The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozntan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 235
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,176
Ynt: The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

aslan28' Alıntı:
532 366 3395 numaran ararsanız foto konusunda yardımcı olurum
saat erken diye aramıyorum biraz ilerlesin vakit arayacağım

mrdnmz' Alıntı:
Series toplamış adama hiç yakışmadı bu yorum ;D ;D ;D ;D
emre valla okyanusta yüzüp derede boğulmak böyle bişey sanırım :smiley:
sesezgin' Alıntı:
Ozan abi cok geç kalmış bi konu oldu
Senin gibi series ve defender duayeni bi insan neden konu açmaz ki benim gibi acemiler istifade edecek cok faydalı olacak
Seriesle geçen her an ayrı bi heyecan
Konunun devamını gorsellerle birlikte heyecanla bekliyorum
duayenlik lafı işi gerçekten iyi bilen insanların yanında çok utandırır beni amatörlük diyelim işte söktükçe hep beraber öğreniyoruz bende gördüklerimi herkese anlatıyorum ...

Etiketler

ve sıra geldi aracı bi güzel sökmeye :smiley: söktükçe de öğreneceğiz

20140401_114831.jpg

Bu söküm işleminiden önce aracın rot başlarını teker rulmanlarını fren balatalarını değiştirttim karter yağ sızdırıyordu o işi halletim ( bu arada bütün ingilizler yağ kaçırır yağ kaçırmayan ingilizin yağı bitmiş demektir ) ama bendeki kaçırmıyordu akıtıyordu :smiley: bu nedenle de karter contası vs değişti

burada bulaşıkları yıkadığım fotolardan sanayi kısmını çok fazla fotoğraflayamadığımdan elde olan fotoları paylaşacağım

20140308_121734.jpg

bu sanayi faslı bittikten sonra aracı evin önüne aldım sökmem gerekenlerini tamamını söktüm arka üst hard top saçtan sonradan yapıldığından :( çürükler vardı cünkü cam fitillerinden su alıyordu içine bu nedenle önce çürüklerden arındırılması yerine parça kesilmesi kesilen parçaların kaynatılması daha sonrada macunlanması aşamasına geçildi evimin önünde kızlarımla birlikte bu faslı başarı ile tamamlayacağımı düşündüm bu nedenle de minik overlander ları devreye soktum o minicik ellerle ne mucizeler yarattıklarını görseniz inanamazsınız :smiley:

10153881_10152376215354731_3930405608300084539_n.jpg

20140503_150414.jpg

yemek molasında müzk ve araç tanima kısmı :smiley:

20140503_155319.jpg

macun ve zımparalar yavaş yavaş bitmeye başlıyor bu arada belirtmekte yarar var ki benim bu yaptığım şey tümü ile geçici bir çözüm için yani aracın rengini o şekli ile işletip daha sonra tuve girip daha sonra tekrar boya yapıldıktan sonra aynı aşamaları tekrarlamak yerine ruhsatta yazılı olduğu renge bi şekilde ucuz yollu getirip daha sonra kaporta boya işine girmek olduğu için böyle bir uğraşa girdik

20140503_150332(0).jpg

tavanı söktüğümde tavan bağlantı kısmının aslında macundan çok güzel yapılmış bir heykel olduğunu üzülerek anladım :smiley: o noktada olduğu gibi bırakıp bir kaportacıya teslim edip kaporta işlerini tam olarak yaptırıp boyatayım diye düşünmeye başlamıştım ama ozamanda arac için ayırdığım bütçeyi aşmaya başlayacaktım... başka bir çözüm bulmalıydım....

ve iki gün sonra geçe saat 02:30 da evrekaaaa :smiley:

araca nasıl olsa sis bar yapacaktım sis barı yapmak yerine bir metal saçı tavan ve cama alıştırıp onun üzerine delikler açıp sis ayaklarını bağlasam sonra onu tavan ve camaın arasına monte etsem kaporta boya faslını bir yıl ileriye bırakabilirdim diye düşündüm sabak bir deneme yapmaya karar verdim

sabah ilk denemem çeta ile oldu ama çetaya şekil vermekte zolanınca saç levha ile çalışmaya karar verdim sisler konusunda da 12.5 tl lik Tofaş alt sisleri alıp içindeki parlak kısmı değiştirip birazda büküm verip yansıyan ışığın daha odaklı olarak iletilmesini sağlayacaktım kısaca yayıcı özellikteki tofaş alt sislerini delici yapacaktım

FB_IMG_13981550264031055.jpg

FB_IMG_13981017615289152.jpg

sisler için hazırladığım standa sis akaylarını vidaladım ve boyadım toplamda tavanda 6 adet sis olacaktı bunlar da sağ sol en başlar 1 düğme sag sol ıkıncıler 2 düğme ve iki ortadaki 2 düğme şeklinde gruplamayı düşündüm metal standın sağ sol en başlarada uhf telsiz anteni için ayak ta takmayı ihmal etmedim....bakalım bişeyler çıkmaya başlıyor galiba artık....

IMG-20141114-WA0023.jpg

FB_IMG_13994614095528189.jpg

20140508_172714.jpg

böylece artık aracımız ruhsat rengi olan beyaza kavuşmuş oldu bu raya kadar durumu özetlemek gerekirse aracın alt takım ve yürüyen parçalarından değişmesi gerekenler değişti boyası ruhsat rengine döndürüldü dış kısmı görsel olarak çıkmaya başladı elimde bir tabaka çeta vardı nasıl olsa tuv ve ruhsat işleri bittikten sonra aracı kaporta boyaya vereceğimden hazır yapmışken ileriye yatırım olsun diye çamurluk ve yan çetalarınıda aradan çıkarayım dedim volkan DİRİŞKİN arkadaşımla birlikte kolları sıvadık yaparız la biz bunu sanayideki adam nasıl yapıyor oğlumlu konuşmalardan sonra başladık işe

malzemeler :

1 tabaka çeta
2 canvar
3 kalıp için kağıt
4 perçin makinası
5 perçin ( 5 lik )
6 matkap
7 matkap ucu 5 lik

önce ıkea ya gidip paketleme ve hediyelik kısmından bolca kağıt karton arası kaplama malzmeesinden aldık öcretsiz olduğu için yarım rulo aldık ileri ki çalışmalarımızda kalıp için kullanırız dedik :smiley: yada arabın yağı bol bulma durumu

sonra çamurluk üzerine kagıdı koyup bir sablon cıkarıp makas ve maket bıçagı yardımı ile kalıbımızı hazırladık

kalıbımızı çetanın üzerine koyduk ve keçeli kalemle çizdik

koçtaşta alüminyum kesmek için çok ince canavar taşları satılıyor onlardan 6-7 alıp
kalıbımızdan çetaya aktardığımız camurluk üstü modelimizi dikkatlice kesitik

IMG-20140604-WA0003.jpg

hangi renge boyuyacağımıza karar veremediğimiz için birini siyah yapıp birinide kum grisine boyayıp aracın üzerine bıratık baktık kum gri daha çok yakışıyor çetaları kum gri yapmaya karar verdik :

FB_IMG_14018839782716923.jpg

FB_IMG_14018842554608016.jpg

FB_IMG_14018891219031769.jpg

e yapmışken iki lastik arası marşpiyelleride çeta yapalım dedik onlarıda kestik biçtik boyadık o işidi kendimizce yapmış olduk bu kısımda yardımını esirgemeyen benimle iki gün sürekli puaca yemek zorunda kalan volkan dirişkine de teşekkür etmeden konuyu kapatmayalım benim eski aracım kocaoğlan yeni aracım bilo ya beni anlatıyor... bozulursan canına okur bağırsaklarına kadar yolun ortasında seni yoyar ona göre aman diyim bozulma diyor :smiley:

received_m_mid_1402555423366_a0433b42b5132dbe34_0.jpeg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR