakınımda oldugu ıcın cok gıtmıslıgım vardır.gercekten cok lezzetlıdır herseyı.kayserılıyım ama nedendır bılınmez arabamda kemence tulum calar, karadenız yemeklerıne hastayımdır.nerde gorsem gırerım mutlaka .hersene 50 kılo fasulye tursusu kurarım :smiley: muhlamaya bıterım 7-24 yapan olsa yerım. bu gıdısle ıs cıkısıda ordayım yıne galıba :smiley:

Geçmiş bir Bodrum dünüş yolundaki Tire molası kareleriyle konuya biraz görsellik katayım müsadenizle... :smiley:

Mahalle BODRUM'da - 202.jpg

Mahalle BODRUM'da - 211.jpg

Bizimkinden değil ama... Söke veya Ortaklarda çöp şişe uğramışsınız. Gayet iyidir oralarda.

Çöp şişin tarihine dair bir iki satır yazayım.
Ortaklar girişindeki göbeğe Söke tarafından gelipte Aydına sağa sapılan noktada bir bakkal vardı çok evvelde. Tüm otobüsler orada durur mola verir, yolcu indirip bindirirlerdi. Tabi göbek falan yoktu o vakitte dört yoldu orası. Sonra yol genişledi göbek yapıldı, otobüslerin durduğu yerin tam karşısındaki (Ortaklara girilen yerin sağı) kahvenin yanına bir ana ve oğul ilk çöp şiş arabasını koydular (sene yaklaşık 1978- Milas- Bodrum yeni yolun yapıldığı zamanlar). Hatta oğul yeni öğretmen olmuş tertemiz bir gençti. Masa sandalye yoktu, arabanın bir tarafına yapılmış çıkıntı rafta yerdik çöp şişleri. Uzan ocaktan al, sıyır çöpü tabağa koy, bitince sayılacak çöpler, içilen ayran bardak hesabı eklenecek ve ödeyeceksin ...

Hemen her hafta sonu geçmek zorunda olduğumuz bu güzergahta yıllarca karnımızı doyurduk az paraya çok lezzetle. Zaman geldi orada park edecek yer bulunmayan günler oldu, otoban oluşan düzene darbe vurdu, çöp şiş piyasası Söke yoluna nakletti kendini, birazı Söke sanayide yeşerdi ama gözleme ilavesiyle hala hesaplı ve lezzetli karın doyurulan yer olma özelliğini devam ettiriyor. Bu arada Aydın Marmaris yolundaki köftecilere gelirsek onlarda Çine içindeki köfteci Remzinin arkasından yürüyen esnaflardır, o güzergahta Bayır çıkışında rampaya sarmadan önce solda bulunan PO ( değişmiş olabilir) yanındaki tarihi Merdivenli tek seçenekti zamanında karın doyurmak için.

Ancak bir gezginin yolu Aydın üzerinden geçecekse karnını doyurmak için uğraması şart olan tek yer Hacı kebaptır. Ama ona da uğradığınızda eskisi gibi olsun abi benimki demeyi unutmamalısınız. Baksa da tanıyamaz ama sizin kebap eskisi gibi gelir mutlaka...

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Arkadaşım ne öyle "Offff nereden getirdiniz aklıma şimdi" birşey söyleyeyimmi ama aramızda kalsın (ya birader benim aklımdan hiç çıkmıyorki) malum Çanakkale'de ancak hayaliyle yaşıyoruz.

Madem burası " Yiyenbilir " e döndü, bende size bir soru sorayım. Geçen sene temmuz ayında D.Karadeniz gezisi sırasında Trabzon'a gittim. Kadakal Rest.da kuru fasulye yedim. 3 kişi idik ama malesef bir porsiyon kalmıştı. Gerçek söylüyorum hayatımda böyle fasulye yemedim. sırf bir kez daha yemek için Trabzon'a yine giderim. Söylermisiniz kurufasulye, Trabzon'daki tüm kurufasulyecilerde böyle güzelmi yapılır, yoksa biz mi çok açtık :p

PIKACU' Alıntı:
:smiley: tamamdır bılıyorum orayı.cok yakınımda oldugu ıcın cok gıtmıslıgım vardır.gercekten cok lezzetlıdır herseyı.kayserılıyım ama nedendır bılınmez arabamda kemence tulum calar, karadenız yemeklerıne hastayımdır.nerde gorsem gırerım mutlaka .hersene 50 kılo fasulye tursusu kurarım :smiley: muhlamaya bıterım 7-24 yapan olsa yerım. bu gıdısle ıs cıkısıda ordayım yıne galıba :smiley:

Ben de övünmek gibi olmasın ama aslen Kayseri'liyim, ama inanın her gün TV de Karadeniz ile ilgili belgesel arıyorum, internette gezenbilir sayfam "Karadeniz" bölümü ile açılıyor, arabada hemen hergün Kazım Koyuncu'nun "Hayde" CD sini dinliyorum. Hatta hanım "nüfusunu Karadeniz'e aldır" diye takılyor. Yurdumun her yeri güzel ama ( HES vs.lerle bozmazlarsa ) oralar bir başka güzel ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR