Telsiz Buldum !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,352

sword7

Zirve
Yer
Akçay
Rahmetli dedemin araç-gereçlerinin arasından çıkan bu tozlu telsiz sağlamsa Defender da iş görür mü? Görürse bunu çalıştırmak için neler gerekiyor. Telsizler hakkında hiçbir bilgim yok. Bu aleti nasıl değerlendirebilirim? Yoksa hatıra olarak mı saklamalıyım :smiley: Teşekkürler. Umut...

Resize of Görüntü001.jpg

Etiketler
Ynt: Telsiz buldum !

dostum ön konsula tak çok hoş duruyor özel bir kablosu var elektronik parça satıcılarında oluyor ayrıca bir de antene ihtiyacın olucak 70-100 tl arasında değişiyor fiyatları oda çok duruyor defenderde mutlaka olması lazım derim ben AMAAA telsiz kullanan hiç kimse yok tüpçüler bile cep telefonu kullanıyor resmi daireler kullanıyor onlarında frekansları farklı selamlar

Halk bandında telsizi kullanmak için herhangi bir sertifika gerekli mi? Telsizi kullanmayı nasıl öğrenebilirim? Çevremiz tatil beldesi olduğu için bu tür kurslar mevcut değil şuanda. Denizcilikle ilgili yerlerden bu belge temin edilebilir mi ki. Yorumlar için teşekkürler...

Selam,
Cihaz arkadaşlarında belirtiği gibi CB cihazdır . CB cihazlar için herhangi bir belge ya ruhsat gereksnimi yoktur . Cihaza elektronikten biraz anlayan bir arkadaşın göz atması uygun olur . Herhangi bir arıza yok ise bir cb anten ve 12v vermek yeterliolacaktır . CB kullanan artık pek yok ama offroad etkinliklerinde gnelde CB kullanılmakta ...

cb ler de bas konus olarak kullanılır bır teyıp cıye gıdersen anlaya bılır sakın anten baglı deıl ıken mandal a basma severeden cihazın cıkıslarını yakarsın elındekı telsınz 4 watt cıkıslı olması lazım arac ustu antenle 30 50 km mesafede gorusme yapabılırsın off raad ıcın uygundur

Ynt: Telsiz Buldum !

Bu işe çok sevindim. Tam da düşündüğüm gibi bir aletmiş. Umarım çalışır. Hepinize teşekkürler...

Dede süpermiş ;D Telsiz felan ;D

Allah toprağını bol etsin...

Hatırasıda olur sizde, ne güzel, bende dedimi özledim, Allah Rahmet Etsin....

Anteni nerden bulabilirim peki ? Elektrikçilerde olacağını pek zannetmiyorum ::smiley: Dede gerçekten süperdi, bir marongoza ve demirceye, hatta elektrikçiye çalışma olanağı sağlayacak malzemeleri vardı. Çoğunu saklıyorum, hatta gerektiğinde kullanıyorum. Toprağı bol olsun...

yakınbiryerlerde değilsin ki yardımcı olalım ozaman şöyle yapalım.

Telsiz ve radyo amatörleri cemiyeti balıkesir şube başkanına ait bilgiler aşağıdadır.

BALIKESİR İsmail CİMPİR Atatepe Ticaret Odası Sosyal Tesisleri yanı, Çamlık Mevkii BALIKESİR 532 6437846

Kendisi CB antenin şehrinizde nerde bulunacağını ve bakımı yaptırmak için eln. ustası konusunda yardımcı olabilir.

TRAC Gölcük Şube başkanı umut ÖCAL TA2MKO

umut baba naber, telsiz sınav tarihleri belli oldumu .olmadıysa aklında olsun bende girmek isterim. geçen sefer 2 günle kaçırdım da .

ayrıca yakında senin oranın programını yapacağım unutmadım.action cameralar gelmedi usa dan onları bekliyorım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,851
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR