The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozntan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 235
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,238
Ynt: The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

Değiştireyim abi kısa sürede :smiley: abi boşver akü işini bi soklama akulerinden al uğraşma :smiley: hem böyle kötü senaryolar kurma başına gelir haberin ola :smiley:

Etiketler

aracı ilk aldığımda tüpü ön koltuk altında bulunan orjınalde aku konan yere sacı keserek uydurmuşlar oradaki tüpü söktüm aracın içine büyük tank taktım aracın aküsü ön tarafta duruyor kaput içinde... aracın içinde kı o alanı yine saçla kapattıracağım orayada bir akü koyacağım böylece yüksek amper 12 volt olacak bu aracın sadece çalışması için olacak birde arka maurluğun iç kısmına sac kıvırtıp orayada bir akü koymayı planlıyorum oda yaşam aküsü olacak vinç için takviye olacak :smiley:

şidilik durum bu

IMG-20140909-WA0065.jpg

IMG-20141006-WA0007.jpg

foremost' Alıntı:
elinize sağlık bir solukta okudum ve emeğinize hayran kaldım seriesler çocuk gibi sürekli ilgi isteyen araçlar umut kardeşimin aracı bende ve bende elimden geldiğince bir üst sınıfa taşımaya çalışıyorum aracımı söküp takmak zevk veriyor büyüklerin en güzel oyuncağı bu tür araçlar kolay gelsin yeni gelişmeleri bekliyorum sevgiler saygılar..

kesinlikle katılıyorum çok büyük oy puzzle gibi araçlar hem sökerken hem takarken keyf alıyorum :smiley:

ozo' Alıntı:
geç olmmuş güç olmamış :smiley: su giibi akıp gitmiş elinize sağlık güle güle gezilsin

güç oluyor bazen de oda işin cilvesi artık :smiley:

emre iki araç yaptın sende bilirsin ki bizim araçlarda final yok yaptıkçaaaaaaaaaaa, yapasımmmmmmmm, geliyorrrrrrrrrrrrrr. hahahahaha

ne demek istediğini şimdi anladım ;) önce kaporta ve alt yapıyı kusursuz duruma getirmem lazım o senin dediğinlede durumu taçlandıracağım bu yıl içinde çıkacak o iş bakalım artık :smiley:

mrdnmz' Alıntı:
Ömür biter yapacaklar bitmez :smiley:

aynen öyle... aklımda deli projelerle yatıyorum sabaha bir kısımının gereksiz bir kısmının olamayacak şeyler olduğuna karar veriyorum... Gün içinde yeni bir sürü ayrıntı geliyor aklıma bir kaç gecede onların nasıl yapılacağına kafa yoruyorum olabilir seyler sol üst lobda olamayacak şeyler sağ alt lobda birikiyor :smiley:

Aracınızın yapım aşamalarında kolaylıklar dilerim gönlünüzce bir an önce bitirip binmeniz dilegimle
İstanbuldan bir parça yada ne bileyim birşey lazım olursa çekinmeden yardım etmeye hazırım aklınızda olsun

Eğer İstanbulda varsa aradıgınız ürün siz söyleyin bana ben gider alır gönderirim sizlere

araca yapmak istediğim aklımdaki işlerden biride bu trimler halla nasıl yaparım hangi malzemeyi kullanmam lazım diye tasarlamaya çalışıyorum

FB_IMG_14231334640309190.jpg

FB_IMG_14231334127218074.jpg

FB_IMG_14231334127218074.jpg

ozntan' Alıntı:
aracı ilk aldığımda tüpü ön koltuk altında bulunan orjınalde aku konan yere sacı keserek uydurmuşlar oradaki tüpü söktüm aracın içine büyük tank taktım aracın aküsü ön tarafta duruyor kaput içinde... aracın içinde kı o alanı yine saçla kapattıracağım orayada bir akü koyacağım böylece yüksek amper 12 volt olacak bu aracın sadece çalışması için olacak birde arka maurluğun iç kısmına sac kıvırtıp orayada bir akü koymayı planlıyorum oda yaşam aküsü olacak vinç için takviye olacak :smiley:

şidilik durum bu
2. fotoğrafta görülen distribitöre ortadan buji kablosuyla bağlanan bobin dik pozisyonda ve kablo çıkışı üst tarafa gelecek şekilde monte edilmeliymiş yağ soğutmalı gibi bişiler söyledi bir usta benimki ters duruyormuş düzelttim sizinki yere parelel duruyor.doğrumudur bilmiyorum ama farklı bi bilgi verende olmadı :smiley:)

onun yukarı alınma nedeni su geçişlerinde su kaçmasını engellemek içindi bujı kablolarının bağlı olduğu distiriböre bolca wd 40 sıkarsan su nedeni ile çalışmamma gibi bir durum söz konusu değil yere paralel olması ile ilgili de bu güne kadar hiç bir uyarı almadım ama dikkatinin için tesekkür ederim... bu konuyu bir araştıracağım öğrendiğimi buradan paylasırım...

bir camp, overland ya da offroad aracının bana göre olmazsa olmazlarından en önemlisi haberleşme hatta lastikten vincten sisten herşeyden önce geliyor eğer bunun bir öncelik sırası olsaydı bana göre söyle olmalıydı bir araç iki aracı sürecek şoför aracı hareket ettirecek yakıt ve haberleşmeyi sağlayacak araç telsiz :smiley:

aracıma Midland alan telsiz taktim
1 adet HYT marka el telsizim
2 adet te motorolla gp300 el telsizim var

şimdi sırası ile anlatalım :smiley:

arac telsizini araca herkes akü üzerinden direk hat çekerek bağlıyor... gece kamp durumunda araç telsizinin açık kalması demek sabah boş akü demek bu nedenle araya ısıklı bir uyarı anahtarı atarak bağladım aslında kontak üzerinden hat çekip anahtar 1 konuma gelmeden calışmamasını istiyordum ama araç telsizi bağlayanların hepsi kontak üzrinden alırsan parazit sorunu yaşarsın dedi yapack bişey yok doğruluğunu araştırmadan bu şekilde bağladım :smiley:

20150220_113725.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR