Telefonunun Şarjı Bitince Donarak Öldü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,488

yasarergun

Dünyayı değiştirebilirsin
Yer
Antakya-Hatay ama O bir Antep'li :)
Web
www.yiyenbilir.com
Telefonunun şarjı bitince donarak öldü
Uludağ'da kaybolan genç, telefonunun şarjının bitmesi sonucu yeri tespit edilemeyince donarak öldü. Ölen gencin kaybolduktan sonra arkadaşlarıyla tam 5 saat telefonla konuştuğu ancak yer tespiti gecikince kurtarmanın geciktiği ortaya çıktı.

Arkadaşlarıyla birlikte tatil yapmak için geldiği Uludağ'da kaybolan ve donmak üzereyken bulunduktan sonra hastaneye götürülmek istenen üniversiteli genç hayatını kaybetti.
Özyeğin Üniversitesi Turizm Bölümü öğrencisi olduğu öğrenilen Ümit Özgen'in, 5 saat süreyle telefonla arkadaşları ve ailesiyle konuştuğu ve cep telefonunun şarjının bitmesiyle birlikte izinin kaybolduğu belirlendi.

Dün öğle saatlerinde arkadaşları otelde dinlenirken "Ben kayak yapmaya gidiyorum" diyen Ümit, snowboardunu alarak piste çıktı. Telesiyej ile zirveye çıkan Ümit, çöken sis nedeniyle yönünü kaybedince kayboldu. Volfram Madenlerinin yakınlarına yönelen Ümit, hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye, görüş mesafesinin 1 metrenin altına düşmesi sonucu kaybolduğunu anlayınca boş bulduğu bir kulübeye girip, önce annesi Nuran Özgen'i arayıp, "Annecim ben kayboldum. Ama durumum iyi" dedi.
Daha sonra arkadaşlarına haber veren Ümit, telefonunun şarjının azaldığını anlayınca bu kez yönü hakkında mesaj geçmeye başlayıp, "Üşüdüm. Donmamak için koşuyorum" diye yazdı. Arkadaşlarının haber vermesi sonucu kendisini arayan jandarmalara kaybolduğu yönü tarif etmeye çalışan Ümit, 'belki oteller bölgesine giderim' diyerek, yolda rahat koşmak için kar kıyafetlerini çıkararak, koşmaya başladı. Koşarken, bayılan Ümit'e jandarma kar izlerini takip ederek gece saat 24.00'te ulaştı. Kar ve tipi yüzünden genci bir süre sırtında taşıyan jandarma ekipleri, daha sonra AKUT Bursa ekibinin olay yerine gelip kendilerine destek vermesiyle şuuru kapalı olan genci, olaydan 14 saat sonra saat 02.00'de oteller bölgesine getirdi.

Olayı haber alır almaz Bursa'ya gelen acılı baba Haluk Özgen, olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı'nın sorularını cevapladı. Ardından oğlunun cesedini hastane morgundan alan baba Adli Tıp Kurumu'na geldi.

Basın mensuplarının, 'Olayda ihmal var mı?' sorusunu cevaplayan baba Haluk Özgen, "Olayda ihmal olup olmadığını, gidin ordakilere uzatın. 12.00'de kayboldu 18.30'a kadar kadar telefon irtibatı vardı. Burdaki arkadaşlarınla, annesiyle görüştü. annesiyle son olarak 18.30'da telefonla görüşmüş, şarjı bitmiş. Kısa kısa konuşuyordu. Mesajlaşmaya başladı. Arkadaşları 'yerinde dur' demişler. Yerinde durmamış hareket halinde olmuş. Çıktığı yerler en az 15- 20 kilometre vardı. Geçen yıl Bilkent'te okuyordu, bu sene Özyeğin Üniversitesi Turim bölümüne gelmişti. Ya siz gidin olayı onlara sorun. 6 saat telefonla konuştu. AKUT çıkarttı zaten. Turkcell sağolsun onla da işimiz var zaten. Gidin ona sorun, jandarma Turkcell'i aradı, ben arasam anlarım. 'Nokta olarak son noktayı bildirin' dediler, bildirmediler, savcılıktan kağıt istediler. Oğlumun yerini 4 saatte zor bildirdiler, araya kimleri sokmadık da öyle bildirdiler." dedi.

