Tekne Keyfi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,062

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
KED.jpg

Denizce'den alıntıdır.

Etiketler
Ynt: Tekne Keyfi

Tekne keyfi eşsis bi kefytir.. Ben deniz kenarında büyüdüm ve bu bence büyük bi şans... Küçüklüğümden beri denize açılırız ve balık tutarız.. istediğim bişey var ilerde parayı bulunca 15 metrelik bi yat alaca... emekli olduğumdada birikimlerim yeterse eğer bakımlar için evimi köyümü satıp 20-30 metre bi yat almak istiyorum... onun içinde yaşıyacam...
Buda benim hayalim ne denirki:smiley:

Umarım muradınıza ulaşırsınız.
Bu şekilde hedeflerle türk sivil denzciliği ilerleyecek. Kişi başına düşen tekne ortalamalarımızın artması ve sivil denizciliğin gelişimi için sizin gibilere ihtiyaç var.

Benimde hayalimde 6-7,5 metre arası yelkenli ufak bir tekne var. Küçük küçük tadilat ve tamiratlarla hayata döndürülecek, sonra da alabildiğine dolaşılacak gezilecek. 2 kişinin kolaylıkla bakımını, yürütmesini, çekip çevirmesini yapabileceği, bir balıkçı barınağına bağlandığında lüksü ve görünüşü ile sırıtmayan...

Hayallerimiz aynı çizgide Serhat Bey. Ama benim gözüm o kadar yükseklerde değil, 9 mt benim için yeterli olacaktır. Küçük bir yaşam alanı. tek sorunum kararlı olup hayata geçirmek. bunun için de zamana ihtiyacım var ve tabii tam olarak ne istediğime de. Yukarıdaki fotoğraf insanın ruhunu okşuyor. Keşke her şey o fotoğraftaki gibi sade ve güzel olsa. Huzur dolu.

Fotograf gerçekten çok sıcak... hatta hatta bir kedinin bile nankörlük edemeyeceği kadar çekici belkide... bilmem nekadar doğru bi yöntem ama bence bi fotograf bana verdiği duygu kadar güzeldir.. bence işte:smiley: bu fotograf benim balık tutma isteğimi getirdi o çok sevdiğim insanların birkaçıyla....
Tekne konusu çok hassas bi konu yaa.. alması , bakması hep ayrı bi ilgi ve alaka istiyo... onun için iki ortak falan almayı düşünüyorum ben ilk teknemi 10-15 m arası... emekli olunca alacam daha büyüğünü.... heralde torunlarım ne manyak dedemiz var derler bayamları geldiklerinde : )
Hayatımız karada geçeciyo.. Bütün yolculuları yapıyoruz karada yol olsun veya olmasın... Son yolculuğumuz da denizde olsa fena mı olur ; ) ;)

Benimde hayalimde 9-10 metre boylarında bir tekne satın alıp bol bol tatil yapmak geçiyor,deniz hayatım 1980 yılında kendimize ait 20 metre boyunda guletle başladı bu guletle tüm egede ve yunanistanın tüm adalarını charter yaparak gezmedik yer kalmadı bu arada 1982 de 20 metre,1983 de 22 metre gulet yaptırdık ve bunlarlada çalıştım 1983 te sipariş verip 1985 yılında Marmarise getidiğimiz 32 metre boyunda 10 araba ,275 yolcu kapasiteli feribotumuzla Marmaris-Rodos adası arasında yıllarca çalıştım.Aradan bir hayli geçtikten sonra 1997 yılında guletın birisini Bodruma ,2000 yılında birisini İtalyaya 2005 yılında feribotu İzmir Mordoğana ve en sonda 2008 yılında guletin sonuncusunu Yunanistana sattık şu anda elde hiçbir şey yok deligibi deniz beni çağırıyor.

Sizlere katılmamak mümkün değil arakadaşlar,

Ama şunuda eklemeden edemicem bu vergi politikası ile 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde sadece ve sadece karadan bakmakla yetinebiliyoruz. Bu gerçekten bence üzücü bir hadise :-[ . Umarım ilerliyen zamanlarda bu değişir ve herkez hayallerinin peşinden denizlere açılır ( bunu söylerken birden istanbul trafiğini düşündümde :smiley: )

Herkezin Puruvası neta, rüzgarı bol olsun.

hayallerimizi yaşamak için o kadar uzun yıllara gerek yok,her güneşin doğuşu,yeni bir gündür,bunları hiç değilse hayallerimize kavuşana kadarda günü birlik yaşayabiliriz,emekli olursak o zaman hayata geçiririz tabi olursak.

6609_129396262648_624192648_2148183_8154507_n.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR