Telefonunun Şarjı Bitince Donarak Öldü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,491

Etiketler
Ynt: Telefonunun Şarjı Bitince Donarak Öldü

Kimsenin suçu yok bir tek Ümit suçlu!

Uludağ’da kaybolan ve cep telefonuyla irtibat kurmasına rağmen 12 saat boyunca bulunamayınca donarak ölen Bilkent Üniversitesi öğrencisi Ümit Özgen olayda “Tek kusurlu” ilan edildi!

http://www9.gazetevatan.com/Kimsenin_sucu_yok_bir_tek_Umit_suclu/293974/7/Yasam

!'^++%/&%%&))==?OÇ)((@@

ben az dedim siz çok anlayın

olayı bursadan bilenler bildikleirni yazabilirler şimdiye kadar soruşturma aşamasında olduğundan yazmak doğru değildi ancak zaten rahmetlinin panik atak problemi olduğu bilinirken nasıl kulübeyi terk etti diye suçlanaiblir. Arama kurtarmaya dahil olmak isteyenlere izin verilmeyip engellendikleri ile ilgili iddia ne kadar soruşturuldu acaba ?

uludağda herkesin bildiği bir yerde adam kaybolacak ve 11 saat ulaşamayanlar değil çocuk suçlu olacak.....

Arkadaşımıza Allah rahmet eylesin, ailesine sabır versin. Gencecik bir kişi bilgisizliğinin ve birilerinin ihmalin kurbanı olmuş. Kişi uludağ gibi bir yerde telefonu ile iletişim kurabiliyor ama bulunamıyor. Turkcell'in neredeyim uygulamasına bile gerek yok, jandarmanın elinde kişin telefon sinyallerini takip edebilecek bir sistem olmalıydı bence, veya en azından Turkcell veya hangi operatörse oradan derhal bilgi alabilecek süreçleri olmalı.

İkincisi telefonla saatlerce konuşup mesaj atarak az olan enerjiyi tüketmemek gerekirdi ama kaybolan ve panik rahatsızlığı olan bir kişinin bunu düşünenemiş olmasından doğal birşey olamaz

Son olarak en basitinden bile olsa gps özelliği olan bir telefon kullanmak ve şarjını sürekli mümkün olan en üst seviyede tutmak, yedek pil vs. gibi şeyleri yanında bulundurmak en doğrusu.

Ayrıca kayakçılara dağın belirli noktalarına bulundukları yeri anlayabilecekleri traversler (konum belirleme taşları), kaybolan kişiler için acil ihtiyaç malzemeleri olan acil yardım noktaları koyulabilir. tüm oteller konuklarına tatil süresince yanınızda bulundurun tarzında uyarıcı küçük bir bröşür ve harita verilebilir. Sonuçta kaybolan bir kişinin karşısına çeşitli yabani hayvanlar da çıkabilir :eek:
Konuklara verilecek basit haritalarda traverslerin konumları belirtilirse traversi bulan bir kişi konumu rahatlıkla tespit ederek yönünü bulabilir. Askerlik yapan herkes bunun eğitimini almıştır, en kazma asker için bile oldukça kolaydır.

Bu tür sporlarla ilgilenmediğim ve hiç Uludağ'a gitmediğim için bilmiyorum, sadece hayal gücümü çalıştırdım. Kimbilir belki bu tür şeyler zaten yapılıyordur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR