Ynt: Telefonunun Şarjı Bitince Donarak Öldü
Arkadaşımıza Allah rahmet eylesin, ailesine sabır versin. Gencecik bir kişi bilgisizliğinin ve birilerinin ihmalin kurbanı olmuş. Kişi uludağ gibi bir yerde telefonu ile iletişim kurabiliyor ama bulunamıyor. Turkcell'in neredeyim uygulamasına bile gerek yok, jandarmanın elinde kişin telefon sinyallerini takip edebilecek bir sistem olmalıydı bence, veya en azından Turkcell veya hangi operatörse oradan derhal bilgi alabilecek süreçleri olmalı.
İkincisi telefonla saatlerce konuşup mesaj atarak az olan enerjiyi tüketmemek gerekirdi ama kaybolan ve panik rahatsızlığı olan bir kişinin bunu düşünenemiş olmasından doğal birşey olamaz
Son olarak en basitinden bile olsa gps özelliği olan bir telefon kullanmak ve şarjını sürekli mümkün olan en üst seviyede tutmak, yedek pil vs. gibi şeyleri yanında bulundurmak en doğrusu.
Ayrıca kayakçılara dağın belirli noktalarına bulundukları yeri anlayabilecekleri traversler (konum belirleme taşları), kaybolan kişiler için acil ihtiyaç malzemeleri olan acil yardım noktaları koyulabilir. tüm oteller konuklarına tatil süresince yanınızda bulundurun tarzında uyarıcı küçük bir bröşür ve harita verilebilir. Sonuçta kaybolan bir kişinin karşısına çeşitli yabani hayvanlar da çıkabilir
Konuklara verilecek basit haritalarda traverslerin konumları belirtilirse traversi bulan bir kişi konumu rahatlıkla tespit ederek yönünü bulabilir. Askerlik yapan herkes bunun eğitimini almıştır, en kazma asker için bile oldukça kolaydır.
Bu tür sporlarla ilgilenmediğim ve hiç Uludağ'a gitmediğim için bilmiyorum, sadece hayal gücümü çalıştırdım. Kimbilir belki bu tür şeyler zaten yapılıyordur.