Öncelikle seni tebrik ederim. Gerçekten güzel bir hayal ve başarabileceğine inanıyorum. Tek başına kamp kurmak, geceyi dışarıda geçirmek zevkli olduğu kadar ürkütücü de olabiliyor. Geçen sene çok sefer İzmir Karaburun tarafında tek başıma çadır kamp yaptım. Bir arkadaşım bana korkmuyormusun, akrep var, domuz var, yılan var dedi. Bende cevap olarak o hayvanların hiç birisi taciz etmiyor, tecavüz etmiyor, sinirlendirmedikçe saldırmıyor öldürmüyor, sen şehirde daha büyük tehlikedesin demiştim. Bence doğada hayvandan çok korkma, ama tedbiride elden bırakma. Geceleri kamp alanlarında geçirmek en güveniliri olacaktır.
Araç olarak da bence çekme karavan yerine campervan'a yönelmelisin. Mümkün olduğunca mekanik motorlu ve mekanik donanımlı olanlardan. Örneğin Land Rover Defender 110. Tabi gerçekten 4*4 'e ihtiyaç varsa. Eğer normal bir aracın girmeyeceği yollara gireceksen lazım olur. Ancak benim gezi tecrübeme göre 4*2 yüksek tabanlı bir araçta iş görecektir. Zaten normal arabanın girmyeceği yere araçla girme, büyük risk. onun yerine bir bisiklet al, onunla git.
Yanında bir yol arkadaşın yoksa, ki sanırım düşünmüyorsun ufak cinste olsa bir köpek çok faydalı olabilir.
Umarım bu hayalini gerçekleştirisin
Bahadır