Olayda ihmal olduğunu savunan Haluk Özgen'in iş ortağı Tolga Karakaş da, "Öğle saatlerinde kaybolmuş, arkadaşlarışla ve annesiyle görüşmüş. Mesajlaşmış. Şarjı bitmiş. AKUT ekipleri olay yerine gelmiş, müdahele ettirilmemiş. Bulunduğunda annesi ile telefonla görüşmüş, iyi olduğunu söylemiş. Ambulansta ölmüş. Acımız büyük, ama Uludağ'da bu olaylar nasıl oluyorda meydana geliyor hayret verici" diye konuştu.

Etiketler
Ynt: Telefonunun Şarjı Bitince Donarak Öldü

Çok üzücü bir durum. Avrupa ülkesinde olsa daha ivedi davranılardı sanırım.

Azıcık eğitim almış birisi o 5 saatlik telefon konuşması esnasında o çocukla görüşse yerinde kalmasını beklemesini ve telefonla konuşarak bataryayı bitirmemesini söylerdi ekipler de o çocukla temas edip bulurdu (ancak ekipler temas sağlamasına rağmen bu olayın olması işin içinde ihmal ya da cehalet olduğunu gösteriyor). Allah rahmet etsin.

Ben kış arama kurtarma eğitimini uludağda almıştım wolfram madeninin olduğu yer çok basit ulaşılabilecek bir mevki. Jandarmanın kar motorları var oraya ulaşım 20 dakika falan sürer yürüyerek de 2.5-3 saat (aynı bölgeden yaralı arama ve naklinin canlandırıldığı tatbikat yapmıştık TDF eğitiminde ve biz yaralıyı kızaklı sedye ile çekmiştik ona rağmen toplam operasyon 6-7 saat sürmüştü) Çocuğu arayan yetkililer neden olduğun yerde kal hareket etme yürüme koşma üstündekileri çıkartma demediler ya da dediler de sözleri dinlenmedi mi araştırmak lazım. İşin içinde olayı başlangıçta ciddiye almama var gibime geliyor. Olaya bir de can havliyle yapılan yanlışlıklar eklenince kaçınılmaz son erken gerçekleşiyor.

Çok üzücü... Şartlar ne olursa olsun panik yapmamak lazım zannediyorum.

Çok üzücü bir olaydı gerçekten. Haberin sonuna bişey eklemek istiyorum 2 hafta kadar önce AKUT Bursa ekip lideri Aziz Doğan abimi ziyarete gitmiştim. Ziyaretim sırasında bana bütün olayı ayrıntılarıyla anlattı. Anlattıklarını aktarmıyacağım ama şunu söylemek istiyorum AKUT Bursa Ekibinin saat 20:00 sıralarında haberi olmuş, ekip toplanıp olay mevkiine gitmiş ama jandarma ekiplerince gitmelerine uzunca bir süre izin verilmemiş...

Kimseden izin alma zorunluluğu yok
Oteller bölgesine gelip madenin oraya gitmek isteyen herkes oraya gider jandarma da kimseyi engelleyemez çünkü böyle bir yetkisi yok belirli bir bölgeye girişi ancak gerekli hallerde hükümet verir ki geçen sene sanırım güneydoğuda sınırlı bir bölge için geçici bir süre bu durum uygulanmıştı ama yine de bu olayda birileri engelledi ise bu resmi yollarla değil gayriresmi yollardan olmuştur bu durumda ya biz gidiyoruz napacaksanız yapın denmeliydi ya da kimseye sormadan direkt olaya girilmeli idi. ayrıca maden bölgesine bakacak tarafına giden yolda yeni yapılan otellerin oradan da ulaşılabilirdi kimsenin de ruhu duymazdı zaten uludağdaki birlik kaç kişiden oluşuyor herkesin bildiği bir durum. eğer benzeri bir durum benim olduğum bölgede olursa -jandarma eğer bu tür bir tavır içinde olsa ki kesinlkle böyle bir tavır içinde olmayacağını biliyorum- şuraya şu kadar kişi şu yoldan gidiyoruz bilginize der jandarmanın karşısındaki otelden faks çeker yoluma devam ederdim. insan hayatının sözkonusu olduğu bir durumda kimse sizden bürokrasinin gereğini yerine getirmenizi bekleyemez. söylemiş olduğum durum çığ tehlikesi gibi açık ve yakın tehlike ihtimalinin bulunduğu hallerle ayağında spor ayakkabı sırtında eşofmanla eksi bilmem kaç derecede abi ben arama kurtarmaya gidiyorum diyen birisi ya da birileri için tabi ki geçerki değil sadece akut, 911 ya da benzeri profesyonel ekipler içindir. yoksa arama kurtarmaya gidenlerin telefatı aranan kişi ya da kişilerden kat be kat fazla olur.

herkese merhaba.bu üzücü oayın yorumlarını daha yeni okuyabiliyorum.kaldıki o geceden sonra kendimi daha yeni toparlayabiliyorum. çok sıkıntılı bir geceydi.tamamen bilgisizlik.ümiti yaşatabilirlerdi.umarım aynı şey birdaha yaşanmaz.

aklılları yerinde olması gerekiyor üstad..hatırladığım kadarıyla bölgede 13 kar motoru vardı o gece. ve an acısı jandarmanın elinde ne uyku tulumu, ne bivak, hiçbirşey yoktu..bulduklarında yaşıyordu(23:00). 2. bölgeye geldiğinde (02:30) ex.. sonra yolda vefat etti diye koca bir yalan..
neyse uzatmayayım.

Ben de farklı bir duyum aldım. Bahsi geçen kişide panik atak rahatsızlığının olduğu ve telefonda görüştüğü kişlerin onu bir türlü sakinleştiremeyip durumu kontrol altına alamamaları. Çünkü klübeden telefon ettiğinde yeri tespit edillip orada beklemesi söylenmiş fakat panik olduğu için söylenenleri dinlemeyip oradan da ayrılmış. Bu konuyla ilgili düzgün bir basın açıklması olmadığı için her kafadan bir ses çıkmaya devam edecek yazık ki. Olan geride kalan aileye oldu. Allah rahmet eğlesin ve ailesine sabır versin. Dilerim bu tarz olaylar bir daha yaşanmaz.

Ölen genç arkadaşımıza Allahtan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum.
Mail ile bana bu mesaj geldi. Aynen iletiyorum.

"Hiç ihtiyacınız olmaması dileğiyle....

Uludag'da hic yuzunden gencecik bir can kaybettik,burokrasinin tozlu kanunları cana mal oldu..Simdi bu bilgi geldi,hep gec akillari baslarina gelir zaten..Aklinizda olsun ,yayin lutfen...

15 saniye sonra falan cevap geliyor.

Turkcell abonelerine bir servis yapıldı. Şu an aktif.
ACIL yada NEREDEYIM yazıp 7777 veya 2222 numarasına mesaj gönderirlerse, kendilerine aşağıdaki mesaj gönderiliyor. Normalde 2sms/4 kontör. Fakat kontörü olmasada mesaj gönderiliyor.
Turkcell'lilerin bilmesinde fayda var.

BULUNDUGUNUZ BOLGE
İstanbul, Üsküdar, Altunizade, Tophanelioğlu Caddesi
COGRAFI KONUMUNUZ
(41 derece 01 dk. 09 sn Kuzey, 29 derece 02 dk. 41 sn Doğu)
SIZE EN YAKIN NOKTALAR
Altunizade Polis Karakolu 214 m , Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 145 m, Polis Karakolu Otobüs durağı 35 m
Polis Imdat 155, Alo Jandarma 156, Hizir Acil 112, Itfaiye 110 "

Bu mesajı Turkcell hattıyla bir arkadaşım bizzat denedi. Çalışıyor arkadaşlar. Turkcell'den gelen SMS'i bir arkadaşınıza iletirseniz o da Jandarma vasıtası ile size çok kolay ulaşabilir. Jandarmanın Turkcell'e yer sormasına gerek kalmaz.

Ahmet Bey'in dediği sistem kesinlikle çalışıyor benzeri bir mesajı metresi metresine doğru olmak kaydıyla ben de aldım.

Ahmet bey oradaki salaklık o kadar fazla ki anlatamam adeta çocuk öldürülmüş. Bunda hem jandarma (oradaki arama kurtarma görevini orduevinde çalışan ve bu konuda eğitimi olmayan ve dolayısıyla krizi yönetemeyen ve hızlı hareket edemeyen askerlere havale ederek) hem de jandarmayı suçlayan diğer sivil toplum kuruluşları (birilerinden izin bekleyerek ya da iş yapmak yerine birilerini suçlayarak) suçlu. Ayrıca kaybolan birisini aramak tabi ki öncelikle devletin kuruluşlarının görevi tamam da o uludağa gelenlerden beskenen o kadar otelin orada işi ne ? 3 tane adam yetiştirselerdi bu işler böyle olmazdı. Allah aşkına birisi bana uludağda kaybolan birisini aramak için jandarmadan izin beklemenin ya da izin almanın mantığını söylesin ben de şu az çalışan beynimle olayı anlamaya çalışayım. Çocuğun kaldığı bölgeden kızakla tatbikatta yaralı çekmiştik 3 saat sürdü. Ama tabi kızaksız gidildiyse tulum yoksa olacağı budur. Ki o bölgeden kar motorları ile açık havada 15 dakikada yoğun siste en fazla 25 dakika sürer.

Elinde kar motoru gibi bi ulaşım aracı bulunduran bi kurum sivil toplum örgütüne siz girerseniz ben aracımı çağırırım derse sivil toplum örgütü ne yapabilir.Aynı şey geçtiğimiz yıllarda da Aladağlar da yaralanan birisinin başına gelmişti.Sivil toplum örgütü adamı buluyor elinde helikopteri bulunan aynı kurum ordan uzaklaşırsanız helikopteri göndercem diyor o örgüt te ordan uzaklaşmak zorunda kalıyor.Helikopter bildiğim kadarıyla 24 saatten uzun sürede olay yerine varıyor tabi o zamana yarılı ex duruma geçmiş.Neyse Bursa'daki olay yargıya intigal etmiş sanırım.Gereken kararı mahkeme verecektir bizim burda bişey konuşmamız hiç bişeyi değiştirmeyecektir.Ha bu arada öncedende söylediğim gibi kişi 12.00 da kayboluyor , bunu ise 20:00 sıralarında sivil toplum örgütüne bildiriyorlar.23:00 sıralarında da zaten subje ye ulaşılmış. 8 saat boyunca sadece 2 motorla aranmış bu arada.

Ha bu arada Bursa'da bulunan TDF kamplarına katılan BUDAK ve Bursa Sivil Savunması bunun dışında eskiden 911 arama kurtarma olan sonradan adını AKUT Bursa olarak değiştiren ekiplerin arama kurtarma konusunda yeterli bilgiye sahip olduğunu düşünüyorum ben.

Merhaba Yaşar bey. Konu yargıda olduğu için detaylı bir açıklama yapamıyorum.Fakat emin olun ki konu ile ilgili ne gerekiyorsa ekibimiz tarafından yapılmaya çalışılmış, sonu bildiğiniz gibi üzücü olmuştur. Sadece bir örnek vererek açıklık getirmeye çalışayım. Bulunduktan sonra (23:00), kar motoru ile 20 dakikalık yoldan 2,5 saat te getirilemedi. Daha doğrusu bulunduğu noktadan çıkartılamadı.Destek ekip istenmesine karşın yollanmadı.Emir komutayı hiçe sayarak tüm teknik malzeme ile olay yerine gittiğimde; gelme, gelme diye bağırılarak nedenini bilmediğim şekilde uzaklaştırılmak hoş bir duygu olmasa gerek.Konu yargıda... Saygılarımla..

Selamlar,

Konu yargıdadır haklısınız ancak ben Bursadaki özellikle eski 911 arama kurtarma derneğinin çalışmalarını ve ne kadar profesyonel olduklarını biliyorum. Değil hayatta olduğu kesin birisini kayadan düşen ve ölen birisinin bile cesedini gecenin bir saati kayalardan alıp indiren cesarette ve teknik yeterlilikte bir ekibin bu kadar basit bir olayda müdahale ettirilmemesi çok manidar. Adalete güveniyoruz bir Can'ın kaybedildiği bir olayda eminim varsa ihmali olanlar gerekli karşılığı göreceklerdir. Asıl sorun bundan sonra yaşanacak bu tür olaylarda yaklaşım nasıl olmalı onu ortaya koymak lazım. Hukuki olarak bu tür bir olaya kim nasıl ve ne kadar müdahale edebilir (yetki ve sorumluluk olarak) onu tartışabiliriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR