Teardrop trailer (YUMU)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yusuf3070 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 156
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,860
Ynt: Teardrop trailer (YUMU)

kolay gelsin, elinize sağlık gerçekten çok güzel bir karavan oldu,
size köşelere kullandığınız üzeri krom olan malzemenin ne olduğunu nerden bulduğunuzu sormak istedim, orjinal gibi olmuş çok güzel..

Etiketler

Sağolun Engin bey sizede kolay gelsin,Avatarınızda bulunan karavana kullanıcaksanız ben öncelikle altına 2,5cm*1cm lik alüminyum köşebente benzer bir malzeme kullandım,bir kenarını 1cm lik aldıktan sonra her türlüsü olur ,çünkü 1cm lik ve daha kısa ölçüye elle şekil verilebiliyor.
Nikelaj yapıştırmaları Tezpar dan aldım,çok kaliteli,öncelikle başka bir zemine yapıştırıp denedim,çift taraflı bandı çok kuvvetli
http://www.tezpar.com/Cita_ve_Aluminyum_Grubu_pvc_yapistirmalar.html
Benim kullandığımın genişliği 18mm,tam hatırlamıyorum hangi ürün ama liste adı olması lazım
Malzeme listeleri çok geniş,siteden stok kodlarını alın,maille yada telefonla kendilerine ulaşabilirsiniz kargo ile evinize kadar gönderirler,yetkili kişi Hamdi bey,işinize yarayacak başka şeylerde olabilir,her seferinde kargo ödemektense bir kere ödemeyi terecih ederim ;)
Unutmadan çinko siprey boya gibi birşeydir aslında bencede boyadır :smiley: ,bizim burada her nalburdada bulunur sadece markalar değişir.

her nekadar çekme karavanlar ilgimi çekmesede burada asıl konu ortaya çıkan ürünün %100 el yapımı olması titiz bir çalışma sonucu gerek detaylar gerekse kullanılan malzeme bakımından müthişbir işçilik sonunda çok güzelbir karavan ortaya çıkmış elinize sağlık tebrikler.

ustam ilgiyle takip ediyorum çalısmanı,

birşey rica edicegim, su anki agırlıgı ölçme sansın varmı?
birde her asamadan sonra ulasılan agırlıgı?
bunu cok merak ediorum ozellikle_?

kolay gelsin

Şuanki ağırlığı 410 kg,her aşamadan sonraki ağırlığını bilmiyorum ama size not ettiğim malzeme kilo listesini göstereyim,oradanda hesab edilebilir herhalde
Aşağıdaki stickerleri römorkta kullanmayı düşünüyorum ,büyük olanları karavan ön ve arkasına ve küçük olanlarıda karavanın iki yanına

15-1.jpg

55.jpg

Alttaki tasarımıda geçen yaz arkadaşım deniz kıyısında yapmıştı :smiley:

33-1.jpg

karavanın ısı yalıtımı nasıl? kışın kullanılabilecekmi?

Yusuf bey verdiginiz bilgiler icin çok teşekkür ederim, kapi lastiği ve baglanti yerlerinde kullanabileceğim malzemeler ile ilgili düşünüp duruyordum, sizin yaptıklarınız benim icin güzel birer ornek oldu, tekrar teşekkürler..

Ali bey kışın kullanmayı düşünmüyorum çünkü zemine izolasyon yapmadım ama römorkun geri kalan heryerinde izolasyon olacak.
Eğer kışın kullanmayı düşünürsem zemine XPS döşerim olur biter
Engin bey kapı lastiğini hem içten hem dıştan kullandım ben,dıştan olanı vede menteşesi ile beraber elmacılar otomotivden aldım
Teknik resimleri mevcur http://www.elmacilarotomotiv.com.tr/default.asp?iId=LLLDD
Siz kapı fitili deyince bunu kastettiniz sandım,umarım doğrudur :smiley:

stıcker'da ve karavanınız'da harika oldu Allah kaza bela vermesin güle güle kullanın :smiley:

Teşekkürler Levent bey ,amin cümlemize

Serdar bey sizede teşekkürler,ayriyettende kolay gelsin,bu römorkada bir solar enerji gerekicek ;D

Devam ediyorum,dün ve bugün hava çok güzeldi biraz çalışma imkan buldum,biraz makyaj birazda gerekli olan işlerle devam ettim
Römork yandan çok sade bir gürünüme sahipti,kendimce bir maskeleme tasarladım,güzelde oldu gibi
P05-05-12_144601.jpg

P05-05-12_161501.jpg

P05-05-12_1626.jpg

Jantlar 2 mm ile kurtarmıyordu,yani bijonlar tam oturmuyordu,bu yüzden başka jant takmak zorunda kaldım,değiştirmişkende!!!
Bir çift çıkma Honda jantı,biraz zımpara biraz boya ile yeni gibi oldu

P06-05-12_145301.jpg

Stickerlerim geldi,onları yurtdışından almak zorunda kaldım,çünkü böyle manzaralı be bu ebatlarda olanlarını ülkemizde bulamadım
Yüksek çözünürlüklü olarak nette fotoğraflarını aradım yine yok,bulsaydım burada yaptırabilirdim,Ama geldikleri gibi ilk işim fotolarını çekmek oldu,şimdi istediğim zaman aynilerinden yaptırabilirim,14Mp yeterlidir herhalde :D
Bizde Hep alev türü desenler ;D ,aslında alıp onlardanmı koysaydım :D

P06-05-12_1434.jpg

P06-05-12_1500.jpg

P06-05-12_145201.jpg

P06-05-12_1453.jpg

Buda maskot,römorku o koruyacak :smiley:
P06-05-12_142301.jpg

P06-05-12_142302.jpg

Ve dış aydınlatma ve park lambaları, hepsi led olacak
Dış aydınlatma için içeri çiftli bir kontak anahtarı bağlamayı düşünüyorum,Normal açılmada açılacak,anahtarı ters çevirdiğimde ise dışarıya konumlandıracağım hareket sensörüne enerji gidecek,herhangi bir hareket olduğunda lamba yanacak,böylece gecenin herhangi bir vakti davetsiz misafirlerden haberim olacak,tabii onlarında benden,ıssız tenha yerleri çok severim :D (aydınlatma yerine kornada bağlanabilir ;D )

P05-05-12_1636.jpg

P06-05-12_150001.jpg

Park lambalarını çift taraflı bant ile yapıştırdım,çok kuvvetli

P06-05-12_1557.jpg

P06-05-12_162902.jpg

P06-05-12_161601.jpg

P06-05-12_161701.jpg

P06-05-12_161704.jpg

yusuf3070' Alıntı:
Ali bey kışın kullanmayı düşünmüyorum çünkü zemine izolasyon yapmadım ama römorkun geri kalan heryerinde izolasyon olacak.
Eğer kışın kullanmayı düşünürsem zemine XPS döşerim olur biter
Engin bey kapı lastiğini hem içten hem dıştan kullandım ben,dıştan olanı vede menteşesi ile beraber elmacılar otomotivden aldım
Teknik resimleri mevcur http://www.elmacilarotomotiv.com.tr/default.asp?iId=LLLDD
Siz kapı fitili deyince bunu kastettiniz sandım,umarım doğrudur :smiley:

Altına kalın pütür atın hem ses ve ısı hemde korozyonu önlemeye faydası olur.

:smiley:
Valla bana bu kadar uzakta olmasanız gelip inceleyeceğim detayları.
Çok güzel görünüyor...

Yusuf bey
Valla harika olmuş . Çok güzel , hem de sevimli . :smiley:
Ellerinize saglik gule gule kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR