Teardrop trailer (YUMU)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yusuf3070 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 156
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,863
Ynt: Teardrop trailer (YUMU)

İmalata devam :smiley:
Arka kapağı imalatını gerçekleştirdim ,profilden imal ettiğim için,içten ter yapıp çürümemesi içinde (için için için :smiley: )hem kapağa hemde bazı profillerin içerisine( :D ) uzunca bir hortum yardımı ile köprük sıktım :smiley: (çok zor ve zahmetli,)

P15-04-12_1328.jpg

P16-04-12_155701.jpg

P16-04-12_1558.jpg

P18-04-12_1802.jpg

[SIZE=small]Ön kısıma koyduğum tekerleğin yükseklik ayarını krikolu yaptım,bunun için tekrar tofaş krikosunun dişlisini ve somununu kullandım[/SIZE]

P09-04-12_1232.jpg

P09-04-12_1659.jpg

Bütün dengeleyicilerin somununu ayni yaptığım için 22 lik bir lokma ile hepsini kontrol edebiliyorum,çevirme kolumda tofaş krikolarına ait ;D

P11-04-12_0857.jpg

Kaplinin civatalarıda paslanmaz ve fiberli somunlarınıda profilin içerisinden sıktım
her nekadar kaplinlere kilit takılsada yanınızda götüreceğiniz yedek bir kaplinle bütün karavanlar çekilebilir :smiley:
İçeriden somunları tutabilmek için uzun bir aparat lazım,fiberli oldukları için sadece dışarıdan çevirmekle de sökülmüyorlar ;D
Hırsıza kilitmi dayanır!!! ???
P11-04-12_135603.jpg

[SIZE=small] Sıra geldi kompozit panellerin bükümüne,onları ilk başta silindirden geçirtmeyi düşündüm fakat bunun sıradan ve basit olucağını düşünerek [/SIZE] :D ,
[SIZE=small]birazdaha zor kısmını,ve çevremin verdiği,[/SIZE]nasıl olur ? sorusuna daha değişik olur!! yanıtını aldıktan sonra freze ile iç kısımdan çizikler çektim.
Böylece dışarıdan bakıldığında yuvarlak kısımlar katmer katmer 4 er cm lik çizikler şeklinde gözükecek

P20-04-12_1837.jpg

P20-04-12_1838.jpg

P20-04-12_183802.jpg

Etiketler

Devam
Aslında bir önceki cevaba ekliyecektim herşeyi fakat upload sitesi ile ufak bir anlaşmazlık yaşadım

Tekrar bütün paneller poliüretan yapıştırıcı ve silikon ile yapıştırıldı
Dıştan hiçbir vida yok

DSCF6110.jpg

DSCF6119.jpg

11.jpg

13.jpg

DSCF6130.jpg

DSCF6137.jpg

Ben bu kompozit panellerle daha çok şey yapıcam gibi :smiley:
Birazda tesisat ile ilgilendim,alttaki paneller çok pahalı hemde benim istediğim türden değiller,onlarıda elim değmişken aradan çıkardım
P20-04-12_103401.jpg

P20-04-12_110202.jpg

Bu kadar düğme ve fişe enerji yetiştirmem için birde reaktöre ihtiyacım olacak sanırım
::smiley: hııııı ihtiyacım olanlar zenginleştirilmiş uranyum :D

P20-04-12_110201.jpg

Tavanım açılır olacak teardrop (gözyaşı römorku) larda hiç açılır tavan görmedim benimki ilk olabilir kanımca :smiley: ,çünkü çok site ve fotoğraf gördüm ama açılanına rastlamadım
Tavanı şasenin altına yerleştireceğim bir mekanizma ile ,çelik tellerin aktarımı ile kumanda etmeyi düşünüyorum
DSCF6139.jpg

İçeri yağmur almaması için bükümler verdim

DSCF6146.jpg

DSCF6144.jpg

Ve yapıştırma,kuruduğundada tavan havalandırmasının yerini açıp montajlıycam

DSCF6149.jpg

14.jpg

işçilik çok güzel oluyor merakla takibe devam ediyorum tekrardan kolay gelsin

Teşekkür ederim elimden geldiğince özen gösteriyorum

Bugün havalandırmanın yerini açtım ve montajını gerçekleştirdim
Bu arada koruyucu filmleride söktüm çünkü fazla ağır işim kalmadı,sabırsızlıkta cabası :smiley:

P23-04-12_1057.jpg

P23-04-12_105701.jpg

Tavanda 1cm gibi bir yükseklik oluştu,bu baştan moralimi bozsada,daha sonraları içeride eğilmeden yürüyebilmenin rahatlığını düşünerek umursamadım
P23-04-12_173202.jpg

P23-04-12_1337.jpg

Alttaki fotoğrafta panel yamukmuş gibi görünüyor ,ama değil,nedenini anlamadım
Şimdi hatırladım (ikinci mesajda düzeltiyorum) arkada bulunan arabaların yansıması bu :D
P23-04-12_114102.jpg

P23-04-12_133801.jpg

Bu şekilde bir ön kısım aerodinamiğe biraz ters düşsede, ayni şekilde ön kısma imal edeceğim bir sandık rüzgarın direncini kıracaktır

22-1.jpg

Şasenin altındanda fotoğraf çekmelimiydim acaba ;D
Biraz sticker ile dahada güzel olucak inşallah

Bende çok beğendim,aklınızda bulunsun metalde pas oluşumu için içine birşey sıkmanıza gerek yok metal kimyasalları var sandalye masa,kısaca metal boyama yapan birilerine gidin(profesyonelce) sizin metalleri verin işlemden geçirsinler.Araçlarda ellerin girmediği yerlere mum sıkılır pas oluşmaması için bu da özel bir kimyasaldır.
http://www.letakimya.com.tr/HTML/prdct_Loc.asp burada kaporta korumayı incelerseniz dediğimi daha kolay alatabilirim,ayrıca bakım onarım kataloğuna bir göz atın,ilerde yapacağınız işlemlerde faydası olur.

Hepinize teker teker teşekkür ederim
Bülent bey sayfayı baştan sona inceledim gerçekten teknoloji çok gelişmiş,çamurluk içleri için kaplamaya ihtiyacım vardı pütür dışında onuda bulmuş oldum
Bir tane daha römork yapmaya kalkışırsam şayet :smiley: bütün metal aksamı bitirip öyle garvanize göndericem,hem maliyeti ucuz ,hemde bizim belkide göremeyeceğimiz kadar paslanmazlık garantisi :smiley:

Teşekkür ederim ,her eklediğim parça ayrı bir güzellik katmaya başladı :smiley:

Tahminden ziyade taktığım yada montajını yapacağım bütün parçaların kilosunu yazıyorum,iç ve dış kaplaması bittiğinde 500 kg yi tamamlamış olacak
Dolap türü şeylere fazla ağırlık vermiyecem sadece arka bölüme yapacağım mutfak ile biraz uğraş vericem,500-550 arası kg da biter tahminimce, İnşallah diyelim :smiley:
Levent bey sizde sağolun bitti sayılır sadece!
Çamurluklar,(çıkıntılar) ben onlara tampon diyorum onların alüminyumları,park lambaları (onlar çok güzel olacak eminim),pencereler,pencere ve kapı üzerine koyacağım damlalıklar,tavanı kaldırmak için yapacağım mekanizma,tavan kalktıktan sonra çevresine yapılacak kumaş,stickerler,aydınlatma,duvar kağıtlarım,dış hareket sensörlerim :smiley: ,ben en iyisi yazmayı keseyim,içim karardı :smiley:

Dün havalandırma mazgallarını taktım iki taraflı
P24-04-12_163001.jpg

Arkadaki denge ayaklarının kötü bir görüntüsü vardı onlarada biraz elim dokundu,
Fotoyu biraz büyük yükledim bu hali çok hoşuma gittide :smiley:
P24-04-12_170502.jpg

Kendi yaptığın yemeği yemenin, kendi diktiğini giymenin, kendi yaptığı konutta oturmanın.... verdiği haz gibi birşey olmalı bu; ne mutlu yapana&yapabilene, kutlarım!... :smiley:

Cavid Sezen

İnsanın büyüklerinden böyle övgüler alması gerçekten çok güzel teşekkür ederim,
Ben bu sitedeki karavan imalatlarından çok faydalandım,başkalarıda benim yaptıklarımdan faydalansın istedim,böylelikle de paylaşıma başladım
Cavit abi ben gerçekten mesleğimi yapmaktan büyük zevk alıyorum ,bu karavanıda zevkle yapıyorum,Allah herkeze böyle keyf alıcağı işler nasip etsin :smiley:

Devam...
Bugün hafta sonu çalışma günü :smiley: ,biraz çamurluklar ile uğraştım,karavan onlarsız biraz çıplak duruyor
Önce ayar sonra boya...
P28-04-12_141701.jpg

P28-04-12_141702.jpg

P28-04-12_144603.jpg

P28-04-12_175302.jpg

P29-04-12_1600.jpg

P29-04-12_165801.jpg

Tamponları biraz daha uzun tutsaydım uçardı herhalde :smiley:
Yaptığım denge ayaklarının maaşallahı var, çok sağlam olmuş römork tekerler olmadan ayakta durabiliyor,lastik patladığında krikoya gerek kalmayacak :D
P29-04-12_165904.jpg

P29-04-12_170902.jpg

P29-04-12_1708.jpg

P29-04-12_170901.jpg

Birazda ek yerlerinin hem sızdırmazlığını sağlamak hemde güzel bir görünüm sağlamaya geldi
Alttaki alüminyuma benzer başka bir seri alüminyum, yat malzemeleri satan sitelerde metresi 16 tl gibi bir rakama satılmakta,yani tam boy (6 metre) 96tl+kargo, içerisine takılan pilastiği saymıyorum bile onunla beraber 150 yi bulur
Ben ise ona benzer bir alüminyumu 6 metresi sadece 10 tl ye aldım üzerinede bir nikelaj yapıştırma tamamdır
Daha öncede bahsettiğim gibi piyasadaki rakamlar çok dengesiz,insanlar sadece tekne küpeştesi adı aldında satarak büyük karlar elde ediyorlar,Yerli malı yurdun malı tabiiki ama böyle durumlarda yurtdışından malzeme getirttiğimizdede bize kızmasınlar

Önce boya daha sonrada altına silikon sıkıp paslanmaz vida ile yerine montajladım
P29-04-12_141602.jpg

P29-04-12_1556.jpg

P29-04-12_1626.jpg

P29-04-12_1627.jpg

P29-04-12_164802.jpg

P29-04-12_163701.jpg

P29-04-12_164801.jpg

P29-04-12_171001.jpg

Alttaki kolda yanılmıyorsam Otobüslerde bulunan koltukları arkasında insanların tutunarak kalkmalarını sağlayan kollardan 7 tl gibiydi yanlış hatırlamıyorsam
Karavan çekme kolu adı altında ne paralara satılırdı Allah bilir

P29-04-12_1809.jpg

P29-04-12_180901.jpg

P29-04-12_180902.jpg

P29-04-12_1810.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR