Tire köfte...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prafa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,184
Ynt: Tire köfte...

Merhabalar,
Ben Trabzon'un en batısındanım, Beşikdüzü ilçesindenim.
Bizde kurufasülye olarak bazı lokantalarda kendi yöremizde yetişen gerçekten çok az miktarda yetişebilen şekerfasülyesi kullanılır.
Bizim yörede hiç kimsenin bahçesinde satabileceği 100 kg fasülye olmaz zaten çok satılmadığı için bizim fasülyelerimizde kesinlikle ne ilaç nede kimyevi güpre kullanılmaz zaten bizde tarım pek olmadığı için hiç zirai mücadele yapılmaz tadı lezzeti işte bu fasülye, su, tereyağ dan kaynaklanır.Bu şeker fasülyesi ancak ailelere yeter veya tanıdık birinden alınabilir.İsim ve görüntü olarak aynısı gibi olan ve satılan fasulye il dışından zişraat yapılan bölgelerden gelir.
Zaten sizin yediğiniz yer yeni bir isim değildir ben çocukken KADAKAL ismini duyardım fakat hiç gitmedim.Muhtemelen sizin yediğiniz fasulye şeker fasulyesi olabilir.
Malum bizede et dışardan gelir.Benim ilçeme komşu köylümüz olan bir kasapın Amasya Suluova'da kurduğu çiftlikten gelir yani et pek önemli değildir.
Fakat Trabzon merkezde ve diğer yerlerde hatta meşhur Çayeli kurufasülyesi dedikleri bile İspir fasülyesinden yapılır.İspir'de yetişen hakiki İspir fasülyesini zaten birkaç lokanta kapatıyormuş o fasülye hakkında bilgim sadece bukadar.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Etiketler

Bu Saygıdeğer Tire koftesi için Ankara da tavsiye edebileceğiniz bir mekan varmıdir.
Gece gece canimcekti. Bir oturuşta 100 tane İnegöl koftesi yeme kapasitesine sahip olan biri için Tire köftesinin lezzeti eminim ki çok muhtesemdir.

Sevgiler, saygılar

Burak Dirican

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Arkadaşım ne öyle "Offff nereden getirdiniz aklıma şimdi" birşey söyleyeyimmi ama aramızda kalsın (ya birader benim aklımdan hiç çıkmıyorki) malum Çanakkale'de ancak hayaliyle yaşıyoruz.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

:smiley:) Güzel yemeğe hasret olmanın ne demek olduğunu 2 sene Londra da yaşadığım için inanın çok iyi bilirim. Şöyle tarif edeyim akşam yemeğinde ekmek arası tam yağlı beyaz peynir ve domates istemek ve bulamamak gerçekten çok kötü.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR